Як спекти хліб в домашніх умовах?
Враховуючи все те розмаїття випічки, що нині представлено на полицях супермаркетів, господині все рідше беруться за приготування домашнього хліба, а даремно. У порівнянні з покупним, домашній продукт виходить не тільки дешевше, але і смачніше. Він має більш хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем з вираженим ароматом, повністю виправдовує витрачений на приготування час. Докладно про те, як спекти хліб в домашніх умовах в рецептах з цього матеріалу.
Почнемо з рецепту, присвяченого всім тим, хто не хоче братися за домашній хліб через наявність у ньому дріжджів. Робота з дріжджами і правда може доставити немало мороки недосвідченим пекарям, а тому ми вирішили включити в список традиційний рецепт ірландського содового хліба.
Інгредієнти:
молоко - 235 мл;
лимонний сік - 15 мл;
борошно - 265 г;
сіль, сода - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Змішайте лимонний сік з молоком і відставте отриману суміш в сторону на 10 хвилин. Окремо з'єднайте залишилися сухі компоненти. Після закінчення відведеного часу, влийте молочну суміш до борошна і почніть замішувати тісто. Як тільки вона збереться разом і стане гладким, сформуйте його в кулю і зробіть хрестоподібний надріз на поверхні. При бажанні, поверхня хліба можна злегка змочити і посипати вівсяними пластівцями, маком, насінням. Сформованную буханець відправляють в духовку на 45 хвилин або до зарум'янювання, а після випікання залишають охолонути.
Якщо ви не знаєте, як спекти домашній хліб в мультиварці, то краще всього спробувати цей рецепт. Помістіть буханець запектися в режимі «Випічка» на годину, а потім перевернувши, продовжуйте приготування ще 40 хвилин.
Житній хліб у народі іменується «чорним» завдяки темній забарвленням шкірочки і м'якуша, одержуваних при випічці. Як правило, хліб не печуть з однією лише житнього борошна, а змішують її ще й з пшеничного для того, щоб м'якуш вийшов більш пишним і ніжним. Крім того, надати рівномірний відтінок всій буханці можна за допомогою невеликої кількості какао. Його смак не буде відчуватися в готовому хлібі.
Інгредієнти:
житнє борошно - 265 г;
пшеничне борошно - 265 г;
дріжджі - 5 г;
вода - 330 мл;
цукор - 5 г;
рослинне масло - 35 мл
Приготування
Перед тим, як спекти чорний хліб, обидва види борошна слід пропустити через сито, при цьому залишилися від житнього борошна висівки можна змішати з прянощами і посипати поверхню хліба. До борошняної суміші потім додають дріжджі, додають цукор, дрібку солі і вливають теплу воду. Замісивши тісто, залиште його на півтори години для вистоювання, потім влийте до нього рослинне масло, повторіть вимішування і викладіть тісто у форму. Повторіть расстойку протягом аналогічного періоду часу, після чого додайте буханець в розігрітій до 200 градусів духовці на перші 15 хвилин, далі випікання продовжують при 180 градусах ще 40 хвилин.
Інгредієнти:
цукор - 35 г;
молоко - 65 мл;
яйце - 1 шт.;
дріжджі - 5 г;
борошно - 285 г;
сир - 95 г;
вершкове масло - 25 р.
Приготування
Першим ділом змішайте рідкі компоненти з допомогою хлібопічки. Змішайте дріжджі з борошном і всипте їх до вмісту пристрою. Виберіть програму «Тісто», а по її завершенні додати м'яке масло. Перенесіть тісто на робочу поверхню, злегка обімніть, розділіть натроє і розтягніть кожен зі шматків в овал руками. Викладіть шматочки сиру, накрийте тестом і скрутіть в рулет. Покладіть шматочки в хлібопічці і залиште на расстойку до збільшення в два рази. Тепер виберіть основний режим і натисніть «Пуск». По завершенні приготування буханець переміщують на решітку до повного охолодження.
Як спекти хліб без дріжджів?
Почнемо з рецепту, присвяченого всім тим, хто не хоче братися за домашній хліб через наявність у ньому дріжджів. Робота з дріжджами і правда може доставити немало мороки недосвідченим пекарям, а тому ми вирішили включити в список традиційний рецепт ірландського содового хліба.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте лимонний сік з молоком і відставте отриману суміш в сторону на 10 хвилин. Окремо з'єднайте залишилися сухі компоненти. Після закінчення відведеного часу, влийте молочну суміш до борошна і почніть замішувати тісто. Як тільки вона збереться разом і стане гладким, сформуйте його в кулю і зробіть хрестоподібний надріз на поверхні. При бажанні, поверхня хліба можна злегка змочити і посипати вівсяними пластівцями, маком, насінням. Сформованную буханець відправляють в духовку на 45 хвилин або до зарум'янювання, а після випікання залишають охолонути.
Якщо ви не знаєте, як спекти домашній хліб в мультиварці, то краще всього спробувати цей рецепт. Помістіть буханець запектися в режимі «Випічка» на годину, а потім перевернувши, продовжуйте приготування ще 40 хвилин.
Як спекти житній хліб вдома в духовці?
Житній хліб у народі іменується «чорним» завдяки темній забарвленням шкірочки і м'якуша, одержуваних при випічці. Як правило, хліб не печуть з однією лише житнього борошна, а змішують її ще й з пшеничного для того, щоб м'якуш вийшов більш пишним і ніжним. Крім того, надати рівномірний відтінок всій буханці можна за допомогою невеликої кількості какао. Його смак не буде відчуватися в готовому хлібі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як спекти чорний хліб, обидва види борошна слід пропустити через сито, при цьому залишилися від житнього борошна висівки можна змішати з прянощами і посипати поверхню хліба. До борошняної суміші потім додають дріжджі, додають цукор, дрібку солі і вливають теплу воду. Замісивши тісто, залиште його на півтори години для вистоювання, потім влийте до нього рослинне масло, повторіть вимішування і викладіть тісто у форму. Повторіть расстойку протягом аналогічного періоду часу, після чого додайте буханець в розігрітій до 200 градусів духовці на перші 15 хвилин, далі випікання продовжують при 180 градусах ще 40 хвилин.
Як спекти смачний хліб в хлібопічці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом змішайте рідкі компоненти з допомогою хлібопічки. Змішайте дріжджі з борошном і всипте їх до вмісту пристрою. Виберіть програму «Тісто», а по її завершенні додати м'яке масло. Перенесіть тісто на робочу поверхню, злегка обімніть, розділіть натроє і розтягніть кожен зі шматків в овал руками. Викладіть шматочки сиру, накрийте тестом і скрутіть в рулет. Покладіть шматочки в хлібопічці і залиште на расстойку до збільшення в два рази. Тепер виберіть основний режим і натисніть «Пуск». По завершенні приготування буханець переміщують на решітку до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як спекти житній хліб вдома в духовці?
Спекти самостійно житній хліб - зовсім не складне завдання. Головне - визначитися з рецептом і придбати виключно якісні інгредієнти. Далі опишемо, як
Житній хліб в духовці в домашніх умовах
Любителям домашніх выпечных частувань неодмінно сподобається ця стаття. Далі підкажемо, як власноруч створити шалено смачний житній хліб кількома
Як спекти хліб в хлібопічці?
Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,
Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
Хліб на кефірі в духовці – рецепт
Безсумнівно, домашня випічка перевершує магазинні версії за всіма параметрами. Хоча б по тому, скільки різноманітних рецептів існує лише одного
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,