Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пастила - рецепт

Пастила - рецепт

23-02-2016, 17:52
509
Пастила - рецепт
В даний час важко знайти дійсно натуральну пастилу, зроблену без додавання всіляких шкідливих добавок. Відповідно не тільки склад, але і смакові якості цієї солодощі вже не ті.
Рекомендуємо приготувати смачну яблучну пастилу, скориставшись запропонованими нижче порадами і ви зможете пригадати той самий оригінальний давно забутий смак.

Більовська яблучна пастила в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • антонівські яблука – 2 кг;

  • білок двох яєць;

  • цукровий пісок – 260 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Для приготування більовської або, як її ще називають, коломенської пастили за даним рецептом моєму яблучка, позбавляє від серцевини, плодоніжок і шкірки, покласти в форму для запікання або на деко і розміщуємо на п'ятнадцять хвилин в прогрітій духовці. Температурний режим при цьому підтримуємо на рівні 180 градусів. Після цього даємо запеченим яблучкам трохи охолонути і перетираємо через сито.
    Тепер додаємо до яблучного пюре половину від загальної кількості цукрового піску і розбиваємо міксером до побіління. Процес цей тривалий і залежно від потужності приладу може зайняти від п'ятнадцяти до тридцяти хвилин. Деякі фахівці в приготуванні пастили рекомендують продовжувати збивання протягом години. Але якщо вам за більш короткий час вдалося домогтися білястої маси, то цим можна і обмежитися.
    На черзі наступний, не менш відповідальний етап. Необхідно також збити яєчні білки до міцних і стійких піків. Незадовго до завершення процесу збивання додаємо до білків залишився цукровий пісок і продовжуємо процес до розчинення всіх кристалів. Можна для зручності замінити цукор відповідною кількістю цукрової пудри. Так добитися однорідності буде набагато легше.
    Тепер дуже акуратно змішуємо яблучну і збиту яєчну
    Пастила - рецепт
    масу і приблизно чотири столові ложки відкладаємо в миску.
    Залишилася суміш розподіляємо на аркуші пергаменту, попередньо вистеливши його на деко і ставимо в прочинені духовку, встановивши її на температуру 100 градусів. Через сім годин сушіння відокремлюємо масу від пергаментного листа, при необхідності зволоживши його трохи, розрізаємо пласт на три рівних прямокутника і вкладаємо їх один на одного, промазуючи між пластами залишеної білково-яблучної сумішшю. Поміщаємо пастилу ще на пару годин в прочинені духовку при тій же температурі. Після цього готовий остигле ласощі натираємо з усіх боків цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Більовська пастила – рецепт
    Більовська пастила – рецепт
    Знамениту белевську пастилу насправді неймовірно просто зробити самостійно. Запасайтеся терпінням, антоновскими яблуками і приступайте до створення
    Як зробити пастилу в домашніх умовах?
    Як зробити пастилу в домашніх умовах?
    З великого врожаю яблук зазвичай варять варення, компоти, сухофрукти, але забувають про такому чудовому ласощі, як пастила. Цю солодкість створити
    Пастила з малини
    Пастила з малини
    Пастилу можна приготувати з самих різноманітних ягід і фруктів: яблук, груш, аличі, слив. І сьогодні ми розповімо вам кілька рецептів створення її зі
    Пастила з агрусу
    Пастила з агрусу
    Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Пастила з яблук в мультиварці
    Пастила з яблук в мультиварці
    Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо