Ніхто не сперечається, що морозиво смачно і саме по собі, але не варто забувати і про різноманітні начинки, завдяки яким звичайний пломбір можна перетворити в десяток найрізноманітніших видів морозива. Саме про рецепти топпінг для морозива і піде мова нижче.
Кавовий сироп для морозива – рецепт
Хто сказав, що морозиво можна подавати тільки влітку? Цей класичний кавовий сироп просто наповнений смаками осені: гарбуз, кориця, гвоздика – все це стане кращим доповненням коханому холодного десерту.
Інгредієнти: вода - 175 мл; цукор - 85 м; гарбузове пюре - 65 г; мелена кориця - 1 3/4 ч. ложки; мелений імбир - 1 /2 ч. ложки; мелений мускат, гвоздика - по 1/8 ч. ложки; екстракт ванілі - 1/2 ч. ложки. Приготування Поставте на вогонь сотейник з цукром, водою і гарбузовим пюре. Коли маса закипить, всипте всі пряності зі списку і швидко зменшіть жар. Проваріть сироп протягом пари хвилин і поливайте поверх морозива теплим або попередньо охолодженим.
Шоколадний сироп для морозива – рецепт
Морозиво з шоколадним топпінгом – безперечна класика, має безліч варіацій. Якщо ви хочете приготувати морозиво в шоколадній оболонці, то просто залийте розтопленим шоколадом, але для сиропу, який залишається рідким після зіткнення з морозивом скористайтеся нашим рецептом.
Інгредієнти: какао - 1 ст.; цукор - 165 г; вода - 235 мл; щіпка солі. Приготування З'єднайте разом цукор і какао, додайте дрібку солі, щоб відтінити солодкість. Після перемішування сухих компонентів, залийте їх водою, стежачи за тим, щоб не формувалися грудочки. Залиште сироп на вогні приблизно на 5 хвилин при постійному помішуванні. За цей час суміш зменшиться в обсязі і стане густіше. Сироп додатково загусне після повного остигання.
Топпінг для морозива – рецепт
На ряду з шоколадом не меншою популярністю
користується і карамельний топпінг. Він же згодиться і для декору будь-яких інших улюблених десертів.
Інгредієнти: цукор - 175 г; вершки для збивання - 115 мл; кукурудзяний сироп - 55 мл; вершкове масло - 35 р. Приготування З'єднайте всі компоненти разом в сотейнику і розмістіть на середньому вогні. Коли суміш дійде до кипіння, негайно зніміть її з вогню і дайте охолонути близько 10 хвилин перед використанням.
При сильному охолодженні карамель може трохи затвердіти, тому для зручності використання її краще попередньо підігріти в мікрохвильовій печі.