» » Рецепти з полуницею

Рецепти з полуницею

Рецепти з полуницею
Полуниця – найперша ягода, яка радує нас влітку. Прості цікаві рецепти з полуницею чекають вас нижче.
Компот з полуниці – рецепт на зиму
Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 500 г;

  • вода;

  • цукор – 200 р.


  • Приготування
    Полуницю моєму і поміщаємо в чисту банку. Заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо кришкою, залишаємо до охолодження. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і заливаємо отриманим сиропом ягоди. Банку закатуємо жерстяної кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження.
    Полуниця з вершками – рецепт
    Інгредієнти:

  • полуниця – 3 склянки;

  • пуда цукрова – 1 склянка;

  • вершки 30% жирності – 2 склянки.


  • Приготування
    Полуницю поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Коли вода стече, нарізаємо ягоди шматочками і поміщаємо в вазочки. Зверху притрушиваем цукровою пудрою і на 1 годинку прибираємо в холод, щоб утворився сік. Збиваємо охолоджені вершки. Вони повинні збільшитися в обсязі практично в 2 рази. В кінці процесу збивання додаємо цукрову пудру. При подачі заливаємо полуницю збитими вершками. За бажанням зверху ще можна прикрасити листочком м'яти.
    Шарлотка з полуницею – рецепт
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 170 г;

  • великі курячі яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • свіжа полуниця – 100 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • олія рослинна – 100 мл.


  • Приготування
    Полуницю миємо, обсушуємо. Приблизно 3/4 ріжемо на 3-4 частини, якщо ягоди великі. А решта нарізаємо пластинками. З'єднуємо просіяне борошно і розпушувач. Розбиваємо яйця в глибоку форму, збиваємо їх. Не припиняючи процесу збивання, всипаємо цукор. Практично в кінці процесу вливаємо маслечко. Тепер в отриману суміш порціями вводимо борошно і розмішуємо. Половину тіста покласти в змащену маслом форму, хаотично викладаємо частину полуниці. Заливаємо рештою тестом і розміщуємо ту полуничку, яку ми нарізали пластинками. Випікаємо При 200 градусах шарлотку півгодини.
    Десерт з полуницею – рецепт
    Інгредієнти:

  • полуниця – 300 г;

  • цукор – 80 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • м'ята – 2 гілочки.


  • Приготування
    Полуничку миємо, чистимо від плодоніжок і ріжемо часточками. Кілька ягідок залишаємо для прикраси. Викладаємо полуницю в миску, засипаємо цукром, додаємо сік з лимона і близько 25 мл води. Залишаємо хвилин на 15 щоб ягоди засахарились і пустили сік. Після цього збиваємо масу за допомогою заглибного блендера. Переливаємо отримане пюре в широку ємність і на годину прибираємо в морозилку. Після цього за допомогою вилки як би вспушиваем подмороженную масу. Знову ставимо сорбет в морозилку. Повторюємо процес ще пару разів. Після останнього прийому залишаємо масу на ніч в морозилці. А потім вже столовою ложкою формуємо кульки. Вкладаємо їх на тарілки, прикрашаємо шматочками свіжої полуниці і листочками м'яти.
    Заготовки з полуниці з цукром
    Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;

  • пісок цукровий – 1 кг.


  • Приготування
    Ягоди очищають від плодоніжок і добре промиваємо. Засипаємо цукром полуницю і добре розминаємо. При кімнатній температурі залишаємо на добу, кілька разів перемішуючи. Розкладаємо масу з чистим банках, закрити капроновими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.
    Полуниця з цукром – рецепт
    Рецепти з полуницею

    Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Полуницю перебираємо, видаляючи пошкоджені, зеленуваті і зіпсовані ягідки. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Потім всипаємо цукор. Його потрібно зовсім трохи, просто щоб пюре було приємним на смак. Ще раз збиваємо і розкладаємо масу по банках або пакетах для заморозки. Відправляємо заготовки в морозилку, а потім взимку дістаємо, розморожуємо і насолоджуємося натуральним смаком свіжої полуниці.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:38
    Переглядів: 404