Полуниця – найперша ягода, яка радує нас влітку. Прості цікаві рецепти з полуницею чекають вас нижче.
Компот з полуниці – рецепт на зиму
Інгредієнти: свіжа полуниця – 500 г; вода; цукор – 200 р. Приготування Полуницю моєму і поміщаємо в чисту банку. Заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо кришкою, залишаємо до охолодження. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і заливаємо отриманим сиропом ягоди. Банку закатуємо жерстяної кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження.
Полуниця з вершками – рецепт
Інгредієнти: полуниця – 3 склянки; пуда цукрова – 1 склянка; вершки 30% жирності – 2 склянки. Приготування Полуницю поміщаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Коли вода стече, нарізаємо ягоди шматочками і поміщаємо в вазочки. Зверху притрушиваем цукровою пудрою і на 1 годинку прибираємо в холод, щоб утворився сік. Збиваємо охолоджені вершки. Вони повинні збільшитися в обсязі практично в 2 рази. В кінці процесу збивання додаємо цукрову пудру. При подачі заливаємо полуницю збитими вершками. За бажанням зверху ще можна прикрасити листочком м'яти.
Шарлотка з полуницею – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 170 г; великі курячі яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 120 г; свіжа полуниця – 100 г; розпушувач – 2 ч. ложки; олія рослинна – 100 мл. Приготування Полуницю миємо, обсушуємо. Приблизно 3/4 ріжемо на 3-4 частини, якщо ягоди великі. А решта нарізаємо пластинками. З'єднуємо просіяне борошно і розпушувач. Розбиваємо яйця в глибоку форму, збиваємо їх. Не припиняючи процесу збивання, всипаємо цукор. Практично в кінці процесу вливаємо маслечко. Тепер в отриману суміш порціями вводимо борошно і розмішуємо. Половину тіста покласти в змащену маслом форму, хаотично викладаємо частину полуниці. Заливаємо рештою тестом і розміщуємо ту полуничку, яку ми нарізали пластинками. Випікаємо При 200 градусах шарлотку півгодини.
Десерт з полуницею – рецепт
Інгредієнти: полуниця – 300 г; цукор – 80 г; лимон – 1 шт.; м'ята – 2 гілочки. Приготування Полуничку миємо, чистимо від плодоніжок і ріжемо часточками. Кілька ягідок залишаємо для прикраси. Викладаємо полуницю в миску, засипаємо цукром, додаємо сік з лимона і близько 25 мл води. Залишаємо хвилин на 15 щоб ягоди засахарились і пустили сік. Після цього збиваємо масу за допомогою заглибного блендера. Переливаємо отримане пюре в широку ємність і на годину прибираємо в морозилку. Після цього за допомогою вилки як би вспушиваем подмороженную масу. Знову ставимо сорбет в морозилку. Повторюємо процес ще пару разів. Після останнього прийому залишаємо масу на ніч в морозилці. А потім вже столовою ложкою формуємо кульки. Вкладаємо їх на тарілки, прикрашаємо шматочками свіжої полуниці і листочками м'яти.
Заготовки з полуниці з цукром
Інгредієнти: полуниця – 1 кг; пісок цукровий – 1 кг. Приготування Ягоди очищають від плодоніжок і добре промиваємо. Засипаємо цукром полуницю і добре розминаємо. При кімнатній температурі залишаємо на добу, кілька разів перемішуючи. Розкладаємо масу з чистим банках, закрити капроновими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.
Полуниця з цукром – рецепт
Інгредієнти: полуниця – 1 кг; цукор – за смаком. Приготування Полуницю перебираємо, видаляючи пошкоджені, зеленуваті і зіпсовані ягідки. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Потім всипаємо цукор. Його потрібно зовсім трохи, просто щоб пюре було приємним на смак. Ще раз збиваємо і розкладаємо масу по банках або пакетах для заморозки. Відправляємо заготовки в морозилку, а потім взимку дістаємо, розморожуємо і насолоджуємося натуральним смаком свіжої полуниці.