Як зробити листкове тісто в домашніх умовах?
Не завжди покупні круасани або звичайні слойки радують бажаним смаком. Тому прекрасний варіант не розчаруватися - приготувати тісто самому. При дотриманні наведених нижче рецептів зробити це буде не складно.
Пропонуємо кілька простих рецептів приготування листкового тіста в домашніх умовах, за допомогою яких ви зробите незрівнянну основу для чудової випічки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне, вищої якості – 675 г;
вода – 85 мл;
молоко не жирне – 115 мл;
сухі дріжджі – 5 г;
сільське масло – 325 г;
цукор – 1 десертна ложка без гірки;
щедра щіпка солі;
яйце велике куряче – 1 шт.
Приготування
Розбавте тепле (не гаряче!) молоко підігрітою водою і всипте дріжджі разом з цукром. Трохи розмішайте і визначте в тепле місце хвилин на 20. Розмішайте куряче яйце з додаванням дрібку солі і введіть його в ємність з опарою.
Дістаньте з морозилки масло, розділіть на дві частини і одну присипте борошном разом з теркою, через яку його будете перетирати, а після перемішайте з борошном.
Суміш з борошна і масла вмешивайте в миску з підготовленими раніше рідкими складниками, поки не отримаєте щільне тісто. Тепер другий шматочок масла складіть у щільний пакет і збийте його в плоску платівку.
Розкотіть тісто товщиною приблизно один сантиметр, на один край викладіть пласт масляний, закрийте другою половиною тіста і розгортайте, до розміру приблизно такого ж яким воно було до моменту додавання в нього масла. Збирайте тісто, подібно складання рушники і, загорнувши його в пакет відправте в морозилку на півгодини.
Цей рецепт вважається швидким так як, на відміну від традиційного не вимагає тривалого і бурхливого розкачування, смугастих з постійним охолодженням.
Інгредієнти:
крижана вода – 160 мл;
борошно – 475 г;
сіль – 1 щедра щіпка;
масло «Селянське» – 375 г;
оцет яблучний – 10 мл;
яйце – 1 шт.
Приготування
Спочатку збийте охолоджені яйця з щедрою пучкою солі, додайте оцет, вливайте воду і перемішуйте досить ретельно. Обсяг отриманої рідкої бази для тесту повинен бути приблизно дорівнює 200-250 мл. Визначте її в холодильник, а масло дістаньте і натріть над гіркою просіяного борошна, іноді вмочуючи шматочок масла в борошно. Під час натирання періодично розмішуйте олійно-борошняну крихту.
Тепер зберіть масу гіркою, сформуйте в центрі поглиблення і влийте в нього крижану рідку базу, гарненько вимішуючи складывающими рухами, оформляючи тісто шарами.
Надайте тесту прямокутну форму, покладіть в пакет і відправте на зберігання в морозилку. З отриманого обсягу виходить майже два кілограми чудовою листкової випічки.
Для власниць чудесного кухонного приладу представляємо прекрасний простий рецепт.
Інгредієнти:
вода – 265 мл;
борошно просеянная (високої якості) – 475 г;
молоко сухе – 85 м;
цукор – 45 г;
щіпка солі;
інстантні дріжджі – 2 ч. ложки з гіркою;
масло вершкове для замішування тіста – 45 г;
масло вершкове для розкачування – 145 г;
Приготування
Воду, просіяне пшеничне борошно, сухе молоко помістіть в хлібопічку, додайте цукор, дріжджі сіль і розтоплене масло. Замішувати тісто краще в режимі «Французький хліб».
По закінченню процесу замішування перемістіть масу в зручну ємність і поставте в холодильник на сорок хвилин. Тепер можна приступати до розкочування тіста, наповнення шаром вершкового масла. Охолодіть тісто 30-40 хвилин і тільки тепер можете впевнено його використовувати за призначенням.
Пропонуємо кілька простих рецептів приготування листкового тіста в домашніх умовах, за допомогою яких ви зробите незрівнянну основу для чудової випічки.
Рецепт швидкого листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Розбавте тепле (не гаряче!) молоко підігрітою водою і всипте дріжджі разом з цукром. Трохи розмішайте і визначте в тепле місце хвилин на 20. Розмішайте куряче яйце з додаванням дрібку солі і введіть його в ємність з опарою.
Дістаньте з морозилки масло, розділіть на дві частини і одну присипте борошном разом з теркою, через яку його будете перетирати, а після перемішайте з борошном.
Суміш з борошна і масла вмешивайте в миску з підготовленими раніше рідкими складниками, поки не отримаєте щільне тісто. Тепер другий шматочок масла складіть у щільний пакет і збийте його в плоску платівку.
Розкотіть тісто товщиною приблизно один сантиметр, на один край викладіть пласт масляний, закрийте другою половиною тіста і розгортайте, до розміру приблизно такого ж яким воно було до моменту додавання в нього масла. Збирайте тісто, подібно складання рушники і, загорнувши його в пакет відправте в морозилку на півгодини.
Рецепт листкового бездріжджового тіста в домашніх умовах
Цей рецепт вважається швидким так як, на відміну від традиційного не вимагає тривалого і бурхливого розкачування, смугастих з постійним охолодженням.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку збийте охолоджені яйця з щедрою пучкою солі, додайте оцет, вливайте воду і перемішуйте досить ретельно. Обсяг отриманої рідкої бази для тесту повинен бути приблизно дорівнює 200-250 мл. Визначте її в холодильник, а масло дістаньте і натріть над гіркою просіяного борошна, іноді вмочуючи шматочок масла в борошно. Під час натирання періодично розмішуйте олійно-борошняну крихту.
Тепер зберіть масу гіркою, сформуйте в центрі поглиблення і влийте в нього крижану рідку базу, гарненько вимішуючи складывающими рухами, оформляючи тісто шарами.
Надайте тесту прямокутну форму, покладіть в пакет і відправте на зберігання в морозилку. З отриманого обсягу виходить майже два кілограми чудовою листкової випічки.
Як зробити листкове тісто в домашніх умовах в хлібопічці?
Для власниць чудесного кухонного приладу представляємо прекрасний простий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Воду, просіяне пшеничне борошно, сухе молоко помістіть в хлібопічку, додайте цукор, дріжджі сіль і розтоплене масло. Замішувати тісто краще в режимі «Французький хліб».
По закінченню процесу замішування перемістіть масу в зручну ємність і поставте в холодильник на сорок хвилин. Тепер можна приступати до розкочування тіста, наповнення шаром вершкового масла. Охолодіть тісто 30-40 хвилин і тільки тепер можете впевнено його використовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Рецепт листкового тіста в домашніх умовах
Звичайно простіше купити заготовку листкового тіста, але адже його можна зробити власноруч і бути впевненим в успішному результаті випікання
Рецепт швидкого приготування листкового бездріжджового тіста
Не потрібно бігти в маркет за заповітної упаковочкой листкового тіста, адже його можна швидко, з підручних компонентів зробити власноруч. Побалуйте
Листкове дріжджове тісто швидкого приготування - рецепт
Напевно багато господині балують рідних різноманітною випічкою з листкового тіста. Але ми пропонуємо не купувати тісто в магазині, а спробувати
Рецепт листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Звичайно, простіше купити упаковку готового листкового тіста, проте все ж краще зробити його власноруч. Цей процес зовсім не складний, до того ж далі
Листкове дріжджове тісто - рецепт
Безперечно, листкове тісто простіше придбати в будь-якому магазині. Хоча, чому б не спробувати зробити його самостійно? Адже процес нескладний і