Як спекти житній хліб вдома в духовці?
Сьогодні мова піде про те, як спекти смачний і м'який житній хліб вдома. Порівняно з покупним, він виходить пишним і дуже ароматним. Приготувавши його один раз, ви назавжди відмовитеся від магазинного хліба.
Інгредієнти:
борошно житнє – 310 г;
борошно пшеничне – 310 г;
тепла вода – 320 мл;
дріжджі миттєві – 10 г;
олія рослинна – 15 мл;
цукор – 5 г;
сіль дрібна – 5 р.
Приготування
Перед тим, як почати пекти житній хліб, готуємо всі інгредієнти: 2 види борошна просіваємо в миску, а дріжджі розтираємо з цукровим піском, заливаємо водою, підігрітою до теплого стану і залишаємо постояти. У борошно додаємо сіль і вливаємо рослинне масло. Далі вводимо поступово дріжджову опару і вимішуємо тісто. Покриваємо його зверху тканинним рушником і залишаємо на 1 годину. Робочу поверхню притрушиваем борошном, викладаємо тісто, що піднялося і добре розминаємо його руками. Після цього розподіляємо його у формі для запікання, попередньо промазану рослинним маслом. Затягуємо зверху харчовою плівкою і залишаємо заготовку на 25 хвилин. Не гаючи часу, розігріваємо духовку до температури 205 градусів і випікаємо в ній домашній житній хліб протягом 45 хвилин.
Інгредієнти:
борошно житнє – 305 м;
борошно пшеничне – 405 г;
вода – 415 мл;
сіль – 10 г;
цукор – 25 г;
сухі дріжджі миттєві – 10 г;
часник – 15 г;
масло рослинне – 30 мл
Приготування
Цукор змішуємо в широкій мисці з дріжджами і заливаємо склянкою холодної води. Ретельно перемішуємо суміш і ставимо її у будь тепле місце на 25 хвилин. Як тільки дріжджі запузырятся і на поверхні з'явиться «шапочка», вводимо залишок води, додаємо трохи олії, кидаємо дрібну кухонну сіль і всипаємо порціями житнє борошно, яку заздалегідь просіваємо. Додаємо очищену, подрібнений часник і замішуємо пластичне тісто. Викладаємо його в миску, накриваємо тканинним рушником і залишаємо на 15 години. Після цього розминаємо його руками і викладаємо у змащену маслом форму. Перед тим, як спекти в духовці домашній житній хліб, залишаємо тісто для вистоювання на 50 хвилин. Духова шафа прогріваємо до 215 градусів і готуємо хліб близько години. В самому кінці скроплюємо водою, загортаємо в рушник і остуджуємо.
Як спекти житній хліб вдома в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати пекти житній хліб, готуємо всі інгредієнти: 2 види борошна просіваємо в миску, а дріжджі розтираємо з цукровим піском, заливаємо водою, підігрітою до теплого стану і залишаємо постояти. У борошно додаємо сіль і вливаємо рослинне масло. Далі вводимо поступово дріжджову опару і вимішуємо тісто. Покриваємо його зверху тканинним рушником і залишаємо на 1 годину. Робочу поверхню притрушиваем борошном, викладаємо тісто, що піднялося і добре розминаємо його руками. Після цього розподіляємо його у формі для запікання, попередньо промазану рослинним маслом. Затягуємо зверху харчовою плівкою і залишаємо заготовку на 25 хвилин. Не гаючи часу, розігріваємо духовку до температури 205 градусів і випікаємо в ній домашній житній хліб протягом 45 хвилин.
Як спекти житній хліб з часником в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Цукор змішуємо в широкій мисці з дріжджами і заливаємо склянкою холодної води. Ретельно перемішуємо суміш і ставимо її у будь тепле місце на 25 хвилин. Як тільки дріжджі запузырятся і на поверхні з'явиться «шапочка», вводимо залишок води, додаємо трохи олії, кидаємо дрібну кухонну сіль і всипаємо порціями житнє борошно, яку заздалегідь просіваємо. Додаємо очищену, подрібнений часник і замішуємо пластичне тісто. Викладаємо його в миску, накриваємо тканинним рушником і залишаємо на 15 години. Після цього розминаємо його руками і викладаємо у змащену маслом форму. Перед тим, як спекти в духовці домашній житній хліб, залишаємо тісто для вистоювання на 50 хвилин. Духова шафа прогріваємо до 215 градусів і готуємо хліб близько години. В самому кінці скроплюємо водою, загортаємо в рушник і остуджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Житній хліб в духовці в домашніх умовах
Любителям домашніх выпечных частувань неодмінно сподобається ця стаття. Далі підкажемо, як власноруч створити шалено смачний житній хліб кількома
Домашній дріжджовий хліб в духовці
У будинку, де витає аромат свіжої випічки, завжди тепло і затишно! Спробуйте спекти запаморочливо смачний, пишний хліб з описаних далі рецептами. Це
Житній хліб в мультиварці - рецепти
Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в