Торт з полуницею і вершками
Торт з полуницею і вершками стане прикрасою будь-якого святкового столу і просто вразить своїм божественним смаком домочадців і гостей. А як зробити це чудове ласощі ми розповімо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 245 г;
середнього розміру яйця курячі – 4 шт.;
молоко згущене – 595 г;
розпушувач – 30 г;
цукор ванільний – 20 г;
мак – 60 г;
Для наповнення:
полуниця заморожена – 990 м;
вершки жирністю 33% і більше – 520 мл;
цукрова пудра ванільна – 60 г;
пісок цукровий – 245 г;
желатин – 15 г;
ром білий – 35 мл;
Для оформлення:
полуниця – 220 г;
вершки жирністю 33% і більше – 220 мл;
цукрова пудра ванільна – 30 г;
желе для тортів – 50 р.
Приготування
Для тіста до збитим яйця додаємо порціями згущене молоко і продовжуємо збивати ще деякий час. На завершення додаємо ванільний цукор, мак і просіяне борошно пшеничне і розмішуємо масу до однорідності. Випікаємо з отриманого тіста корж, помістивши його в промасленим формі в прогріту до 185 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Желатин замочуємо згідно інструкції у воді. Полуницю розморожуємо, збираємо сироп від розморожування і розчиняємо в ньому дві столові ложки цукрового піску. Цукор, що залишився всипаємо в розморожену полуницю і розтираємо масу за допомогою виделки або блендера. Розпускаємо желатин на водяній бані, вводимо в ягідне пюре і ставимо в прохолодне місце до невеликого загустіння, кілька разів перемішавши. Сироп змішати з ромом і просочуємо отриманою сумішшю розрізаний на три поздовжні частини корж (кожну частину).
Вершки збиваємо до пишної ніжної піни і приступаємо до складання торта. На перший і другий просочений корж викладаємо полуничне пюре з желатином і по третині збитих вершків. Прикриваємо торт третім коржем, промазуємо його залишилися кремом і відправляємо застигати в холодильник.
Для прикраси торта збиваємо вершки з пудрою, полуницю розрізаємо на шматочки і обмазуємо ягоди желе для торта. Покриваємо торт вершками за допомогою кулінарного мішка і розкладаємо зверху скибочки полуниці в желе.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 120 г;
середнього розміру яйця курячі – 6 шт.;
цукровий пісок – 155 г;
порошок какао – 30 г;
вершкове селянське масло – 45 г;
Для крему:
вершки жирністю 33% і більше – 620 мл;
цукрова пудра – 110 г;
сироп цукровий – 75 мл;
полуниця свіжа – 280 р.
Приготування
Починаємо приготування тіста з поділу яєць на білки і жовтки. Після цього додаємо половину цукрового піску до жовтків і розбиваємо їх до пишної світлої маси. Половину цукру додаємо в ємність з білками і перетворюємо їх в щільну піну, утворить гострі піки. Тепер викладаємо білкову масу до жовткової, зверху просіваємо порошок какао і пшеничне борошно, а по краях вливаємо розтоплене заздалегідь і остигле масло вершкове селянське. Перемішуємо компоненти акуратними рухами знизу вгору до однорідності, після чого викладаємо в промаслений ємність для запікання, вистеливши її дно відрізу пергаменту. Відправляємо бісквітне шоколадне тісто випікатися в духовку, прогрів її заздалегідь до 185 градусів. Через сорок п'ять хвилин форму дістаємо, даємо бісквіту охолонути, звільняємо його від форми і, прикривши рушником, залишаємо під рушником на ніч.
Для оформлення торта збиваємо до піків крижані вершки з цукровою пудрою. Бісквіт розрізаємо на три поздовжніх коржа і просочуємо їх додатково цукровим сиропом, додавши при бажанні трохи коньяку. Полуницю промиваємо, позбавляє від плодоніжок і розрізаємо на поздовжні скибочки.
Промазуємо кожен шар збитими вершками, наповнюємо скибочками полуниці. Залишилося тільки прикрасити торт з полуницею і вершками зверху, скориставшись кондитерським мішком і дати просочитися виробу в холодильнику пару годин.
Такі торти завжди виглядають особливо святково, якщо до процесу оформлення підійти більш відповідально і з фантазією.
Торт з полуницею, вершками і желатином
Інгредієнти:
Для тіста:
Для наповнення:
Для оформлення:
Приготування
Для тіста до збитим яйця додаємо порціями згущене молоко і продовжуємо збивати ще деякий час. На завершення додаємо ванільний цукор, мак і просіяне борошно пшеничне і розмішуємо масу до однорідності. Випікаємо з отриманого тіста корж, помістивши його в промасленим формі в прогріту до 185 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Желатин замочуємо згідно інструкції у воді. Полуницю розморожуємо, збираємо сироп від розморожування і розчиняємо в ньому дві столові ложки цукрового піску. Цукор, що залишився всипаємо в розморожену полуницю і розтираємо масу за допомогою виделки або блендера. Розпускаємо желатин на водяній бані, вводимо в ягідне пюре і ставимо в прохолодне місце до невеликого загустіння, кілька разів перемішавши. Сироп змішати з ромом і просочуємо отриманою сумішшю розрізаний на три поздовжні частини корж (кожну частину).
Вершки збиваємо до пишної ніжної піни і приступаємо до складання торта. На перший і другий просочений корж викладаємо полуничне пюре з желатином і по третині збитих вершків. Прикриваємо торт третім коржем, промазуємо його залишилися кремом і відправляємо застигати в холодильник.
Для прикраси торта збиваємо вершки з пудрою, полуницю розрізаємо на шматочки і обмазуємо ягоди желе для торта. Покриваємо торт вершками за допомогою кулінарного мішка і розкладаємо зверху скибочки полуниці в желе.
Бісквітний шоколадний торт з полуницею і збитими вершками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Починаємо приготування тіста з поділу яєць на білки і жовтки. Після цього додаємо половину цукрового піску до жовтків і розбиваємо їх до пишної світлої маси. Половину цукру додаємо в ємність з білками і перетворюємо їх в щільну піну, утворить гострі піки. Тепер викладаємо білкову масу до жовткової, зверху просіваємо порошок какао і пшеничне борошно, а по краях вливаємо розтоплене заздалегідь і остигле масло вершкове селянське. Перемішуємо компоненти акуратними рухами знизу вгору до однорідності, після чого викладаємо в промаслений ємність для запікання, вистеливши її дно відрізу пергаменту. Відправляємо бісквітне шоколадне тісто випікатися в духовку, прогрів її заздалегідь до 185 градусів. Через сорок п'ять хвилин форму дістаємо, даємо бісквіту охолонути, звільняємо його від форми і, прикривши рушником, залишаємо під рушником на ніч.
Для оформлення торта збиваємо до піків крижані вершки з цукровою пудрою. Бісквіт розрізаємо на три поздовжніх коржа і просочуємо їх додатково цукровим сиропом, додавши при бажанні трохи коньяку. Полуницю промиваємо, позбавляє від плодоніжок і розрізаємо на поздовжні скибочки.
Промазуємо кожен шар збитими вершками, наповнюємо скибочками полуниці. Залишилося тільки прикрасити торт з полуницею і вершками зверху, скориставшись кондитерським мішком і дати просочитися виробу в холодильнику пару годин.
Такі торти завжди виглядають особливо святково, якщо до процесу оформлення підійти більш відповідально і з фантазією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний торт з полуницею
Хтось скаже, що солодке обов'язково шкідливо, хоча б для фігури. Однак це зовсім невірно, тому що з корисних продуктів: сиру, ягід, желатину – можна
Абрикосовий торт
В пору ягідно-фруктового достатку хочеться творити незвичайні частування і радувати рідних новими, дивно смачними десертами. Спробуйте зробити
Торт з полуницею та маскарпоне
Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
Шоколадний торт з полуницею
Шоколадний бісквіт, соковиті ягоди свіжої полуниці, збиті вершки – це ідеальне поєднання інгредієнтів. Бісквітну основу можна спекти заздалегідь,
Полуниця з вершками
Полуниця з вершками - це дуже смачний і романтичний дует, який може виступати як самостійний десерт, або служити прошарком для торта. І сьогодні ми
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі