» » Найсмачнішу паску

Найсмачнішу паску

Найсмачнішу паску
Паска є символом Великодня і невід'ємним атрибутом на святковому столі. У той час як багато не бажають витрачати час на приготування їжі і купують вже готовий продукт, інші чудово знають відмінності покупного паски від зробленого власними руками. І віддають перевагу останньому, не шкодуючи про пару годин проведених за роботою з тестом. Для всіх тих, хто вирішив піч великодню випічку власноруч, представляємо перелік рецептів смачних пасок у цьому матеріалі.

Рецепт найсмачнішого паски


Паска включає до свого складу величезну кількість здоби: вершкового масла, яєчних жовтків і цукру, а тому прийнято вважати, що чим більше здоби в куличе, тим поживніше і смачніше він вийде.
Інгредієнти:

  • борошно - 810 г;

  • молоко - 465 мл;

  • яйця (жовтки) -7 шт.;

  • вершкове масло - 255 г;

  • ізюм або цукати ;

  • цукор - 235 г;

  • коньяк або ром - 15 мл;

  • свіжі дріжджі - 65 р.


  • Приготування
    Так як в цьому тесті дуже багато здоби, просто замісити і відразу ставити його на расстойку не можна. Спочатку необхідно приготувати опару з теплого молока, змішаного з дрібкою цукру, свіжими дріжджами і половиною борошна. На виході ви отримаєте рідке тісто, яке необхідно залишити підходити до збільшення втричі. Далі до неї опарі додається залишилася борошно (її неодмінно попередньо просівають), а також збиті з маслом і цукром жовтки. Після вимішування тривалістю не менше 10 хвилин, тісто залишають підніматися. Знову ж таки, з-за великого об'єму масла і жовтків йому необхідно буде дати підійти двічі, чекаючи подвоєння в обсязі і обминаючи тісто кожен раз. В результаті нитки клейковини стануть міцними і сформуют пористий м'якуш. Під час останнього вимішування тісто можна додати цукати або родзинки.
    Перед тим, як приготувати найсмачніші паски, змастіть вибрані форми і викладіть в них порції тіста так, щоб ті заповнювали форму на третину. Випікайте паски при 180 градусах, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою після того, як верхівка підрум'яниться.

    Сирна паска - найсмачніший рецепт


    Якщо ви вважаєте м'якуш звичайної паски надто сухим, то цей рецепт стане для вас ідеальним. За рахунок додавання сиру м'якуш виходить дуже соковитим і трохи більш щільним.
    Інгредієнти:
    Для опари:

  • молоко - 65 мл;

  • борошно - 10 г;

  • цукор - 5 г;

  • дріжджі свіжі - 20 р.


  • Для тіста:

  • борошно - 255 г;

  • цукор - 145 г;

  • сир - 255 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • жменю родзинок;

  • яйця - 2 шт.;

  • жовток - 1 шт.


  • Приготування
    Опара для цього тесту підходить дуже швидко, а тому після розведення всіх інгредієнтів в теплому молоці, дайте їй постояти хвилин 20 в теплі, до потроєння в обсязі.
    Збийте пару яєць разом з жовтком і цукром, а потім додайте розтертий сир і розтоплене масло. Отриману суміш доповніть борошном, додайте опару і родзинки. На виході вийде щільне тісто, яке буде хоч і з труднощами, але перемішуватися ложкою.
    Розподіливши порції тіста за формами для випічки, поставте їх підійти до подвоєння в об'ємі, а потім відправте випікатися при 200 градусах. На перші 10 хвилин і ще на 40 хвилин при 180 (для середньої форми). Найсмачнішу паску на Великдень готовий, покрийте його глазур'ю, поки гарячий і дайте охолонути перед нарізкою.

    Найсмачнішу паску в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • молоко - 310 мл;

  • яйця - 6 шт.;

  • дріжджі - 10 г;

  • цукор - 280 м;

  • вершкове масло - 245 г;

  • сметана - 115 мл;
  • Найсмачнішу паску

  • борошно - 990 м;

  • родзинки.


  • Приготування
    У теплому молоці розведіть цукор з дріжджами, додати масло, сметану, збиті яйця і половину борошна. Липке тісто вимішуйте близько 10 хвилин, а потім поставте на півторагодинну расстойку. Додайте борошно і родзинки, добре вимісіть тісто дайте йому підійти 2 години. Розподіліть тісто по 20-см формами, залиште на вторинний двогодинний підйом, а потім відправте в духовку на 40 хвилин при 180.
    Додав: admin | 22-09-2016, 14:28
    Переглядів: 346