Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашній дріжджовий хліб в духовці

Домашній дріжджовий хліб в духовці

24-04-2016, 17:45
642
Домашній дріжджовий хліб в духовці
Запах домашньої випічки – це запорука сімейного щастя і затишної атмосфери. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів приготування дріжджового хліба в духовці. Саме він здавна вважався символом добробуту і гостинності.

Житній дріжджовий хліб в духовці


Інгредієнти:

  • борошно житнє – 460 м;

  • борошно пшеничне – 460 м;

  • вода – 920 мл;

  • дріжджі сухі – 15 г;

  • сіль – 25 г;

  • олія рослинна – 45 мл;

  • цукор – 20 р.


  • Приготування
    Сухі дріжджі, цукровий пісок кидаємо в склянку теплої води, перемішуємо і залишаємо на 25 хвилин. Потім переливаємо рідина у велику миску, вливаємо воду, що залишилася, рослинне масло і додаємо сіль. Житнє борошно змішуємо з пшеничного і невеликими порціями додаємо в опару. Замішуємо м'яке тісто, викладаємо його у підігріту миску і накриваємо плівкою. Через годину перекладаємо тісто на дошку, вимішуємо його і ділимо на 3 частини. Скачуємо кожну в колобок і викладаємо на промаслений лист. Відправляємо заготовки на годину в тепло, а потім відправляємо в духовку і запікаємо домашній дріжджовий хліб 40 хвилин до рум'яності.

    Домашній дріжджовий цибульний хліб в духовці


    Інгредієнти:

  • пивні дріжджі – 45 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • вода кипяченная – 445 мл;

  • борошно – 760 г;

  • кухонна сіль – 10 г;

  • цибуля ріпчаста – 245 р.


  • Приготування
    Цибулю чистимо і дрібно ріжемо ножем. Потім підрум'янюємо його до золотистого кольору, додавши трохи борошна. Після цього відкидаємо обжарку на друшляк. Дріжджі з цукром розчиняємо в теплій воді і залишаємо опару підніматися. У борошно додаємо сіль та цибулю, а потім акуратно вливаємо опару і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками. Даємо йому добре піднятися. Через пару годин перекладаємо тісто в форму для запікання і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Готовий хліб остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо гостям.

    Домашній дріжджовий фінська хліб в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно – 790 г;

  • геркулес – 310 г;
  • Домашній дріжджовий хліб в духовці

  • вода – 480 мл;

  • сіль – пучку;

  • свіжі дріжджі – 25 р.


  • Приготування
    Для приготування дріжджового тіста для хліба в духовці в миску кидаємо геркулес, раскрошенные дріжджі і заливаємо все теплою водою. Потім додаємо цукор по смаку, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 25 хвилин. Після цього додаємо сіль, вводимо поступово борошно і вимішуємо в'язке тісто. Викладаємо його в хлібні форми, посипаємо зверху геркулесом і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо булочки 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Італійський хліб
    Італійський хліб
    Подорожуючи по Італії, ви помітите дивовижну річ - в кожному місті печуть свій хліб. Він завжди смачний і ароматний, але завжди різний. Сьогодні ми
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Житній хліб в мультиварці - рецепти
    Користь житнього хліба для організму очевидна - в першу чергу це високий вміст клітковини і низький вміст жирів. Вибір чорного хліба в магазинах
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
    Гречаний хліб
    Гречаний хліб
    Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
    Житній хліб в мультиварці
    Житній хліб в мультиварці
    Без хліба не обходиться жодна трапеза. І, звичайно ж, домашня випічка краще покупної. І сьогодні ми розповімо, як спекти корисний житній хлібець в