» » Яблучна пастила в домашніх умовах

Яблучна пастила в домашніх умовах

Яблучна пастила в домашніх умовах
Яблучна пастила домашнього приготування – це дуже смачне і корисне ласощі, яке без всяких побоювань можна давати на пробу навіть маленьким дітям. За оригінальним рецептом готується вона без додавання цукру, а відсутню солодкість можна заповнити додаванням в яблучне пюре меду.
Раніше пастилу сушили на повітрі під прямими сонячними променями. Багато мають таку можливість продовжують і далі робити ласощі таким природним способом. А в умовах міської квартири або ж при поганих погодних умовах можна скористатися сушаркою або духовкою.

Як зробити яблучну пастилу в домашніх умовах з яблучного пюре – рецепт в сушарці


Інгредієнти:

  • свіжі яблука;

  • мед – за смаком;

  • мелена кориця – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати пастилу з допомогою сушарки простіше простого. Для цього візьмемо свіжі яблука, помиємо їх, протремо насухо і позбавимо від плодоніжок і серцевин з насінням. Тепер розрізаємо фрукти на частини, які кладемо в ємність блендера і перемелюємо до отримання ніжного яблучного пюре. В процесі роботи приладу можна додати за смаком мед і мелену корицю. Піддон сушарки промазуємо рафінованим рослинним маслом або просто вистилаємо відрізу пергаментного паперу і викладаємо на нього підготовлене пюре з яблук. Розподіляємо масу рівномірним шаром товщиною приблизно близько одного сантиметра.
    На середньому режимі приладу пастила може сушитися до дванадцяти годин. Вірною ознакою її готовності буде відставання фруктового шару від піддону або паперу.
    Тепер її можна скрутити рулетиком і розрізати на певні фрагменти. Також пастилу можна оформити невеликими пластинами (квадратиками або ромбиками), розрізавши загальний пласт на фрагменти бажаного розміру і форми.

    Яблучна пастила домашнього приготування - рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • свіжі яблука;

  • ягоди на вибір – за смаком;

  • насіння соняшника очищені – за смаком;

  • мед – за смаком.


  • Приготування
    Якщо сушарки в арсеналі кухонних приладів у вас немає, то ласощі можна приготувати і в духовці. Для цього вимиті свіжі яблука позбавляємо від насіння разом із серцевиною, розрізаємо на частини і подрібнюємо блендером до стану практично однорідного яблучного пюре. При бажанні смак пастили можна урізноманітнити додаванням ягід або насіння соняшника. Не зайвим буде також і мед. Його необхідно також додати по своєму смаку. На завершення пробиваємо яблучне пюре з добавками блендером ще раз, після чого викладаємо її на деко, попередньо застеливши його силіконовим килимком або відрізу харчової плівки, яку потрібно додатково промазати маслом рослинним без аромату.
    Яблучний шар не повинен бути тоще одного сантиметра, інакше пастила буде сушитися дуже довго. Температура духовки під час всього періоду сушіння ласощів повинна бути мінімальною і не перевищувати шістдесяти градусів, а дверцята духовки прочинені. Краще всього встановити деко на саму верхню полицю і використовувати при наявності режим конвекції. Так сушка пройде швидше.
    Готовність визначаємо точно також як і при приготуванні пастили в сушарці, добре відстає яблучного листу.
    Щоб пастила вийшла не такою темною можна після отримання яблучка збризнути соком, залити малої порцією води і поставити в каструлі на плиту варитися. Як тільки скибочки почнуть добре розпадатися, знімаємо посудину з плити, даємо яблучної масі охолонути, після чого приправляємо за смаком медом і пробиваємо блендером до однорідності. Сушити таку пастилу можна як в сушарці, так і в духовці при тих же умовах. В даному випадку лимонний сік і термічна обробка яблучних плодів запобігає їх окисленню та пастила вийде набагато світліше.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:02
    Переглядів: 47