Рецепти з полуницею
Полуниця – найперша ягода, яка радує нас влітку. Прості цікаві рецепти з полуницею чекають вас нижче.
Компот з полуниці – рецепт на зиму
Інгредієнти:
свіжа полуниця – 500 г;
вода;
цукор – 200 р.
Приготування
Полуницю моєму і поміщаємо в чисту банку. Заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо кришкою, залишаємо до охолодження. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і заливаємо отриманим сиропом ягоди. Банку закатуємо жерстяної кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження.
Полуниця з вершками – рецепт
Інгредієнти:
полуниця – 3 склянки;
пуда цукрова – 1 склянка;
вершки 30% жирності – 2 склянки.
Приготування
Полуницю поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Коли вода стече, нарізаємо ягоди шматочками і поміщаємо в вазочки. Зверху притрушиваем цукровою пудрою і на 1 годинку прибираємо в холод, щоб утворився сік. Збиваємо охолоджені вершки. Вони повинні збільшитися в обсязі практично в 2 рази. В кінці процесу збивання додаємо цукрову пудру. При подачі заливаємо полуницю збитими вершками. За бажанням зверху ще можна прикрасити листочком м'яти.
Шарлотка з полуницею – рецепт
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 170 г;
великі курячі яйця – 4 шт.;
цукровий пісок – 120 г;
свіжа полуниця – 100 г;
розпушувач – 2 ч. ложки;
олія рослинна – 100 мл.
Приготування
Полуницю миємо, обсушуємо. Приблизно 3/4 ріжемо на 3-4 частини, якщо ягоди великі. А решта нарізаємо пластинками. З'єднуємо просіяне борошно і розпушувач. Розбиваємо яйця в глибоку форму, збиваємо їх. Не припиняючи процесу збивання, всипаємо цукор. Практично в кінці процесу вливаємо маслечко. Тепер в отриману суміш порціями вводимо борошно і розмішуємо. Половину тіста покласти в змащену маслом форму, хаотично викладаємо частину полуниці. Заливаємо рештою тестом і розміщуємо ту полуничку, яку ми нарізали пластинками. Випікаємо При 200 градусах шарлотку півгодини.
Десерт з полуницею – рецепт
Інгредієнти:
полуниця – 300 г;
цукор – 80 г;
лимон – 1 шт.;
м'ята – 2 гілочки.
Приготування
Полуничку миємо, чистимо від плодоніжок і ріжемо часточками. Кілька ягідок залишаємо для прикраси. Викладаємо полуницю в миску, засипаємо цукром, додаємо сік з лимона і близько 25 мл води. Залишаємо хвилин на 15 щоб ягоди засахарились і пустили сік. Після цього збиваємо масу за допомогою заглибного блендера. Переливаємо отримане пюре в широку ємність і на годину прибираємо в морозилку. Після цього за допомогою вилки як би вспушиваем подмороженную масу. Знову ставимо сорбет в морозилку. Повторюємо процес ще пару разів. Після останнього прийому залишаємо масу на ніч в морозилці. А потім вже столовою ложкою формуємо кульки. Вкладаємо їх на тарілки, прикрашаємо шматочками свіжої полуниці і листочками м'яти.
Заготовки з полуниці з цукром
Інгредієнти:
полуниця – 1 кг;
пісок цукровий – 1 кг.
Приготування
Ягоди очищають від плодоніжок і добре промиваємо. Засипаємо цукром полуницю і добре розминаємо. При кімнатній температурі залишаємо на добу, кілька разів перемішуючи. Розкладаємо масу з чистим банках, закрити капроновими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.
Полуниця з цукром – рецепт
Інгредієнти:
полуниця – 1 кг;
цукор – за смаком.
Приготування
Полуницю перебираємо, видаляючи пошкоджені, зеленуваті і зіпсовані ягідки. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Потім всипаємо цукор. Його потрібно зовсім трохи, просто щоб пюре було приємним на смак. Ще раз збиваємо і розкладаємо масу по банках або пакетах для заморозки. Відправляємо заготовки в морозилку, а потім взимку дістаємо, розморожуємо і насолоджуємося натуральним смаком свіжої полуниці.
