У літній час часто роблять вареники з ягодами. Як приготувати вареники з вишнею на пару, читайте нижче.
Вареники з вишнею – рецепт на пару
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно вищого сорту – 5 склянок; сода – 1 ч. ложка; кефір – 500 мл; цукор – 50 г; сіль. Для начинки:
стигла вишня – 500 г; цукор; масло вершкове. Приготування На стіл гіркою просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль, соду. Гарненько цю суху суміш перемішуємо. По центру робимо поглиблення, вливаємо в неї кефір. Ложкою вмішуємо рідину в борошно. В результаті спочатку вийдуть пластівці. Потім приступаємо до замісу руками. Робочу поверхню злегка притрушиваем борошном, поміщаємо на неї тісто і продовжуємо заміс. Зайвої муки намагаємося не додавати, інакше тісто вийде занадто крутим. Для зручності роботи ділимо тісто навпіл, загортаємо в пакет, щоб воно «відпочило».
Самі тим часом робимо начинку: вишеньки моєму і видаляємо з них кісточки. Потім дістаємо тісто і злегка розминаємо його руками. Далі розгортаємо його шаром близько 3 мм завтовшки. За допомогою склянки вирізаємо кола. По центру насипаємо трохи цукру, викладаємо кілька ягідок. Приступаємо до формування вареничка. Для цього піднімаємо два протилежні краї тіста і по центру їх скріплюємо. Потім акуратненько скріплюємо вареник з одного краю до центру і з іншого. Чашу пароварки змащуємо рослинним маслом, кладемо в нього вареники, закриваємо і на пару готуємо 6 хвилин. Готові варенички змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Вареники з свіжої вишнею на кефірі на пару
Інгредієнти: кефір – 200 мл; пшеничне борошно – 4 склянки; вершкове масло – 150 г; курячі яйця – 1 шт.; сіль – 1/2 ч. ложки; цукор; дріжджі сухі швидкої дії – 15 ч. ложки; вишня без кісточок. Приготування Чайну ложку цукру і сухі дріжджі розводимо в теплій воді. Потім додаємо 75 г розтопленого масла, кефір і яйце. Гарненько все це розмішуємо віночком. Всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Приблизно на годину прибираємо його в тепло. Самі в цей час готуємо начинку: вишні моєму і видаляємо кісточки. Приблизно через годину тісто збільшиться в 2 рази. Відриваємо шматочок тіста, формуємо з нього джгут і нарізаємо шматочками. З них формуємо коржі, на кожну кладемо по кілька вишеньок і цукор. Далі скріплюємо краю, формуючи вареник.
Приготування вареників з вишнями на пару можливо кількома способами: можна просто по старинці закип'ятити в каструлі воду, обв'язати її марлею і готувати вареники над парою. Якщо ж є пароварка, то взагалі все просто і зрозуміло. Вареники з вишнею можна приготувати на пару в мультиварці. У чашу мультиварки наливаємо вже гарячу воду для економії часу, чашу змащуємо олією, викладаємо заготовки в неї і готуємо в режимі «Варка на пару 10 хвилин. Після цього поміщаємо вареники в миску, поливаємо розтопленим маслом. Також можна за бажанням їх зверху притрусити цукром або полити медом. Також відмінно підійде свіжа сметанка.
Вареники з вишнею на пару в пароварці
Інгредієнти: Для тіста: борошно вищого сорту – 4 склянки; рослинне масло – 20 мл; окріп – 150 мл; кефір – 150 мл; сіль. Для начинки: стигла вишня без кісточок – 05 кг; крохмаль – 1 ч. ложка; цукор – 250 р. Приготування У миску просіваємо борошно. У окріп вливаємо олію і додаємо сіль. Отриману суміш виливаємо в борошно, безперервно розмішуючи, додаємо кефір. Поступово тісто збереться в кому. Накриваємо миску і залишаємо тісто на півгодинки. Вишню чистимо, відкидаємо на сито, щоб прибрати зайвий сік. Тісто розкачуємо, склянкою або чашкою вирізаємо кружечки. На кожен з них насипаємо трохи цукру, кладемо вишеньки і міцно скріплюємо краю. Укладаємо їх у чашу пароварки, змащену маслом, і готуємо 8 хвилин.