Страви з полуниці

Страви з полуниці
У сезон, коли ягоди спіють масово на власних ділянках, та й ціна у продажу на них значно падає, можна дозволити собі приготування десертів або зробити оригінальні заготовки. Рецепти оригінальних страв з полуниці, описані нижче.
Конфітюр з полуниці з цукром - рецепт на зиму
Інгредієнти:

  • полуниця – 975 г;

  • цукор – 925 м;

  • пектин – 1 пакетик.


  • Приготування
    Спершу підготуйте полуницю і всипте половину цукру. Залиште ягоди в холодильнику на ніч, для виділення соку. Далі всипте інший цукор і варіть масу на інтенсивному вогні до легкого загустіння. Відставте посуд і дочекайтеся, поки охолоне, всипте пектин і проваріть ще кілька хвилин. Конфітюр розлийте по стерильним баночках і закрутіть. Така заготівля зберігається до року в холоді.
    Як варити полуничне варення «П'ятихвилинка»?
    Інгредієнти:

  • полуниця – 925 м;

  • цукор-пісок – 975 г;

  • вода – 175 мл.


  • Приготування
    Промиту полуницю потрібно очистити і відправити у вже киплячий сироп в емальованій каструлі, приготований з води і цукру. Дочекайтеся, поки маса знову закипить, проваріть п'ять хвилин, зніміть з вогню, закрийте кришкою і щільно укутайте ковдрою.
    Остигле варення розлийте в простерилізовані банки і закрийте кришками.
    Полуниця, приготовленого за цим рецептом, не втрачає користі ягід і зберігає справжній смак. Зберігайте варення в прохолодному місці.
    Сирний кекс з полуницею - рецепт
    Інгредієнти:

  • сир 9% – 190 г;

  • борошно просеянная – 210 г;

  • масло «Фермерське» – 95 г;

  • великі яйця – 2 шт.;

  • цукор-пісок – 165 г;

  • ваніль – на кінчику ножа;

  • цедра одного цілого лимона;

  • порошок пекарський – 10 г;

  • сіль;

  • свіжа полуниця (щільна, тверда) – 175 р.


  • Приготування
    Почніть з розтоплення масла. Потім збийте яйця з цукром і сіллю. Додайте до отриманої яєчно-цукрової маси сир, цедру і тільки тепер влийте розтоплене масло. Розбийте масу блендером, і вводите невеликими порціями борошно і перемішуйте.
    Розподіліть тісто в промасленим формі, зверху розкладіть полуничку і трохи притопите їх всередину.
    Тепер дочекайтеся, поки кекс спечеться. Для цього заздалегідь прогрійте духовку до 180 і терпляче чекайте 40 хвилин.
    Рецепт полуничного десерту з желатином і сметаною
    За цим рецептом роблять маленькі порції в красивих креманках або великий торт, який можна порізати.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 275 г;

  • желатин – 25 г;

  • сметана 25% – 765 г;

  • молоко – 85 мл;

  • згущене молоко – 375 г;

  • цукор – 30 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    В молоко висипте желатин і почекайте, поки він набубнявіє. Полуницю промийте, видаліть хвостики і посипте цукром, щоб ягоди пустили сік.
    Збийте сметану зі згущеним молоком. Як тільки желатин розбухне, розігрійте молоко, щоб його до кінця розчинити (не кипіти!). Коли всі гранули розчинились, спочатку суміш остудіть, а потім введіть сметану з ваніллю, весь час ретельно збиваючи.
    Тепер розділіть суміш на дві частини, в одну додати полуницю і перебити до однорідності, далі по одній ложці викладайте по черзі рожеву і білу масу. Кожна порція кладеться в центр попередньої. Тепер десерту потрібно побути на холоді кілька годин.
    Торт з полуницею і збитими вершками
    Інгредієнти:

  • вершки 33% і більше – 585 мл;

  • цукрова пудра – 95 г;

  • сироп – 55 мл;
  • Страви з полуниці

  • полуниця свіжа – 245 р.

  • готовий бісквітний корж – 1 шт.


  • Приготування
    Збийте до піків максимально охолоджені вершки з пудрою. Бісквіт розрізати на три коржі і просочіть кожен цукровим сиропом, додавши трохи коньяку. Полуницю промийте, позбавте від хвостиків і розріжте на поздовжні шматочки.
    Промазывайте кожен корж збитими вершками, наповнюючи скибочками ягоди. Залишилося тільки красиво оформити готовий десерт з полуницею і збитими вершками зверху, скориставшись кондитерським мішком. Дочекайтеся, поки торт просочиться в холодильнику пару годин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:37
    Переглядів: 59