Компот з полуниці – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю моєму і поміщаємо в чисту банку. Заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо кришкою, залишаємо до охолодження. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і заливаємо отриманим сиропом ягоди. Банку закатуємо жерстяної кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження.
Полуниця з вершками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Коли вода стече, нарізаємо ягоди шматочками і поміщаємо в вазочки. Зверху притрушиваем цукровою пудрою і на 1 годинку прибираємо в холод, щоб утворився сік. Збиваємо охолоджені вершки. Вони повинні збільшитися в обсязі практично в 2 рази. В кінці процесу збивання додаємо цукрову пудру. При подачі заливаємо полуницю збитими вершками. За бажанням зверху ще можна прикрасити листочком м'яти.
Шарлотка з полуницею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю миємо, обсушуємо. Приблизно 3/4 ріжемо на 3-4 частини, якщо ягоди великі. А решта нарізаємо пластинками. З'єднуємо просіяне борошно і розпушувач. Розбиваємо яйця в глибоку форму, збиваємо їх. Не припиняючи процесу збивання, всипаємо цукор. Практично в кінці процесу вливаємо маслечко. Тепер в отриману суміш порціями вводимо борошно і розмішуємо. Половину тіста покласти в змащену маслом форму, хаотично викладаємо частину полуниці. Заливаємо рештою тестом і розміщуємо ту полуничку, яку ми нарізали пластинками. Випікаємо При 200 градусах шарлотку півгодини.
Десерт з полуницею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Полуничку миємо, чистимо від плодоніжок і ріжемо часточками. Кілька ягідок залишаємо для прикраси. Викладаємо полуницю в миску, засипаємо цукром, додаємо сік з лимона і близько 25 мл води. Залишаємо хвилин на 15 щоб ягоди засахарились і пустили сік. Після цього збиваємо масу за допомогою заглибного блендера. Переливаємо отримане пюре в широку ємність і на годину прибираємо в морозилку. Після цього за допомогою вилки як би вспушиваем подмороженную масу. Знову ставимо сорбет в морозилку. Повторюємо процес ще пару разів. Після останнього прийому залишаємо масу на ніч в морозилці. А потім вже столовою ложкою формуємо кульки. Вкладаємо їх на тарілки, прикрашаємо шматочками свіжої полуниці і листочками м'яти.
Заготовки з полуниці з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди очищають від плодоніжок і добре промиваємо. Засипаємо цукром полуницю і добре розминаємо. При кімнатній температурі залишаємо на добу, кілька разів перемішуючи. Розкладаємо масу з чистим банках, закрити капроновими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.
Полуниця з цукром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю перебираємо, видаляючи пошкоджені, зеленуваті і зіпсовані ягідки. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Потім всипаємо цукор. Його потрібно зовсім трохи, просто щоб пюре було приємним на смак. Ще раз збиваємо і розкладаємо масу по банках або пакетах для заморозки. Відправляємо заготовки в морозилку, а потім взимку дістаємо, розморожуємо і насолоджуємося натуральним смаком свіжої полуниці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуниця на зиму - рецепти
Варіантів заготовки полуниці досить багато, але щоб вибрати ідеальний спосіб, потрібно спробувати кожен. Пропонуємо кілька цікавих методів збереження
Компот з полуниці з м'ятою на зиму
Існує дуже велика кількість різновидів компоту з полуниці. Сам по собі цей напій дуже смачний і ароматний, але ми підемо далі і додамо в основний
Як варити компот з полуниці?
Наспіла полуниця. Аромат червоних ягід спокушає негайно набрати мисочку стиглої полуниці і радіти сонечку і смачним вітамінів. Можна просто їсти
Як заморозити полуницю з цукром на зиму?
Ягоди з цукром після розморожування залишаться такими ж, як і до приміщення в морозилку - яскравими і свіжими. Заморожену полуницю можна
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна