Рулети з маком з дріжджового тіста
Ніщо не зможе краще підняти дух і настрій, ніж запашний аромат по будинку від выпекающейся в духовці здоби, особливо якщо це дріжджовий рулет з маком.
Інгредієнти:
Для тіста:
свіжі дріжджі – 40 г;
пшеничне борошно – 55 ст.;
кухонна сіль – 2/3 ч. ложки;
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
тепле молоко – 15 склянки;
тепла вода – 05 склянки;
вершкове масло – 70 г;
рослинна олія (без запаху) – 4 ст. ложки;
курячі яйця – 2 шт.
Для начинки:
мак – 350 г;
світлий родзинки – 150 г;
дрібний цукор – 130 г;
білок – 1 шт.
Для обмазки:
жовтки – 2 шт.
Приготування
У добре теплу питну воду кладемо шматочок дріжджів, ложку цукру і трохи розтираємо все вилочкою у воді. Відставляємо цю мисочку у бік хвилин на десять. Далі додаємо сюди залишився дрібний цукор, кухонну сіль, вбиваємо свіжі курячі яйця, вливаємо олію і розтоплене вершкове масло. Максимально однорідно перемішуємо все і в процесі підливаємо молоко такої ж температури, якою була спочатку вода. Тепер також поступово підсипаємо і паралельно відразу перемішуємо по одній склянці борошно, поки не вмешаем все потрібне кількість, залишивши тільки пару горсток. Накриваємо тісто вафельним рушником і ставимо його на 40 хвилин в максимально тепле (не гаряче) місце.
Мак і світлий родзинки окремо заливаємо (повністю покриваючи) крутим окропом на 20-25 хвилин. Потім зливаємо з обох мисок воду, що залишилася, перекладаємо родзинки до маку і додаємо до неї дрібний цукор разом з білком, відокремленим від свіжого курячого яйця.
Збільшене в об'ємі дріжджове тісто, приготовлене для випічки рулети з маком та родзинками, хорошенечко обминаємо на робочій поверхні чистого, трохи притрушеного борошном столу. Потім розрізаємо його на кількість шматочків, скільки рулетів ви плануєте з нього накрутити. Кожен з них старанно розкачуємо приблизно в сантиметровий шар і намазуємо вже підготовленої смачною начинкою. Звертаємо всі рулети та викладаємо їх в рядочок на застелений пергаментним папером пекарський лист. Змащуємо поверхні рулетів жовтками яєць і виставляємо їх для випічки в духовку, прогріту до 185 градусної температури на 35 хвилин.
Інгредієнти:
готове листкове дріжджове тісто – 800 г (одна упаковка);
Для начинки:
молоко (будь-якої жирності) – 200 мл;
мак – 150-170 г;
цукрова пудра – 130 г;
розм'якшене вершкове масло – 70 г;
Для обмазки:
жовток курячого яйця – 1 шт.;
мак – 15-2 ст. ложки.
Приготування
Готове листкове тісто дістаємо з морозилки, знімаємо з нього верхній шар упаковки і залишаємо осторонь розморожуватися.
У закипаюче молоко повільно, постійно помішуючи всипаємо мак. Зводимо вогонь до мінімуму і даємо маку покипіти протягом 4-5 хвилин. Далі застеляємо друшляк вдвічі складеною марлею і відкидаємо на неї проварений мак для того щоб з нього стекли залишки молока. Поки мак ще гарячий перекладаємо його в мисочку, засипаємо цукровою пудрою і швиденько перемішуємо, при цьому як би розтираючи все ложкою.
Розтануло тісто розкладаємо на робочій поверхні стола, знімаємо з нього залишилася плівку і трохи розкачуємо (не тонше 5 міліметрів). Розм'якшеним вершковим маслом повністю намазуємо всю його поверхню. Далі рівномірно розкладаємо по ній підготовлену смачну начинку з маку і трохи розрівнюємо її лопаткою. Починаємо закручувати з одного краю, до отримання щільного рулету. Розміщуємо заготовку на широкий деко, попередньо застелений промасленим листом пергаменту, змащуємо його жовтком і присипаємо сухим маком. Виставляємо всі по центру прогрітого до 180 градусної температури духової шафи і випікаємо шалено смачний листковий рулетик з маковою начинкою протягом півгодини.
Рецепт смачного здобного рулети з маком та родзинками з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для обмазки:
Приготування
У добре теплу питну воду кладемо шматочок дріжджів, ложку цукру і трохи розтираємо все вилочкою у воді. Відставляємо цю мисочку у бік хвилин на десять. Далі додаємо сюди залишився дрібний цукор, кухонну сіль, вбиваємо свіжі курячі яйця, вливаємо олію і розтоплене вершкове масло. Максимально однорідно перемішуємо все і в процесі підливаємо молоко такої ж температури, якою була спочатку вода. Тепер також поступово підсипаємо і паралельно відразу перемішуємо по одній склянці борошно, поки не вмешаем все потрібне кількість, залишивши тільки пару горсток. Накриваємо тісто вафельним рушником і ставимо його на 40 хвилин в максимально тепле (не гаряче) місце.
Мак і світлий родзинки окремо заливаємо (повністю покриваючи) крутим окропом на 20-25 хвилин. Потім зливаємо з обох мисок воду, що залишилася, перекладаємо родзинки до маку і додаємо до неї дрібний цукор разом з білком, відокремленим від свіжого курячого яйця.
Збільшене в об'ємі дріжджове тісто, приготовлене для випічки рулети з маком та родзинками, хорошенечко обминаємо на робочій поверхні чистого, трохи притрушеного борошном столу. Потім розрізаємо його на кількість шматочків, скільки рулетів ви плануєте з нього накрутити. Кожен з них старанно розкачуємо приблизно в сантиметровий шар і намазуємо вже підготовленої смачною начинкою. Звертаємо всі рулети та викладаємо їх в рядочок на застелений пергаментним папером пекарський лист. Змащуємо поверхні рулетів жовтками яєць і виставляємо їх для випічки в духовку, прогріту до 185 градусної температури на 35 хвилин.
Рулет з маком з готового листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Для обмазки:
Приготування
Готове листкове тісто дістаємо з морозилки, знімаємо з нього верхній шар упаковки і залишаємо осторонь розморожуватися.
У закипаюче молоко повільно, постійно помішуючи всипаємо мак. Зводимо вогонь до мінімуму і даємо маку покипіти протягом 4-5 хвилин. Далі застеляємо друшляк вдвічі складеною марлею і відкидаємо на неї проварений мак для того щоб з нього стекли залишки молока. Поки мак ще гарячий перекладаємо його в мисочку, засипаємо цукровою пудрою і швиденько перемішуємо, при цьому як би розтираючи все ложкою.
Розтануло тісто розкладаємо на робочій поверхні стола, знімаємо з нього залишилася плівку і трохи розкачуємо (не тонше 5 міліметрів). Розм'якшеним вершковим маслом повністю намазуємо всю його поверхню. Далі рівномірно розкладаємо по ній підготовлену смачну начинку з маку і трохи розрівнюємо її лопаткою. Починаємо закручувати з одного краю, до отримання щільного рулету. Розміщуємо заготовку на широкий деко, попередньо застелений промасленим листом пергаменту, змащуємо його жовтком і присипаємо сухим маком. Виставляємо всі по центру прогрітого до 180 градусної температури духової шафи і випікаємо шалено смачний листковий рулетик з маковою начинкою протягом півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Рулет з маком із здобного тіста
Чудовий варіант домашньої випічки - пишний, ароматний і ніжний рулет із здобного тіста. Розповімо, як таке незрівнянне ласощі наповнити прекрасною
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою: