Смачний рецепт паски
Паска – головне блюдо в переддень великого світлого християнського свята Великодня. Безумовно, можна купити вже готову випічку, але приготований самостійно з любов'ю, він виходить набагато пахучіше і пористее. Ми пропонуємо вам декілька простих рецептів смачної паски!
Інгредієнти:
Для опари:
моментальні сухі дріжджі – 15 г;
цукор дрібний – 35 г;
борошно – 125 г;
кефір нежирний – 485 мл
Для тіста:
сметана – 105 мл;
масло вершкове – 95 г;
маргарин вершковий – 95 г;
цукор – 505 г;
борошно – 985 г;
яйце велике – 4 шт.;
ванілін – 2 пакетика;
родзинки – 95 г;
цукати різнокольорові – 75 г;
лимон – 45 г;
масло рослинне – 1 ст. ложка.
Для глазурі:
яєчні білки – 4 шт.;
цукрова пудра – на смак.
Приготування
Отже, щоб спекти найсмачніший і високий паска спочатку необхідно у хорошому настрої поставити опару: в маленьку миску висипаємо моментальні дріжджі, цукор і невелика кількість просіяного борошна. Далі вливаємо підігрітий кефір, перемішуємо, накриваємо отриману суміш і залишаємо на 30 хвилин в теплі.
Тим часом акуратно відокремлюємо білки від жовтків, а потім останні розтираємо з цукром. Білки збиваємо з дрібкою солі в міцну піну. В опару кладемо сметану, вершкове розм'якшене масло і маргарин. Ретельно перемішуємо всі чистими руками і поступово вводимо жовтки з цукром, лимонний сік, ванілін і викладаємо збиті білки.
Тепер вмішуємо порціями просіяне борошно і замішуємо протягом 30 хвилин м'яке і живе тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо приблизно на 15 години в тепле місце.
Тим часом замочуємо на 15 хвилин в гарячому міцному чаї родзинки, а потім обсушуємо його і обсипаємо трохи борошном. Цукати промиваємо, дрібненько нарізаємо і замочуємо в теплій воді.
Бляшані форми застеляємо папером для випічки і промазуємо її маргарином. В піднялося тісто висипаємо набряклий родзинки, цукати і гарненько обминаємо. Даємо йому знову піднятися і розкладаємо по формах, наповнюючи їх наполовину. Випікаємо в розігрітій духовці до готовності.
Потім паски виймаємо і акуратно укладаємо на бік, щоб вони охололи. Для глазурі збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою і покриваємо нашу випічку. Тепер посипаємо смачні великодні паски різнокольоровою присипкою і чекаємо настання світлого Великодня.
Інгредієнти:
борошно – 985 г;
дріжджі свіжі – 35 г;
молоко – 475 мл;
цукор – 325 г;
масло вершкове – 275 г;
родзинки – 475 г;
свіжі яєчні жовтки – 10 шт.
Для глазурі:
білки яєчні – 3 шт.;
цукор – на смак;
лимонний сік – 10 мл
Приготування
Отже, для приготування смачної паски без замісу, підігріваємо спочатку молоко. Далі відливаємо трохи в миску і розводимо в ньому свіжі дріжджі. Додаємо півсклянки борошна, перемішуємо і знімаємо опару в сторону на 35 хвилин.
В іншому посуді тим часом розтираємо желточки з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Потім додаємо підійшла опару, розмішуємо і ставимо в тепле місце на 15 години. Після цього додаємо борошно, вливаємо молоко, додаємо промитий ізюм і вимішуємо ложкою м'яке і пластичне тісто.
Форми промазуємо маслом, викладаємо в них наше тісто, розрівнюємо мокрою ложкою і, накривши рушником, залишаємо на 25 хвилин підходити. Після цього відправляємо паски на 40 хвилин в розігріту духовку, а потім перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.
Для приготування глазурі збиваємо яєчні білки міксером з цукровою дрібної пудрою і вичавлюємо трохи соку з лимона. Рівномірно покриваємо отриманою масою нашу випічку і посипаємо різнокольоровими прикрасами.
Ось і все, швидкий і смачний паска готовий!
Рецепт смачної паски великоднього на сухих дріжджах
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Отже, щоб спекти найсмачніший і високий паска спочатку необхідно у хорошому настрої поставити опару: в маленьку миску висипаємо моментальні дріжджі, цукор і невелика кількість просіяного борошна. Далі вливаємо підігрітий кефір, перемішуємо, накриваємо отриману суміш і залишаємо на 30 хвилин в теплі.
Тим часом акуратно відокремлюємо білки від жовтків, а потім останні розтираємо з цукром. Білки збиваємо з дрібкою солі в міцну піну. В опару кладемо сметану, вершкове розм'якшене масло і маргарин. Ретельно перемішуємо всі чистими руками і поступово вводимо жовтки з цукром, лимонний сік, ванілін і викладаємо збиті білки.
Тепер вмішуємо порціями просіяне борошно і замішуємо протягом 30 хвилин м'яке і живе тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо приблизно на 15 години в тепле місце.
Тим часом замочуємо на 15 хвилин в гарячому міцному чаї родзинки, а потім обсушуємо його і обсипаємо трохи борошном. Цукати промиваємо, дрібненько нарізаємо і замочуємо в теплій воді.
Бляшані форми застеляємо папером для випічки і промазуємо її маргарином. В піднялося тісто висипаємо набряклий родзинки, цукати і гарненько обминаємо. Даємо йому знову піднятися і розкладаємо по формах, наповнюючи їх наполовину. Випікаємо в розігрітій духовці до готовності.
Потім паски виймаємо і акуратно укладаємо на бік, щоб вони охололи. Для глазурі збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою і покриваємо нашу випічку. Тепер посипаємо смачні великодні паски різнокольоровою присипкою і чекаємо настання світлого Великодня.
Смачний рецепт паски
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Отже, для приготування смачної паски без замісу, підігріваємо спочатку молоко. Далі відливаємо трохи в миску і розводимо в ньому свіжі дріжджі. Додаємо півсклянки борошна, перемішуємо і знімаємо опару в сторону на 35 хвилин.
В іншому посуді тим часом розтираємо желточки з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Потім додаємо підійшла опару, розмішуємо і ставимо в тепле місце на 15 години. Після цього додаємо борошно, вливаємо молоко, додаємо промитий ізюм і вимішуємо ложкою м'яке і пластичне тісто.
Форми промазуємо маслом, викладаємо в них наше тісто, розрівнюємо мокрою ложкою і, накривши рушником, залишаємо на 25 хвилин підходити. Після цього відправляємо паски на 40 хвилин в розігріту духовку, а потім перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.
Для приготування глазурі збиваємо яєчні білки міксером з цукровою дрібної пудрою і вичавлюємо трохи соку з лимона. Рівномірно покриваємо отриманою масою нашу випічку і посипаємо різнокольоровими прикрасами.
Ось і все, швидкий і смачний паска готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Паска - найсмачніший рецепт
Великдень - велике свято для всіх християн. І звичайно ж в переддень цього свята всі намагаються приготувати найсмачніші паски. Саме такі рецепти
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Паска з родзинками
Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю