Паска з маком
Багато господині до світлого свята Великодня самостійно печуть паски. Є просто величезна кількість рецептів їх приготування. Як спекти паски з маком, читайте нижче.
Інгредієнти:
Для опари:
борошно пшеничне вищого сорту – 15 ч. ложки;
свіжі пресовані дріжджі – 30 г;
цукор – 30 г;
молоко – 150 мл
Для тіста:
жовтки яєць – 3 шт.;
просеянная борошно вищого сорту – 25 кг;
пісок цукровий – 200 г;
мак – 100 г;
масло натуральне вершкове – 50 г;
ванілін.
Приготування
Для опари свіжі дріжджі розводимо в трохи підігрітому молоці, підсипаємо борошно і цукор. Ретельно перемішуємо і ставимо в тепло підходити. Окремо змішуємо жовтки з цукром, ваніліном і дрібкою солі. Інтенсивно розтираємо, поки маса побіліє. Додаємо мягенькое масло і збиваємо міксером до однорідності. Отриману суміш вводимо у підійшла опару і розмішуємо. Додаємо попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо. Формуємо з тіста кулю, верх трохи змащуємо рослинним маслом і ставимо в тепло підходити. Коли воно підніметься в 2 рази, обминаємо його і всипаємо мак. Формочки змащуємо маслом. Заповнюємо їх на 1/3 підготовленим тістом і ставимо в тепло на расстойку мінімум на півгодинки. Після цього відправляємо форми в духовку і печемо паски з маком до готовності при температурі близько 180 градусів. Таким же чином можна спекти і паски з маком та родзинками. Родзинки потрібно додавати в тісто вже після першого підйому разом з маком.
Інгредієнти:
просеянная пшеничне борошно – 500 г;
пісок цукровий – 50 г;
дріжджі сухі – 10 г;
рослинна олія – 70 мл;
сир – 220 г;
коров'яче молоко – 200 мл;
куряче яйце – 1 шт.;
сіль – щіпка;
мак – 40 р.
Приготування
У ємність хлібопічки вливаємо молоко, кладемо сухі дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли почнуть утворюватися бульбашки, вбиваємо яйце, сир і масло. Якщо хочеться, щоб тісто вийшло однорідним, сир краще попередньо протерти через сито. Потім всипаємо просіяне борошно попередньо і підготовлений мак. Включаємо програму «Солодкий хліб» і готуємо сирний паска з маком до сигналу.
Готові паски можна прикрасити абсолютно по-різному. Найчастіше їх покривають білково-цукрової глазур'ю. Для цього ретельно збиваємо сирий білок, потім всипаємо близько 1 склянки цукру, а ще краще – цукрової пудри і збиваємо до пухкої білої маси, яка добре тримає форму. Змащуємо пасочки глазур'ю і зверху прикрашаємо кондитерської присипкою.
Паска з маком – рецепт
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Для опари свіжі дріжджі розводимо в трохи підігрітому молоці, підсипаємо борошно і цукор. Ретельно перемішуємо і ставимо в тепло підходити. Окремо змішуємо жовтки з цукром, ваніліном і дрібкою солі. Інтенсивно розтираємо, поки маса побіліє. Додаємо мягенькое масло і збиваємо міксером до однорідності. Отриману суміш вводимо у підійшла опару і розмішуємо. Додаємо попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо. Формуємо з тіста кулю, верх трохи змащуємо рослинним маслом і ставимо в тепло підходити. Коли воно підніметься в 2 рази, обминаємо його і всипаємо мак. Формочки змащуємо маслом. Заповнюємо їх на 1/3 підготовленим тістом і ставимо в тепло на расстойку мінімум на півгодинки. Після цього відправляємо форми в духовку і печемо паски з маком до готовності при температурі близько 180 градусів. Таким же чином можна спекти і паски з маком та родзинками. Родзинки потрібно додавати в тісто вже після першого підйому разом з маком.
Сирна паска з маком
Інгредієнти:
Приготування
У ємність хлібопічки вливаємо молоко, кладемо сухі дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли почнуть утворюватися бульбашки, вбиваємо яйце, сир і масло. Якщо хочеться, щоб тісто вийшло однорідним, сир краще попередньо протерти через сито. Потім всипаємо просіяне борошно попередньо і підготовлений мак. Включаємо програму «Солодкий хліб» і готуємо сирний паска з маком до сигналу.
Готові паски можна прикрасити абсолютно по-різному. Найчастіше їх покривають білково-цукрової глазур'ю. Для цього ретельно збиваємо сирий білок, потім всипаємо близько 1 склянки цукру, а ще краще – цукрової пудри і збиваємо до пухкої білої маси, яка добре тримає форму. Змащуємо пасочки глазур'ю і зверху прикрашаємо кондитерської присипкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Паску в хлібопічці
Якщо немає часу або бажання півдня возитися з тестом для випікання пасок - довірте процес хлібопічці. Цей прилад досить успішно впорається із
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю