» » Кавуновий сорбет

Кавуновий сорбет

Кавуновий сорбет
Якщо ви любите ласувати морозивом , але вам хочеться різноманітності, спробуйте приготувати кавуновий сорбет в домашніх умовах. Це оригінальне крижане ласощі без додавання консервантів, барвників і ароматизаторів, які обов'язково додають в магазинні десерти. Для приготування такого солодкого делікатесу вам знадобиться лише м'якоть кавуна, цукровий сироп і трохи часу. Страва стане гідним завершенням як святкового обіду, так і сімейного вечері.

Рецепт класичного кавунового сорбету


Інгредієнти:

  • цукор – 100 г;

  • кавунова м'якоть – 700 г;

  • вода – 230 мл;

  • мед рідкий – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Відокремте м'якоть кавуна від шкірки і наріжте її невеликими шматочками. Обов'язково видаліть насіння: ті, хто будуть пробувати ваше кулінарне диво, випадково можуть вдавитися ними, особливо діти. Покладіть кавунову м'якоть в блендер і подрібніть її до досягнення однорідної консистенції.
    Зніміть утворилася на поверхні кавунової маси пінку і ще раз пропустіть її через друшляк з дрібними отворами. Всипте цукровий пісок у воду і підігрійте сироп в емальованій ємності до повного розчинення цукру. Потім змішайте сироп і мед з кавунової м'якоттю і все добре збийте з допомогою віночка до повної однорідності. Перелийте суміш у пластиковий контейнер і помістіть його в морозильник на всю ніч (мінімум 6-8 годин). В процесі застигання перемішуйте кавуновий сорбет, щоб він був більш пухким і пухнастим, а також щоб запобігти утворення крижаних кристалів великого розміру.

    Кавуновий сорбет без цукру


    Іноді вам дуже хочеться чогось солодкого, соковитого і свіжого, але вам не можна вживати цукор за станом здоров'я або тому що ви хочете схуднути. Ми розповімо вам, як приготувати кавуновий сорбет без додавання цукрового піску.
    Інгредієнти:

  • лайм - 1 шт.;

  • вино біле 125 мл;

  • кавунова м'якоть – 500 р.


  • Приготування
    Розріжте кавун і вийміть м'якоть, яку ретельно очистіть від кісточок. Для цих цілей вибирають максимально соковитий і солодкий кавун. Наріжте кавунову м'якоть невеликими кубиками і перенесіть її в чашу блендера. Туди ж влийте вино і сік лайма. Добре збийте суміш, помістіть її на півгодини в морозильник і запустіть блендер знову. Повторіть ці операції ще кілька разів (4-5), поки маса не стане легкою і повітряної. Потім помістіть кавуновий сорбет в мороженице в морозилку ще на 4-5 годин, після чого розкладіть його по креманкам.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:07
    Переглядів: 61