Рулет з маком із здобного тіста
Ароматний рулет із здобного дріжджового тіста, наповнений ніжним, солодким маком,
зараз найчастіше господині печуть лише напередодні Великої Пасхи разом з пасками . Адже пригадується, коли практично кожного з нас бабусі часто балували цим смачним ласощами. Спробуйте спекти смачний рулет із запропонованих нижче рецептами.
Інгредієнти:
вершкове масло – 75 г;
вершковий маргарин – 75 г;
жирне молоко – 320 мл;
борошно (вищий сорт) – 750 г;
дріжджі – 45 г;
цукровий пісок – 270 г;
яйця (великі) – 3 шт.;
густа сметана – 2 ст. ложки;
мак – 140 г;
цукрова пудра – 5 ст. ложок;
яєчний жовток – 1 шт.
Приготування
Дріжджі розламуємо на максимально дрібні шматочки і викладаємо їх у молоко, заздалегідь підігріту десь до 45-50 градусів. Чекаємо повного розчинення дріжджів і після вводимо цукровий пісок. Розтоплене масло разом з маргарином також вливаємо молоко. Додаємо пару ложок густої сметани, додаємо свіжі курячі яйця і гарненько розмішуємо всю суміш великою ложкою, при цьому поступово підмішуємо вищого гатунку борошно. Ставимо це чудове тісто в саме тепленьке місце і обминаємо його через кожні 40 хвилин, два рази.
У мисочку з маком наливаємо крутий окріп. Даємо йому постояти близько 20 хвилин, акуратно злив з нього воду заливаємо мак знову ще на такий же час. Викладаємо його в чисту марлю і коли стечуть залишки води переміщуємо знову в миску. Додаємо сюди цукрову пудру і перемішуємо начинку.
Тісто викладаємо на стіл і качалкою, змазаній рослинною олією, розкачуємо його. Викладаємо солодку макову начинку, пальчиками рівномірно розподіляємо її і з зручного вам краю скручуємо тісто до кінця, отримавши гарний рулет. За допомогою пензлика покриваємо його зовнішню поверхню розбитим жовтком, перекладаємо в зручну форму для випічки і випікаємо в духовці при 190 градусній температурі 25 хвилин.
Інгредієнти:
готове здобне дріжджове тісто – 2 упаковки по 450 р.;
молоко – 300 мл;
вершкове масло – 100 г;
мак – 200 г;
ядра волоських горіхів – 150 г;
дрібний цукор – 160 г;
жовток курячого яйця – 1 шт.
Приготування
Витягуємо з упаковок здобне тісто, яке ми будемо використовувати для випічки чудових рулетів з маком і горіхами, а потім залишаємо його на поверхні столу для розморожування.
Мак протягом 4-6 хвилин проварюємо в доброму молоці, зціджуємо його залишки, а сам мак остуджуємо. Далі додаємо до нього пропущені через м'ясорубку волоські горіхи, дрібний цукор і перемішуємо.
Тісто з кожної упаковки поділяємо навпіл, розгортаємо кожен з шматочків і намазуємо м'якеньким вершковим маслом. На всі чотири пластини тіста розподіляємо начинку, скручуємо їх в рулетики, які викладаємо на деко. Верхівки покриваємо желточком і випікаємо все в духовій шафі близько півгодини при 185 градусах.
зараз найчастіше господині печуть лише напередодні Великої Пасхи разом з пасками . Адже пригадується, коли практично кожного з нас бабусі часто балували цим смачним ласощами. Спробуйте спекти смачний рулет із запропонованих нижче рецептами.
Рецепт здобного рулети з маком
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розламуємо на максимально дрібні шматочки і викладаємо їх у молоко, заздалегідь підігріту десь до 45-50 градусів. Чекаємо повного розчинення дріжджів і після вводимо цукровий пісок. Розтоплене масло разом з маргарином також вливаємо молоко. Додаємо пару ложок густої сметани, додаємо свіжі курячі яйця і гарненько розмішуємо всю суміш великою ложкою, при цьому поступово підмішуємо вищого гатунку борошно. Ставимо це чудове тісто в саме тепленьке місце і обминаємо його через кожні 40 хвилин, два рази.
У мисочку з маком наливаємо крутий окріп. Даємо йому постояти близько 20 хвилин, акуратно злив з нього воду заливаємо мак знову ще на такий же час. Викладаємо його в чисту марлю і коли стечуть залишки води переміщуємо знову в миску. Додаємо сюди цукрову пудру і перемішуємо начинку.
Тісто викладаємо на стіл і качалкою, змазаній рослинною олією, розкачуємо його. Викладаємо солодку макову начинку, пальчиками рівномірно розподіляємо її і з зручного вам краю скручуємо тісто до кінця, отримавши гарний рулет. За допомогою пензлика покриваємо його зовнішню поверхню розбитим жовтком, перекладаємо в зручну форму для випічки і випікаємо в духовці при 190 градусній температурі 25 хвилин.
Рецепт здобних рулетів з маком і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Витягуємо з упаковок здобне тісто, яке ми будемо використовувати для випічки чудових рулетів з маком і горіхами, а потім залишаємо його на поверхні столу для розморожування.
Мак протягом 4-6 хвилин проварюємо в доброму молоці, зціджуємо його залишки, а сам мак остуджуємо. Далі додаємо до нього пропущені через м'ясорубку волоські горіхи, дрібний цукор і перемішуємо.
Тісто з кожної упаковки поділяємо навпіл, розгортаємо кожен з шматочків і намазуємо м'якеньким вершковим маслом. На всі чотири пластини тіста розподіляємо начинку, скручуємо їх в рулетики, які викладаємо на деко. Верхівки покриваємо желточком і випікаємо все в духовій шафі близько півгодини при 185 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
«Бабусина серветка» з маком – рецепт
Незрівнянний варіант домашньої випічки описаний в цій статті. Далі розповімо, як спекти «Бабусину серветку» без особливих труднощів, наповнимо виріб
Рулети з маком з дріжджового тіста
Будь-яка випічка з маковою начинкою - незрівнянна, особливо рулети, які ще й ефектно виглядають. Далі опишемо спосіб приготування здобних виробів з
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і