Вареники з вишнею на кефірі на пару
У літній час часто роблять вареники з ягодами. Як приготувати вареники з вишнею на пару, читайте нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту – 5 склянок;
сода – 1 ч. ложка;
кефір – 500 мл;
цукор – 50 г;
сіль.
Для начинки:
стигла вишня – 500 г;
цукор;
масло вершкове.
Приготування
На стіл гіркою просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль, соду. Гарненько цю суху суміш перемішуємо. По центру робимо поглиблення, вливаємо в неї кефір. Ложкою вмішуємо рідину в борошно. В результаті спочатку вийдуть пластівці. Потім приступаємо до замісу руками. Робочу поверхню злегка притрушиваем борошном, поміщаємо на неї тісто і продовжуємо заміс. Зайвої муки намагаємося не додавати, інакше тісто вийде занадто крутим. Для зручності роботи ділимо тісто навпіл, загортаємо в пакет, щоб воно «відпочило».
Самі тим часом робимо начинку: вишеньки моєму і видаляємо з них кісточки. Потім дістаємо тісто і злегка розминаємо його руками. Далі розгортаємо його шаром близько 3 мм завтовшки. За допомогою склянки вирізаємо кола. По центру насипаємо трохи цукру, викладаємо кілька ягідок. Приступаємо до формування вареничка. Для цього піднімаємо два протилежні краї тіста і по центру їх скріплюємо. Потім акуратненько скріплюємо вареник з одного краю до центру і з іншого. Чашу пароварки змащуємо рослинним маслом, кладемо в нього вареники, закриваємо і на пару готуємо 6 хвилин. Готові варенички змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
пшеничне борошно – 4 склянки;
вершкове масло – 150 г;
курячі яйця – 1 шт.;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукор;
дріжджі сухі швидкої дії – 15 ч. ложки;
вишня без кісточок.
Приготування
Чайну ложку цукру і сухі дріжджі розводимо в теплій воді. Потім додаємо 75 г розтопленого масла, кефір і яйце. Гарненько все це розмішуємо віночком. Всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Приблизно на годину прибираємо його в тепло. Самі в цей час готуємо начинку: вишні моєму і видаляємо кісточки. Приблизно через годину тісто збільшиться в 2 рази. Відриваємо шматочок тіста, формуємо з нього джгут і нарізаємо шматочками. З них формуємо коржі, на кожну кладемо по кілька вишеньок і цукор. Далі скріплюємо краю, формуючи вареник.
Приготування вареників з вишнями на пару можливо кількома способами: можна просто по старинці закип'ятити в каструлі воду, обв'язати її марлею і готувати вареники над парою. Якщо ж є пароварка, то взагалі все просто і зрозуміло. Вареники з вишнею можна приготувати на пару в мультиварці. У чашу мультиварки наливаємо вже гарячу воду для економії часу, чашу змащуємо олією, викладаємо заготовки в неї і готуємо в режимі «Варка на пару 10 хвилин. Після цього поміщаємо вареники в миску, поливаємо розтопленим маслом. Також можна за бажанням їх зверху притрусити цукром або полити медом. Також відмінно підійде свіжа сметанка.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно вищого сорту – 4 склянки;
рослинне масло – 20 мл;
окріп – 150 мл;
кефір – 150 мл;
сіль.
Для начинки:
стигла вишня без кісточок – 05 кг;
крохмаль – 1 ч. ложка;
цукор – 250 р.
Приготування
У миску просіваємо борошно. У окріп вливаємо олію і додаємо сіль. Отриману суміш виливаємо в борошно, безперервно розмішуючи, додаємо кефір. Поступово тісто збереться в кому. Накриваємо миску і залишаємо тісто на півгодинки. Вишню чистимо, відкидаємо на сито, щоб прибрати зайвий сік. Тісто розкачуємо, склянкою або чашкою вирізаємо кружечки. На кожен з них насипаємо трохи цукру, кладемо вишеньки і міцно скріплюємо краю. Укладаємо їх у чашу пароварки, змащену маслом, і готуємо 8 хвилин.
Вареники з вишнею – рецепт на пару
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
На стіл гіркою просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль, соду. Гарненько цю суху суміш перемішуємо. По центру робимо поглиблення, вливаємо в неї кефір. Ложкою вмішуємо рідину в борошно. В результаті спочатку вийдуть пластівці. Потім приступаємо до замісу руками. Робочу поверхню злегка притрушиваем борошном, поміщаємо на неї тісто і продовжуємо заміс. Зайвої муки намагаємося не додавати, інакше тісто вийде занадто крутим. Для зручності роботи ділимо тісто навпіл, загортаємо в пакет, щоб воно «відпочило».
Самі тим часом робимо начинку: вишеньки моєму і видаляємо з них кісточки. Потім дістаємо тісто і злегка розминаємо його руками. Далі розгортаємо його шаром близько 3 мм завтовшки. За допомогою склянки вирізаємо кола. По центру насипаємо трохи цукру, викладаємо кілька ягідок. Приступаємо до формування вареничка. Для цього піднімаємо два протилежні краї тіста і по центру їх скріплюємо. Потім акуратненько скріплюємо вареник з одного краю до центру і з іншого. Чашу пароварки змащуємо рослинним маслом, кладемо в нього вареники, закриваємо і на пару готуємо 6 хвилин. Готові варенички змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Вареники з свіжої вишнею на кефірі на пару
Інгредієнти:
Приготування
Чайну ложку цукру і сухі дріжджі розводимо в теплій воді. Потім додаємо 75 г розтопленого масла, кефір і яйце. Гарненько все це розмішуємо віночком. Всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Приблизно на годину прибираємо його в тепло. Самі в цей час готуємо начинку: вишні моєму і видаляємо кісточки. Приблизно через годину тісто збільшиться в 2 рази. Відриваємо шматочок тіста, формуємо з нього джгут і нарізаємо шматочками. З них формуємо коржі, на кожну кладемо по кілька вишеньок і цукор. Далі скріплюємо краю, формуючи вареник.
Приготування вареників з вишнями на пару можливо кількома способами: можна просто по старинці закип'ятити в каструлі воду, обв'язати її марлею і готувати вареники над парою. Якщо ж є пароварка, то взагалі все просто і зрозуміло. Вареники з вишнею можна приготувати на пару в мультиварці. У чашу мультиварки наливаємо вже гарячу воду для економії часу, чашу змащуємо олією, викладаємо заготовки в неї і готуємо в режимі «Варка на пару 10 хвилин. Після цього поміщаємо вареники в миску, поливаємо розтопленим маслом. Також можна за бажанням їх зверху притрусити цукром або полити медом. Також відмінно підійде свіжа сметанка.
Вареники з вишнею на пару в пароварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У миску просіваємо борошно. У окріп вливаємо олію і додаємо сіль. Отриману суміш виливаємо в борошно, безперервно розмішуючи, додаємо кефір. Поступово тісто збереться в кому. Накриваємо миску і залишаємо тісто на півгодинки. Вишню чистимо, відкидаємо на сито, щоб прибрати зайвий сік. Тісто розкачуємо, склянкою або чашкою вирізаємо кружечки. На кожен з них насипаємо трохи цукру, кладемо вишеньки і міцно скріплюємо краю. Укладаємо їх у чашу пароварки, змащену маслом, і готуємо 8 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з вишнею на пару в мультиварці
Навіть в процесі приготування вареників мультиварка здатна виручити. Спробуйте зварити вироби, наповнені вишнею на пару. Таке частування вийде шалено
Вареники з вишнею на воді - рецепт
Важливо в приготуванні вареників з ягідним наповненням зробити правильну основу. Тобто тісто має бути м'яким, ніжним, але досить міцним, здатним
Як варити вареники з вишнею?
Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
Вареники на пару
Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
Вареники з замороженої вишнею - рецепт
Якщо вам посеред зими захотілося вареників з вишнею - на виручку прийде заморожена вишня. Вареники з мороженої вишні виходять такими ж смачними і
Вареники з вишнею - рецепт
Вареники - це смачне і ситне блюдо української кухні. Існує безліч варіацій його створення з різними начинками: сиром, грибами, картоплею, полуницею,