Багато господині до світлого свята Великодня самостійно печуть паски. Є просто величезна кількість рецептів їх приготування. Як спекти паски з маком, читайте нижче.
Паска з маком – рецепт
Інгредієнти: Для опари:
борошно пшеничне вищого сорту – 15 ч. ложки; свіжі пресовані дріжджі – 30 г; цукор – 30 г; молоко – 150 мл Для тіста:
жовтки яєць – 3 шт.; просеянная борошно вищого сорту – 25 кг; пісок цукровий – 200 г; мак – 100 г; масло натуральне вершкове – 50 г; ванілін. Приготування Для опари свіжі дріжджі розводимо в трохи підігрітому молоці, підсипаємо борошно і цукор. Ретельно перемішуємо і ставимо в тепло підходити. Окремо змішуємо жовтки з цукром, ваніліном і дрібкою солі. Інтенсивно розтираємо, поки маса побіліє. Додаємо мягенькое масло і збиваємо міксером до однорідності. Отриману суміш вводимо у підійшла опару і розмішуємо. Додаємо попередньо просіяне борошно і добре вимішуємо. Формуємо з тіста кулю, верх трохи змащуємо рослинним маслом і ставимо в тепло підходити. Коли воно підніметься в 2 рази, обминаємо його і всипаємо мак. Формочки змащуємо маслом. Заповнюємо їх на 1/3 підготовленим тістом і ставимо в тепло на расстойку мінімум на півгодинки. Після цього відправляємо форми в духовку і печемо паски з маком до готовності при температурі близько 180 градусів. Таким же чином можна спекти і паски з маком та родзинками. Родзинки потрібно додавати в тісто вже після першого підйому разом з маком.
Сирна паска з маком
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 500 г; пісок цукровий – 50 г; дріжджі сухі – 10 г; рослинна олія – 70 мл; сир – 220 г; коров'яче молоко – 200 мл; куряче яйце – 1 шт.; сіль – щіпка; мак – 40 р. Приготування У ємність хлібопічки вливаємо молоко, кладемо сухі дріжджі і залишаємо на чверть години. Коли почнуть утворюватися бульбашки, вбиваємо яйце, сир і масло. Якщо хочеться,
щоб тісто вийшло однорідним, сир краще попередньо протерти через сито. Потім всипаємо просіяне борошно попередньо і підготовлений мак. Включаємо програму «Солодкий хліб» і готуємо сирний паска з маком до сигналу.
Готові паски можна прикрасити абсолютно по-різному. Найчастіше їх покривають білково-цукрової глазур'ю. Для цього ретельно збиваємо сирий білок, потім всипаємо близько 1 склянки цукру, а ще краще – цукрової пудри і збиваємо до пухкої білої маси, яка добре тримає форму. Змащуємо пасочки глазур'ю і зверху прикрашаємо кондитерської присипкою.