Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирний десерт з желатином і фруктами

Сирний десерт з желатином і фруктами

11-08-2015, 20:49
1 468
Сирний десерт з желатином і фруктами
Хто сказав, що смачні десерти не можуть бути корисними? Незвичайно ніжний сирний десерт з желатином і фруктами – просто криниця корисних речовин. Білок і кальцій, що містяться в сирі, лецитин, необхідний шкірі і здоровим суглобам, з желатину доповняться вітамінами і мікроелементами з фруктів і ягід. Порадуйте себе і своїх близьких цим чудовим ласощами, тим більше, що готувати його недовго і досить нескладно.

Сирний десерт з полуницею та желатином


Інгредієнти:

  • печиво «Топлене молоко» – 06 кг;

  • полуниця – 06 кг;

  • сир домашній – 05 кг;

  • масло «Фермерське» – 1 пачка;

  • тепла вода – 100 мл;

  • швидкорозчинний желатин – 25-30 г;

  • цукор-пісок – 1/2 склянки.


  • Приготування
    Підготуємо форму: вистилаємо її промасленим пергаментом по дну і боків. Раскрошим печиво (можна скласти його в пакет і прокатати качалкою), з'єднаємо крихту з м'яким (не розплавленим) маслом, перекладемо в форму і, ретельно трамбуючи, сформувати корж. Полуницю миємо, видаляємо листочки, даємо стекти воді. Десяток ягід відкладаємо, інші ріжемо на невеликі шматочки, намагаючись, щоб сік не витікав (ніж повинен бути дуже гострим). Замочуємо желатин в теплій воді. Коли він набубнявіє, злегка прогріваємо (не вище 80 градусів), потім проціджуємо і охолоджуємо до кімнатної температури. Сир з'єднайте з цукром і двічі протираємо через сито, вливаємо желатиновий розчин, кладемо полуницю і обережно перемішуємо, намагаючись не пом'яти шматочки ягід. Якщо бажаєте отримати більш повітряний десерт, додайте 300 мл збитих вершків. Перекладаємо сирну масу у форму і відправляємо її в холодильник на 3-6 годин. Виймаємо десерт, прикрашаємо залишилися ягодами.

    Сирний десерт з ананасом і желатином


    Інгредієнти:

  • сир – 08 кг;

  • цукор-пісок – 1/3 склянки;

  • ананаси консервовані – 1 банка;

  • вершки 10% жирності – 1 стакан;

  • желатин – 20 р.


  • Приготування
    В теплих вершках розчиняємо цукор, замочуємо желатин, прогріваємо на водяній бані, помішуючи, до розчинення,
    Сирний десерт з желатином і фруктами
    проціджуємо через марлю. Сир протираємо через сито 2-3 рази, додаємо вершки і добре збиваємо міксером або віночком. Ананаси відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки сироп добре стече (якщо в десерті буде багато сиропу, він не застигне). У силіконову форму викладаємо половину сирної маси, потім шматочки ананасів, потім другу частину сиру. Ставимо форму в холодильник і чекаємо, поки десерт застигне. Виходить ніжний десерт – сирний мус з фруктами.
    Таким же чином готується сирний десерт з бананом і желатином. На ті ж пропорції продуктів беремо 5-6 середніх бананів. Можна комбінувати фрукти і ягоди в різних пропорціях і поєднаннях.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Десерт зі сметани і желатину з фруктами
    Десерт зі сметани і желатину з фруктами
    Неймовірно смачний, ніжний і вельми незвичайний десерт можна приготувати з сметани і фруктів. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів ласощі, які
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом, ягодами і фруктами, підкорить серця навіть ласунів і вибагливих гурманів. Такий десерт вийде вельми таким апетитним, що
    Сирний десерт з желатином
    Сирний десерт з желатином
    Сирний десерт - відмінна альтернатива звичайним борошняним виробам, оскільки він не поступається останнім у солодощі та красі. А ще він менш
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
    Сирний десерт
    Сирний десерт
    Сирні десерти, напевно, - найпопулярніші серед усіх видів десертів. Напевно ви перепробували вже не одне сирне печиво. Але є ще багато рецептів, які
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем можна використовувати як для промазки тортів, еклерів, тістечок, так і вживати в якості самостійного десерту зі свіжими ягодами