» » Топпінг для морозива

Топпінг для морозива

Топпінг для морозива
Ніхто не сперечається, що морозиво смачно і саме по собі, але не варто забувати і про різноманітні начинки, завдяки яким звичайний пломбір можна перетворити в десяток найрізноманітніших видів морозива. Саме про рецепти топпінг для морозива і піде мова нижче.

Кавовий сироп для морозива – рецепт


Хто сказав, що морозиво можна подавати тільки влітку? Цей класичний кавовий сироп просто наповнений смаками осені: гарбуз, кориця, гвоздика – все це стане кращим доповненням коханому холодного десерту.
Інгредієнти:

  • вода - 175 мл;

  • цукор - 85 м;

  • гарбузове пюре - 65 г;

  • мелена кориця - 1 3/4 ч. ложки;

  • мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;

  • мелений мускат, гвоздика - по 1/8 ч. ложки;

  • екстракт ванілі - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Поставте на вогонь сотейник з цукром, водою і гарбузовим пюре. Коли маса закипить, всипте всі пряності зі списку і швидко зменшіть жар. Проваріть сироп протягом пари хвилин і поливайте поверх морозива теплим або попередньо охолодженим.

    Шоколадний сироп для морозива – рецепт


    Морозиво з шоколадним топпінгом – безперечна класика, має безліч варіацій. Якщо ви хочете приготувати морозиво в шоколадній оболонці, то просто залийте розтопленим шоколадом, але для сиропу, який залишається рідким після зіткнення з морозивом скористайтеся нашим рецептом.
    Інгредієнти:

  • какао - 1 ст.;

  • цукор - 165 г;

  • вода - 235 мл;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    З'єднайте разом цукор і какао, додайте дрібку солі, щоб відтінити солодкість. Після перемішування сухих компонентів, залийте їх водою, стежачи за тим, щоб не формувалися грудочки. Залиште сироп на вогні приблизно на 5 хвилин при постійному помішуванні. За цей час суміш зменшиться в обсязі і стане густіше. Сироп додатково загусне після повного остигання.

    Топпінг для морозива – рецепт


    На ряду з шоколадом не меншою популярністю
    Топпінг для морозива
    користується і карамельний топпінг. Він же згодиться і для декору будь-яких інших улюблених десертів.
    Інгредієнти:

  • цукор - 175 г;

  • вершки для збивання - 115 мл;

  • кукурудзяний сироп - 55 мл;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування
    З'єднайте всі компоненти разом в сотейнику і розмістіть на середньому вогні. Коли суміш дійде до кипіння, негайно зніміть її з вогню і дайте охолонути близько 10 хвилин перед використанням.
    При сильному охолодженні карамель може трохи затвердіти, тому для зручності використання її краще попередньо підігріти в мікрохвильовій печі.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:49
    Переглядів: 72