» » Рецепт листкового тіста в домашніх умовах

Рецепт листкового тіста в домашніх умовах

Рецепт листкового тіста в домашніх умовах
Мало хто може похвалитися байдужістю до випічки, приготовленої з листкового тіста. Адже це неймовірно смачно, апетитно і втриматись від такої спокуси вкрай важко. Але не завжди покупні вироби радують бажаним ніжним смаком. Тому ідеальний варіант уникнути розчарування - приготувати листкове тісто власноруч у себе на кухні. При дотриманні певних рекомендацій зробити це буде не так вже і складно, як здається на перший погляд.

Як робити листкове дріжджове тісто в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • незбиране молоко або вода очищена – 245 мл;

  • борошно просеянная пшеничне – 330 г;

  • цукровий пісок – 2 щіпки;

  • сіль – 1 щіпка;

  • олія соняшникова без аромату – 45 мл;

  • дріжджі свіжі – 20 г;

  • селянське вершкове масло – 285 г;

  • куряче яйце середнього розміру – 1 шт.


  • Приготування
    Приготування листкового тіста в домашніх умовах справа клопітна, але результат коштує витрачених зусиль. Вироби з такої основи виходять неймовірно смачними, ніжними і хрусткими.
    Приступаючи до процесу створення листкового тіста, активуємо спочатку свіжі дріжджі. Для цього розпускаємо їх в злегка підігрітій воді або молоці, додаємо пару щіпок цукрового піску, щіпку солі, трохи борошна і даємо десять хвилин постояти в теплі. Тепер вмішуємо в дріжджову основу злегка збите яйце і решту просіяне борошно, домагаючись не липкою текстури готового тіста і додавши в кінці замісу соняшникова без аромату масло.
    Даємо тісту три години на расстойку, після чого прибираємо його на полицю холодильника хвилин на сорок.
    Розкачуємо охолоджений ком до отримання рівномірного шару товщиною приблизно півтора сантиметра, викладаємо в його центр половину порції вершкового масла і прикриваємо його повністю одним краєм тесту. Другий кусень масла вкладаємо вже на підворот з тіста і накриваємо другим вільним краєм.
    Поміщаємо після цього заготовку ненадовго в холодильник і розгортаємо її після цього до пласта товщиною приблизно два-два з половиною сантиметри. По досягненні мети складаємо пласт конвертом, охолоджуємо півгодини в холодильнику і знову розгортаємо. Повторюємо таку ланцюжок ще пару раз, після чого листкове тісто буде готове до вживання.

    Рецепт швидкого листкового бездріжджового тіста в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • крижана вода – 175 мл;

  • борошно просеянная пшеничне – 520 г;

  • кухонна сіль – 5 р;

  • масло селянське вершкове або маргарин – 400 г;

  • оцет яблучний – 15 мл;

  • куряче яйце середнього розміру – 1 шт.


  • Приготування
    Даний рецепт вважається швидким не тільки з-за відсутності в ньому дріжджів. Таке листкове тісто, на відміну від класичного не потребує виснажливого розкачування, смугастих з охолодженням в холодильнику.
    Для реалізації рецепта збиваємо охолоджені яйця з дрібкою солі, додаємо після цього оцет яблучний, вливаємо крижану воду і перемішуємо ретельно. Загальний об'єм отриманої рідкої основи повинен бути
    Рецепт листкового тіста в домашніх умовах
    приблизно на рівні 250 мілілітрів. Поміщаємо її на полицю холодильника, а масло або маргарин навпаки дістаємо і натираємо над гіркою просіяного пшеничного борошна, періодично купати шматок масла в борошно. В процесі натирання час від часу розмішуємо крихту з борошном. Тепер збираємо масу гіркою, формуємо по центру поглиблення і вливаємо в нього крижану рідку основу, вимішуючи тісто руками складывающими рухами, оформляючи тісто шар за шаром.
    Надаємо багатошаровому тесту прямокутну форму, покласти в поліетиленовий пакет і відправляємо на зберігання в морозильну камеру. З отриманого обсягу тесту виходить приблизно два кілограми листкової випічки з начинкою .
    Додав: admin | 22-09-2016, 13:51
    Переглядів: 232