» » Сирний десерт з желатином і фруктами

Сирний десерт з желатином і фруктами

Сирний десерт з желатином і фруктами
Хто сказав, що смачні десерти не можуть бути корисними? Незвичайно ніжний сирний десерт з желатином і фруктами – просто криниця корисних речовин. Білок і кальцій, що містяться в сирі, лецитин, необхідний шкірі і здоровим суглобам, з желатину доповняться вітамінами і мікроелементами з фруктів і ягід. Порадуйте себе і своїх близьких цим чудовим ласощами, тим більше, що готувати його недовго і досить нескладно.

Сирний десерт з полуницею та желатином


Інгредієнти:

  • печиво «Топлене молоко» – 06 кг;

  • полуниця – 06 кг;

  • сир домашній – 05 кг;

  • масло «Фермерське» – 1 пачка;

  • тепла вода – 100 мл;

  • швидкорозчинний желатин – 25-30 г;

  • цукор-пісок – 1/2 склянки.


  • Приготування
    Підготуємо форму: вистилаємо її промасленим пергаментом по дну і боків. Раскрошим печиво (можна скласти його в пакет і прокатати качалкою), з'єднаємо крихту з м'яким (не розплавленим) маслом, перекладемо в форму і, ретельно трамбуючи, сформувати корж. Полуницю миємо, видаляємо листочки, даємо стекти воді. Десяток ягід відкладаємо, інші ріжемо на невеликі шматочки, намагаючись, щоб сік не витікав (ніж повинен бути дуже гострим). Замочуємо желатин в теплій воді. Коли він набубнявіє, злегка прогріваємо (не вище 80 градусів), потім проціджуємо і охолоджуємо до кімнатної температури. Сир з'єднайте з цукром і двічі протираємо через сито, вливаємо желатиновий розчин, кладемо полуницю і обережно перемішуємо, намагаючись не пом'яти шматочки ягід. Якщо бажаєте отримати більш повітряний десерт, додайте 300 мл збитих вершків. Перекладаємо сирну масу у форму і відправляємо її в холодильник на 3-6 годин. Виймаємо десерт, прикрашаємо залишилися ягодами.

    Сирний десерт з ананасом і желатином


    Інгредієнти:

  • сир – 08 кг;

  • цукор-пісок – 1/3 склянки;

  • ананаси консервовані – 1 банка;

  • вершки 10% жирності – 1 стакан;

  • желатин – 20 р.


  • Приготування
    В теплих вершках розчиняємо цукор, замочуємо желатин, прогріваємо на водяній бані, помішуючи, до розчинення,
    Сирний десерт з желатином і фруктами
    проціджуємо через марлю. Сир протираємо через сито 2-3 рази, додаємо вершки і добре збиваємо міксером або віночком. Ананаси відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки сироп добре стече (якщо в десерті буде багато сиропу, він не застигне). У силіконову форму викладаємо половину сирної маси, потім шматочки ананасів, потім другу частину сиру. Ставимо форму в холодильник і чекаємо, поки десерт застигне. Виходить ніжний десерт – сирний мус з фруктами.
    Таким же чином готується сирний десерт з бананом і желатином. На ті ж пропорції продуктів беремо 5-6 середніх бананів. Можна комбінувати фрукти і ягоди в різних пропорціях і поєднаннях.
    Додав: admin | 11-08-2015, 20:49
    Переглядів: 1096