Латте з морозивом – рецепт
Адаптувати ранкову каву до сезону можна з допомогою простого доповнення – морозива, яке дозволить не тільки охолодити напій, але і зробити його консистенцію і смак більш вершковими і кремоподібними. Рецепти з цього матеріалу ми присвятимо латте з морозивом, який готується набагато простіше, ніж ви могли б припустити.
Ця варіація рецепта поєднує в собі не тільки насичений смак, який забезпечує поєднання кави і морозива, але й виражені нотки карамелі, які забезпечуються завдяки карамельної сиропу і соусу, якими ми доповнимо напій.
Інгредієнти:
Для карамельного сиропу:
цукор - 195 г;
вода - 175 мл;
кукурудзяний сироп - 10 мл
Для карамельного соусу:
вершкове масло - 135 г;
цукор - 455 г;
вершки жирні - 245 мл;
сироп цукровий - 145 мл
Для подачі:
еспресо - 75 мл;
карамельний сироп - 15 мл;
карамельний соус - 15 мл;
молоко - 190 мл;
морозиво - 45 р.
Приготування
Влийте В сотейник 60 мл води, додайте сироп і всипте цукор. Проваріть інгредієнти, не перемішуючи, близько 3 хвилин, потім зніміть сотейник з вогню і продовжуйте приготування протягом ще 3-5 хвилин, поки карамель не потемніє. Зніміть посуд з вогню і влийте воду, що залишилася, при постійному помішуванні.
Розтопіть вершкове масло і всипте до нього цукор. Коли кристали розійдуться, розведіть всі жирними вершками і цукровим сиропом, проваріть суміш 10-12 хвилин. У самому кінці додайте невелику щіпку солі.
Для подачі вилийте на дно обраного склянки невелику кількість карамельного соусу. Покладіть кульку улюбленого морозива. Додайте еспресо. Збийте молоко до формування стійкої молочної пінки і обережно влийте його поверх. Доповніть напій карамельним сиропом зверху.
У цьому рецепті ми вирішили змішати латте з улюбленим багатьма лікером «Амаретто».
Інгредієнти:
лікер «Амаретто» - 45 мл;
еспресо - 55 мл;
молоко - 65 мл;
кулька ванільного морозива;
збиті вершки для сервірування.
Приготування
Покладіть кульку морозива в склянку для подачі напою. Слідом відразу ж влийте «Амаретто». Збийте молоко до утворення стійкої піни. Додайте в склянку з морозивом гарячий еспресо, а потім поступово влийте збите молоко. Якщо пінної шапки на кавовому напої вам недостатньо, то прикрасьте латте збитими вершками.
Класичним для осені став гарбузовий латте, що поєднує в собі всі ключові смаки сезону: гарбуз, мускат, кориця. Ми вирішили доповнити нашу версію ще і кулькою ванільного морозива, а разом з ним – збитими вершками, адже ця пара ніколи не буває зайвою у разі, якщо справа стосується кави.
Інгредієнти:
еспресо - 85 мл;
молоко - 135 мл;
гарбузове пюре - 15 г;
по дрібці кориці, мускату;
кулька ванільного морозива;
збиті вершки для подачі.
Приготування
Перед тим, як зробити латте з морозивом, прийміть за збивання молока. Як тільки вдасться домогтися стійкої молочної пінки, підготуйте стакан для подачі. Покладіть в нього кульку ванільного морозива і порцію гарбузового пюре. Свіжозварений еспресо приправте дрібкою мускату і кориці. Вилийте кави поверх морозива. Збийте молоко і залийте їм вміст склянки. Прикрасьте все вершками перед подачею. Додатково кави можна полити карамельним сиропом або сиропом з додаванням гарбузового пюре, посипати спеціями або іншими топпінг на свій смак.
Як приготувати латте з морозивом?
Ця варіація рецепта поєднує в собі не тільки насичений смак, який забезпечує поєднання кави і морозива, але й виражені нотки карамелі, які забезпечуються завдяки карамельної сиропу і соусу, якими ми доповнимо напій.
Інгредієнти:
Для карамельного сиропу:
Для карамельного соусу:
Для подачі:
Приготування
Влийте В сотейник 60 мл води, додайте сироп і всипте цукор. Проваріть інгредієнти, не перемішуючи, близько 3 хвилин, потім зніміть сотейник з вогню і продовжуйте приготування протягом ще 3-5 хвилин, поки карамель не потемніє. Зніміть посуд з вогню і влийте воду, що залишилася, при постійному помішуванні.
Розтопіть вершкове масло і всипте до нього цукор. Коли кристали розійдуться, розведіть всі жирними вершками і цукровим сиропом, проваріть суміш 10-12 хвилин. У самому кінці додайте невелику щіпку солі.
Для подачі вилийте на дно обраного склянки невелику кількість карамельного соусу. Покладіть кульку улюбленого морозива. Додайте еспресо. Збийте молоко до формування стійкої молочної пінки і обережно влийте його поверх. Доповніть напій карамельним сиропом зверху.
Кава латте з морозивом – рецепт
У цьому рецепті ми вирішили змішати латте з улюбленим багатьма лікером «Амаретто».
Інгредієнти:
Приготування
Покладіть кульку морозива в склянку для подачі напою. Слідом відразу ж влийте «Амаретто». Збийте молоко до утворення стійкої піни. Додайте в склянку з морозивом гарячий еспресо, а потім поступово влийте збите молоко. Якщо пінної шапки на кавовому напої вам недостатньо, то прикрасьте латте збитими вершками.
Як робиться латте з морозивом?
Класичним для осені став гарбузовий латте, що поєднує в собі всі ключові смаки сезону: гарбуз, мускат, кориця. Ми вирішили доповнити нашу версію ще і кулькою ванільного морозива, а разом з ним – збитими вершками, адже ця пара ніколи не буває зайвою у разі, якщо справа стосується кави.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити латте з морозивом, прийміть за збивання молока. Як тільки вдасться домогтися стійкої молочної пінки, підготуйте стакан для подачі. Покладіть в нього кульку ванільного морозива і порцію гарбузового пюре. Свіжозварений еспресо приправте дрібкою мускату і кориці. Вилийте кави поверх морозива. Збийте молоко і залийте їм вміст склянки. Прикрасьте все вершками перед подачею. Додатково кави можна полити карамельним сиропом або сиропом з додаванням гарбузового пюре, посипати спеціями або іншими топпінг на свій смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кава з маршмеллоу
Дивно солодке і неодмінно смачне ласощі пропонуємо зробити з цілком доступних компонентів. Кава з маленькими зефирками маршмеллоу має ефектний
Як зварити з порошку какао на молоці?
Улюблений напій малюків - какао, від якого навіть багато дорослих навряд чи зможуть відмовитися. Його часто подають гарячим, але і в прохолодному
Пряний чай латте – рецепт
Пряний чай латте - це чудовий напій на молочній основі, присмачений різноманітними ароматними спеціями. Далі розповімо, як його приготувати
Кава латте - рецепт
Латте - неймовірно смачну каву з густої молочної пінкою. Хочете побалувати себе цією смакотою будинку? Тоді читайте наші рецепти і готуйте з ним цей
Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
Кава з морозивом
Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми