Італійський хліб чіабата

Рецепт хліба чіабатта в духовці
Інгредієнти:
Для стартера:
Для тіста:
Приготування
Приготування хліба чіабатта за класичним рецептом починається з замісу стартера, для цього дріжджі розводять у теплій і злегка підсолодженої медом воді, а потім залишають у теплі на 6-7 хвилин. До дріжджового розчину потім підсипають борошно, все перемішують, стежачи за тим, щоб не утворювалося грудок, і залишають вистоюватися далі ще на 12 годин.
Для приготування тіста на наступний день стартер слід з'єднати з новим дріжджовим розчином, замішаним з тієї ж кількості дріжджів, але на основі 250 мл води. Слідом за дріжджами у стартер відправляємо масло і борошно, після чого замішуємо тісто кухонним комбайном або простою дерев'яною ложкою,

Перед тим, як спекти хліб чіабата, залиште тісто настоятися в теплі на 3 години, після чого розділіть основу на рівні половини, кожну наріжте на буханці добре присипавши борошном, покладіть на пергамент. Перед розміщенням в духовці дайте тісту фінальний 20-хвилинний відпочинок, а тим часом доведіть температуру духовки до 220 градусів. Випічка хліба займе півгодини.
Якщо ви вирішите приготувати хліб чіабата в хлібопічці за нашим рецептом, то покладіть стартер з іншими інгредієнтами в чашу і виберіть «Тісто». Далі буханця готуються в духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти

Чіабатта в домашніх умовах
Класичний рецепт чіабатти належить італійській кухні. Приготувати такий хліб в духовці зможе кожен! Порадуйте себе і близьких домашнім італійським

Італійський хліб фокачча
Фокачча — традиційний італійський хліб з різними добавками. Вона може бути круглої або прямокутної, товстої або тонкої. Її приготування і не вимагає

Італійський хліб
Подорожуючи по Італії, ви помітите дивовижну річ - в кожному місті печуть свій хліб. Він завжди смачний і ароматний, але завжди різний. Сьогодні ми

Чіабатта в хлібопічці
Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли

Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся

Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як