Найсмачнішу паску
Паска є символом Великодня і невід'ємним атрибутом на святковому столі. У той час як багато не бажають витрачати час на приготування їжі і купують вже готовий продукт, інші чудово знають відмінності покупного паски від зробленого власними руками. І віддають перевагу останньому, не шкодуючи про пару годин проведених за роботою з тестом. Для всіх тих, хто вирішив піч великодню випічку власноруч, представляємо перелік рецептів смачних пасок у цьому матеріалі.
Паска включає до свого складу величезну кількість здоби: вершкового масла, яєчних жовтків і цукру, а тому прийнято вважати, що чим більше здоби в куличе, тим поживніше і смачніше він вийде.
Інгредієнти:
борошно - 810 г;
молоко - 465 мл;
яйця (жовтки) -7 шт.;
вершкове масло - 255 г;
ізюм або цукати ;
цукор - 235 г;
коньяк або ром - 15 мл;
свіжі дріжджі - 65 р.
Приготування
Так як в цьому тесті дуже багато здоби, просто замісити і відразу ставити його на расстойку не можна. Спочатку необхідно приготувати опару з теплого молока, змішаного з дрібкою цукру, свіжими дріжджами і половиною борошна. На виході ви отримаєте рідке тісто, яке необхідно залишити підходити до збільшення втричі. Далі до неї опарі додається залишилася борошно (її неодмінно попередньо просівають), а також збиті з маслом і цукром жовтки. Після вимішування тривалістю не менше 10 хвилин, тісто залишають підніматися. Знову ж таки, з-за великого об'єму масла і жовтків йому необхідно буде дати підійти двічі, чекаючи подвоєння в обсязі і обминаючи тісто кожен раз. В результаті нитки клейковини стануть міцними і сформуют пористий м'якуш. Під час останнього вимішування тісто можна додати цукати або родзинки.
Перед тим, як приготувати найсмачніші паски, змастіть вибрані форми і викладіть в них порції тіста так, щоб ті заповнювали форму на третину. Випікайте паски при 180 градусах, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою після того, як верхівка підрум'яниться.
Якщо ви вважаєте м'якуш звичайної паски надто сухим, то цей рецепт стане для вас ідеальним. За рахунок додавання сиру м'якуш виходить дуже соковитим і трохи більш щільним.
Інгредієнти:
Для опари:
молоко - 65 мл;
борошно - 10 г;
цукор - 5 г;
дріжджі свіжі - 20 р.
Для тіста:
борошно - 255 г;
цукор - 145 г;
сир - 255 г;
вершкове масло - 65 г;
жменю родзинок;
яйця - 2 шт.;
жовток - 1 шт.
Приготування
Опара для цього тесту підходить дуже швидко, а тому після розведення всіх інгредієнтів в теплому молоці, дайте їй постояти хвилин 20 в теплі, до потроєння в обсязі.
Збийте пару яєць разом з жовтком і цукром, а потім додайте розтертий сир і розтоплене масло. Отриману суміш доповніть борошном, додайте опару і родзинки. На виході вийде щільне тісто, яке буде хоч і з труднощами, але перемішуватися ложкою.
Розподіливши порції тіста за формами для випічки, поставте їх підійти до подвоєння в об'ємі, а потім відправте випікатися при 200 градусах. На перші 10 хвилин і ще на 40 хвилин при 180 (для середньої форми). Найсмачнішу паску на Великдень готовий, покрийте його глазур'ю, поки гарячий і дайте охолонути перед нарізкою.
Інгредієнти:
молоко - 310 мл;
яйця - 6 шт.;
дріжджі - 10 г;
цукор - 280 м;
вершкове масло - 245 г;
сметана - 115 мл;
борошно - 990 м;
родзинки.
Приготування
У теплому молоці розведіть цукор з дріжджами, додати масло, сметану, збиті яйця і половину борошна. Липке тісто вимішуйте близько 10 хвилин, а потім поставте на півторагодинну расстойку. Додайте борошно і родзинки, добре вимісіть тісто дайте йому підійти 2 години. Розподіліть тісто по 20-см формами, залиште на вторинний двогодинний підйом, а потім відправте в духовку на 40 хвилин при 180.
Рецепт найсмачнішого паски
Паска включає до свого складу величезну кількість здоби: вершкового масла, яєчних жовтків і цукру, а тому прийнято вважати, що чим більше здоби в куличе, тим поживніше і смачніше він вийде.
Інгредієнти:
Приготування
Так як в цьому тесті дуже багато здоби, просто замісити і відразу ставити його на расстойку не можна. Спочатку необхідно приготувати опару з теплого молока, змішаного з дрібкою цукру, свіжими дріжджами і половиною борошна. На виході ви отримаєте рідке тісто, яке необхідно залишити підходити до збільшення втричі. Далі до неї опарі додається залишилася борошно (її неодмінно попередньо просівають), а також збиті з маслом і цукром жовтки. Після вимішування тривалістю не менше 10 хвилин, тісто залишають підніматися. Знову ж таки, з-за великого об'єму масла і жовтків йому необхідно буде дати підійти двічі, чекаючи подвоєння в обсязі і обминаючи тісто кожен раз. В результаті нитки клейковини стануть міцними і сформуют пористий м'якуш. Під час останнього вимішування тісто можна додати цукати або родзинки.
Перед тим, як приготувати найсмачніші паски, змастіть вибрані форми і викладіть в них порції тіста так, щоб ті заповнювали форму на третину. Випікайте паски при 180 градусах, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою після того, як верхівка підрум'яниться.
Сирна паска - найсмачніший рецепт
Якщо ви вважаєте м'якуш звичайної паски надто сухим, то цей рецепт стане для вас ідеальним. За рахунок додавання сиру м'якуш виходить дуже соковитим і трохи більш щільним.
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Опара для цього тесту підходить дуже швидко, а тому після розведення всіх інгредієнтів в теплому молоці, дайте їй постояти хвилин 20 в теплі, до потроєння в обсязі.
Збийте пару яєць разом з жовтком і цукром, а потім додайте розтертий сир і розтоплене масло. Отриману суміш доповніть борошном, додайте опару і родзинки. На виході вийде щільне тісто, яке буде хоч і з труднощами, але перемішуватися ложкою.
Розподіливши порції тіста за формами для випічки, поставте їх підійти до подвоєння в об'ємі, а потім відправте випікатися при 200 градусах. На перші 10 хвилин і ще на 40 хвилин при 180 (для середньої форми). Найсмачнішу паску на Великдень готовий, покрийте його глазур'ю, поки гарячий і дайте охолонути перед нарізкою.
Найсмачнішу паску в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У теплому молоці розведіть цукор з дріжджами, додати масло, сметану, збиті яйця і половину борошна. Липке тісто вимішуйте близько 10 хвилин, а потім поставте на півторагодинну расстойку. Додайте борошно і родзинки, добре вимісіть тісто дайте йому підійти 2 години. Розподіліть тісто по 20-см формами, залиште на вторинний двогодинний підйом, а потім відправте в духовку на 40 хвилин при 180.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Смачний рецепт паски
Рецептів традиційної великодньої випічки багато і визначити для себе вдалий складно. Якщо ви не любите працювати з таким тестом, а порадувати рідних
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!
Знамените олександрійське тісто - це чудова здоба, яку успішно застосовують у випічці пасок. Вироби на його основі виходять неймовірно пишними, дивно
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю