Домашній дріжджовий хліб в духовці
Запах домашньої випічки – це запорука сімейного щастя і затишної атмосфери. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів приготування дріжджового хліба в духовці. Саме він здавна вважався символом добробуту і гостинності.
Інгредієнти:
борошно житнє – 460 м;
борошно пшеничне – 460 м;
вода – 920 мл;
дріжджі сухі – 15 г;
сіль – 25 г;
олія рослинна – 45 мл;
цукор – 20 р.
Приготування
Сухі дріжджі, цукровий пісок кидаємо в склянку теплої води, перемішуємо і залишаємо на 25 хвилин. Потім переливаємо рідина у велику миску, вливаємо воду, що залишилася, рослинне масло і додаємо сіль. Житнє борошно змішуємо з пшеничного і невеликими порціями додаємо в опару. Замішуємо м'яке тісто, викладаємо його у підігріту миску і накриваємо плівкою. Через годину перекладаємо тісто на дошку, вимішуємо його і ділимо на 3 частини. Скачуємо кожну в колобок і викладаємо на промаслений лист. Відправляємо заготовки на годину в тепло, а потім відправляємо в духовку і запікаємо домашній дріжджовий хліб 40 хвилин до рум'яності.
Інгредієнти:
пивні дріжджі – 45 г;
цукор – 1 ч. ложка;
вода кипяченная – 445 мл;
борошно – 760 г;
кухонна сіль – 10 г;
цибуля ріпчаста – 245 р.
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно ріжемо ножем. Потім підрум'янюємо його до золотистого кольору, додавши трохи борошна. Після цього відкидаємо обжарку на друшляк. Дріжджі з цукром розчиняємо в теплій воді і залишаємо опару підніматися. У борошно додаємо сіль та цибулю, а потім акуратно вливаємо опару і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками. Даємо йому добре піднятися. Через пару годин перекладаємо тісто в форму для запікання і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Готовий хліб остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо гостям.
Інгредієнти:
борошно – 790 г;
геркулес – 310 г;
вода – 480 мл;
сіль – пучку;
свіжі дріжджі – 25 р.
Приготування
Для приготування дріжджового тіста для хліба в духовці в миску кидаємо геркулес, раскрошенные дріжджі і заливаємо все теплою водою. Потім додаємо цукор по смаку, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 25 хвилин. Після цього додаємо сіль, вводимо поступово борошно і вимішуємо в'язке тісто. Викладаємо його в хлібні форми, посипаємо зверху геркулесом і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо булочки 25 хвилин.
Житній дріжджовий хліб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі, цукровий пісок кидаємо в склянку теплої води, перемішуємо і залишаємо на 25 хвилин. Потім переливаємо рідина у велику миску, вливаємо воду, що залишилася, рослинне масло і додаємо сіль. Житнє борошно змішуємо з пшеничного і невеликими порціями додаємо в опару. Замішуємо м'яке тісто, викладаємо його у підігріту миску і накриваємо плівкою. Через годину перекладаємо тісто на дошку, вимішуємо його і ділимо на 3 частини. Скачуємо кожну в колобок і викладаємо на промаслений лист. Відправляємо заготовки на годину в тепло, а потім відправляємо в духовку і запікаємо домашній дріжджовий хліб 40 хвилин до рум'яності.
Домашній дріжджовий цибульний хліб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно ріжемо ножем. Потім підрум'янюємо його до золотистого кольору, додавши трохи борошна. Після цього відкидаємо обжарку на друшляк. Дріжджі з цукром розчиняємо в теплій воді і залишаємо опару підніматися. У борошно додаємо сіль та цибулю, а потім акуратно вливаємо опару і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками. Даємо йому добре піднятися. Через пару годин перекладаємо тісто в форму для запікання і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Готовий хліб остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо гостям.
Домашній дріжджовий фінська хліб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування дріжджового тіста для хліба в духовці в миску кидаємо геркулес, раскрошенные дріжджі і заливаємо все теплою водою. Потім додаємо цукор по смаку, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 25 хвилин. Після цього додаємо сіль, вводимо поступово борошно і вимішуємо в'язке тісто. Викладаємо його в хлібні форми, посипаємо зверху геркулесом і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо булочки 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Італійський хліб
Подорожуючи по Італії, ви помітите дивовижну річ - в кожному місті печуть свій хліб. Він завжди смачний і ароматний, але завжди різний. Сьогодні ми
Житній хліб в мультиварці - рецепти
Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Житній хліб в мультиварці
Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в