» » Віденське тісто для пасок

Віденське тісто для пасок

Віденське тісто для пасок
Паски готують православні люди один раз в році на велике християнське свято Пасхи. У різних сім'ях існує свій рецепт тіста: хтось ставить опару на кефірі, додає родзинки, корицю, а хтось віддає перевагу насолоджуватися цитрусовим смаком і ароматом випічки. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування смачних пасок на віденському тесті. Ваші домочадці неодмінно оцінять їх по достоїнству.

Рецепт віденського тесту для паски


Інгредієнти:

  • борошно – 6 ст.;

  • молоко – 395 мл;

  • масло вершкове – 345 г;

  • цукор – 385 г;

  • яйце велике – 6 шт.;

  • дріжджі пресовані – 55 г;

  • спеції;

  • родзинки світлий – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку нам необхідно поставити опару: яйця вспушиваем з цукром і додаємо розтоплене вершкове масло. Підігріваємо Молоко, розчиняємо в ньому дріжджі, виливаємо в яєчну суміш і залишаємо на 25 хвилин. Коли опара підніметься, кидаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо руками еластичне тісто. В середині приготування кидаємо промитий, розпарені родзинки і розкладаємо тісто по формах. Накриваємо його рушником і залишаємо на 45 хвилин підходити. Після цього випікаємо паски з віденського дріжджового тіста в добре розпеченій духовці близько 55 хвилин, і перевіряємо готовність шпажкою.

    Паска з віденського тесту на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно – 335 г;

  • кефір – 15 ст.;

  • масло вершкове – 185 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • цукати різнокольорові – 205 г;

  • цукор – 125 р.


  • Приготування
    Для приготування паски з віденського тесту спочатку готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо через сито, а соду додаємо в кефір і наполягаємо суміш 5 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, розчиняємо в ньому цукровий пісок і додаємо цукати. Після цього акуратно вливаємо кефірну суміш і ретельно вимішуємо масу. Поступово додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Розподіляємо його по формах і випікаємо паски до рум'яного кольору в розігрітій духовці, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою. Далі змащуємо їх білковою глазур'ю і прикрашаємо посипкою.

    Віденське тісто зі сметаною для пасок


    Інгредієнти:
    Для закваски:

  • молоко – 515 мл;

  • борошно – 105 г;

  • цукор – 255 г;

  • маргарин – 95 г;

  • сухі дріжджі – 45 г;

  • яйце велике – 7 шт.;

  • масло рослинне – 25 мл


  • Для тіста:

  • сметана – 255 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • цукор – 255 г;

  • ванілін – пакетик;

  • борошно – 2 кг;

  • родзинки – 265 р.


  • Для глазурі:

  • яєчний білок – 2 шт.;

  • цукор – 45 р.


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до теплого стану, а маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці. У глибокій каструлі змішуємо борошно, дріжджі, цукор і заливаємо все молоком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо опару на 15 хвилин. В окремий посуд розбиваємо яйця, злегка збиваємо їх і виливаємо в закваску. Додаємо розтоплений маргарин, рослинна олія, накриваємо рушником і ставимо на 4 години в тепле місце. Після цього вливаємо розтоплене масло, кладемо сметану, цукор і ванілін. Ретельно все вимішуємо і поступово всипаємо
    Віденське тісто для пасок
    просіяне борошно. Замішуємо м'яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо підходити приблизно на 15 години. Не гаючи часу, перебираємо родзинки, видаляємо все сміття і промиваємо його. Заливаємо теплою водою, а через 20 хвилин відкидаємо на друшляк. Після обсушуємо ізюм на рушник, додаємо в тісто і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився. Через 25 хвилин розкладаємо його по формах, ставимо на 35 хвилин на расстойку і випікаємо в духовці при 200 градусах. Поверхню пасок змащуємо збитими з цукром білками і присипаємо різнокольоровою присипкою.
    Додав: admin | 22-09-2016, 14:28
    Переглядів: 738