В даний час важко знайти дійсно натуральну пастилу, зроблену без додавання всіляких шкідливих добавок. Відповідно не тільки склад, але і смакові якості цієї солодощі вже не ті.
Рекомендуємо приготувати смачну яблучну пастилу, скориставшись запропонованими нижче порадами і ви зможете пригадати той самий оригінальний давно забутий смак.
Більовська яблучна пастила в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: антонівські яблука – 2 кг; білок двох яєць; цукровий пісок – 260 г; цукрова пудра. Приготування Для приготування більовської або, як її ще називають, коломенської пастили за даним рецептом моєму яблучка, позбавляє від серцевини, плодоніжок і шкірки, покласти в форму для запікання або на деко і розміщуємо на п'ятнадцять хвилин в прогрітій духовці. Температурний режим при цьому підтримуємо на рівні 180 градусів. Після цього даємо запеченим яблучкам трохи охолонути і перетираємо через сито.
Тепер додаємо до яблучного пюре половину від загальної кількості цукрового піску і розбиваємо міксером до побіління. Процес цей тривалий і залежно від потужності приладу може зайняти від п'ятнадцяти до тридцяти хвилин. Деякі фахівці в приготуванні пастили рекомендують продовжувати збивання протягом години. Але якщо вам за більш короткий час вдалося домогтися білястої маси, то цим можна і обмежитися.
На черзі наступний, не менш відповідальний етап. Необхідно також збити яєчні білки до міцних і стійких піків. Незадовго до завершення процесу збивання додаємо до білків залишився цукровий пісок і продовжуємо процес до розчинення всіх кристалів. Можна для зручності замінити цукор відповідною кількістю цукрової пудри. Так добитися однорідності буде набагато легше.
Тепер дуже акуратно змішуємо яблучну і збиту яєчну
масу і приблизно чотири столові ложки відкладаємо в миску.
Залишилася суміш розподіляємо на аркуші пергаменту, попередньо вистеливши його на деко і ставимо в прочинені духовку, встановивши її на температуру 100 градусів. Через сім годин сушіння відокремлюємо масу від пергаментного листа, при необхідності зволоживши його трохи, розрізаємо пласт на три рівних прямокутника і вкладаємо їх один на одного, промазуючи між пластами залишеної білково-яблучної сумішшю. Поміщаємо пастилу ще на пару годин в прочинені духовку при тій же температурі. Після цього готовий остигле ласощі натираємо з усіх боків цукровою пудрою.