Запах домашньої випічки – це запорука сімейного щастя і затишної атмосфери. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів приготування дріжджового хліба в духовці. Саме він здавна вважався символом добробуту і гостинності.
Житній дріжджовий хліб в духовці
Інгредієнти: борошно житнє – 460 м; борошно пшеничне – 460 м; вода – 920 мл; дріжджі сухі – 15 г; сіль – 25 г; олія рослинна – 45 мл; цукор – 20 р. Приготування Сухі дріжджі, цукровий пісок кидаємо в склянку теплої води, перемішуємо і залишаємо на 25 хвилин. Потім переливаємо рідина у велику миску, вливаємо воду, що залишилася, рослинне масло і додаємо сіль. Житнє борошно змішуємо з пшеничного і невеликими порціями додаємо в опару. Замішуємо м'яке тісто, викладаємо його у підігріту миску і накриваємо плівкою. Через годину перекладаємо тісто на дошку, вимішуємо його і ділимо на 3 частини. Скачуємо кожну в колобок і викладаємо на промаслений лист. Відправляємо заготовки на годину в тепло, а потім відправляємо в духовку і запікаємо домашній дріжджовий хліб 40 хвилин до рум'яності.
Домашній дріжджовий цибульний хліб в духовці
Інгредієнти: пивні дріжджі – 45 г; цукор – 1 ч. ложка; вода кипяченная – 445 мл; борошно – 760 г; кухонна сіль – 10 г; цибуля ріпчаста – 245 р. Приготування Цибулю чистимо і дрібно ріжемо ножем. Потім підрум'янюємо його до золотистого кольору, додавши трохи борошна. Після цього відкидаємо обжарку на друшляк. Дріжджі з цукром розчиняємо в теплій воді і залишаємо опару підніматися. У борошно додаємо сіль та цибулю, а потім акуратно вливаємо опару і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками. Даємо йому добре піднятися. Через пару годин перекладаємо тісто в форму для запікання і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Готовий хліб остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо гостям.
Домашній дріжджовий фінська хліб в духовці
Інгредієнти: борошно – 790 г; геркулес – 310 г; вода – 480 мл; сіль – пучку; свіжі дріжджі – 25 р. Приготування Для приготування дріжджового тіста для хліба в духовці в миску кидаємо геркулес, раскрошенные дріжджі і заливаємо все теплою водою. Потім додаємо цукор по смаку, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 25 хвилин. Після цього додаємо сіль, вводимо поступово борошно і вимішуємо в'язке тісто. Викладаємо його в хлібні форми, посипаємо зверху геркулесом і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо булочки 25 хвилин.