Італійський хліб

Домашній італійський хліб чіабата
Інгредієнти:
Для біги (стартера):
Для хліба:
Приготування
Стартер можна витримувати 6 годин, а можна приготувати його за 3 дні (зберігайте в холодильнику після 6-годинного визрівання) до передбачуваної випічки хліба. Змішуємо всі інгредієнти для стартера разом, не забувши про те, що вода повинна бути теплою для активізації дріжджів. Липку масу залишаємо в теплі під плівкою або рушником.
Коли настане час випічки хліба змішайте борошно з сіллю і залийте теплою водою, влийте 135 грам стартера і ретельно перемішайте. Нехай тісто піднімається під плівкою пару годин. Через відведений час розділіть чіабатту на буханця і залиште в теплі ще на 2 години, після чого випікайте в сильно розігрітій духовці (240 градусів) 20-25 хвилин.
Італійський хліб фокачча – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішавши борошно з хорошою пучкою солі, додаємо до неї масло і розчин дріжджів у теплій воді. Замішуємо липке тісто і залишаємо його під плівкою на годину. Коли маса подвоїться в розмірі, розділіть її навпіл і кожну половину викладіть в добре промаслений лист для випікання. Зробіть пальцями неглибокі отвори в тісті і посипте поверхню сиром, крупною сіллю і листочками розмарину. Нехай фокачча підійде вдруге хвилин 40 після чого їй можна вирушати в розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.
Італійський хліб гріссіні
Інгредієнти:

Приготування
Розчиняємо мед в теплій воді і заливаємо нею дріжджі. Через 3-4 хвилини вливаємо дріжджовий розчин до борошна з маслом і замішуємо тісто. Даємо тісту підійти годину, після чого ділимо на невеликі порції і скачуємо кожну в джгути. Даємо жгутам з тесту підійти ще півгодини, а потім печемо гріссіні при 200 градусах 10-12 хвилин, не забувши перевернути палички на іншу сторону.
Рекомендуємо добрі рецепти

Чіабатта в домашніх умовах
Класичний рецепт чіабатти належить італійській кухні. Приготувати такий хліб в духовці зможе кожен! Порадуйте себе і близьких домашнім італійським

Італійський хліб фокачча
Фокачча — традиційний італійський хліб з різними добавками. Вона може бути круглої або прямокутної, товстої або тонкої. Її приготування і не вимагає

Італійський хліб чіабата
Це приголомшливо смачний хліб! Хрустка скоринка і ніжний м'якуш. Хліб готується довго, але результат того вартий. Чіабатта ідеально підходить в

Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо

Чіабатта в хлібопічці
Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли

Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся