Адаптувати ранкову каву до сезону можна з допомогою простого доповнення – морозива, яке дозволить не тільки охолодити напій, але і зробити його консистенцію і смак більш вершковими і кремоподібними. Рецепти з цього матеріалу ми присвятимо латте з морозивом, який готується набагато простіше, ніж ви могли б припустити.
Як приготувати латте з морозивом?
Ця варіація рецепта поєднує в собі не тільки насичений смак, який забезпечує поєднання кави і морозива, але й виражені нотки карамелі, які забезпечуються завдяки карамельної сиропу і соусу, якими ми доповнимо напій.
Інгредієнти: Для карамельного сиропу:
цукор - 195 г; вода - 175 мл; кукурудзяний сироп - 10 мл Для карамельного соусу:
вершкове масло - 135 г; цукор - 455 г; вершки жирні - 245 мл; сироп цукровий - 145 мл Для подачі:
еспресо - 75 мл; карамельний сироп - 15 мл; карамельний соус - 15 мл; молоко - 190 мл; морозиво - 45 р. Приготування Влийте В сотейник 60 мл води, додайте сироп і всипте цукор. Проваріть інгредієнти, не перемішуючи, близько 3 хвилин, потім зніміть сотейник з вогню і продовжуйте приготування протягом ще 3-5 хвилин, поки карамель не потемніє. Зніміть посуд з вогню і влийте воду, що залишилася, при постійному помішуванні.
Розтопіть вершкове масло і всипте до нього цукор. Коли кристали розійдуться, розведіть всі жирними вершками і цукровим сиропом, проваріть суміш 10-12 хвилин. У самому кінці додайте невелику щіпку солі.
Для подачі вилийте на дно обраного склянки невелику кількість карамельного соусу. Покладіть кульку улюбленого морозива. Додайте еспресо. Збийте молоко до формування стійкої молочної пінки і обережно влийте його поверх. Доповніть напій карамельним сиропом зверху.
Кава латте з морозивом – рецепт
У цьому рецепті ми вирішили змішати латте з улюбленим багатьма лікером «Амаретто».
Інгредієнти: лікер «Амаретто» - 45 мл; еспресо - 55 мл; молоко - 65 мл; кулька ванільного морозива; збиті вершки для сервірування. Приготування Покладіть кульку морозива в склянку для подачі напою. Слідом відразу ж влийте «Амаретто». Збийте молоко до утворення стійкої піни. Додайте в склянку з морозивом гарячий еспресо, а потім поступово влийте збите молоко. Якщо пінної шапки на кавовому напої вам недостатньо, то прикрасьте латте збитими вершками.
Як робиться латте з морозивом?
Класичним для осені став гарбузовий латте, що поєднує в собі всі ключові смаки сезону: гарбуз, мускат, кориця. Ми вирішили доповнити нашу версію ще і кулькою ванільного морозива, а разом з ним – збитими вершками, адже ця пара ніколи не буває зайвою у разі, якщо справа стосується кави.
Інгредієнти: еспресо - 85 мл; молоко - 135 мл; гарбузове пюре - 15 г; по дрібці кориці, мускату; кулька ванільного морозива; збиті вершки для подачі. Приготування Перед тим, як зробити латте з морозивом, прийміть за збивання молока. Як тільки вдасться домогтися стійкої молочної пінки, підготуйте стакан для подачі. Покладіть в нього кульку ванільного морозива і порцію гарбузового пюре. Свіжозварений еспресо приправте дрібкою мускату і кориці. Вилийте кави поверх морозива. Збийте молоко і залийте їм вміст склянки. Прикрасьте все вершками перед подачею. Додатково кави можна полити карамельним сиропом або сиропом з додаванням гарбузового пюре, посипати спеціями або іншими топпінг на свій смак.