Рецепт листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Від свого найближчого побратима бездріжджового тіста – тісто з дріжджами у складі помітно відрізняється більшою пишністю і м'якістю, а тому набагато краще підходить для приготування пирогів і улюблених багатьма круасанів .
Незважаючи на додатковий інгредієнт у вигляді дріжджів, технологія приготування такого тесту, в тому числі і його складання, від варіанту без додавання дріжджів не відрізняється. Так, цей процес займає дійсно чимало часу, але ніхто не забороняє вам готувати тісто відразу в кілька партій, про запас, оскільки воно відмінно переносить заморозку.
Інгредієнти:
борошно - 410 г;
молоко - 310 мл;
дріжджі - 10 г;
рослинне масло - 45 мл;
цукор - 10 г;
вершкове масло - 335 р.
Приготування
Почніть з приготування простий опари, для якої ледь теплому молоці розвести цукор і на його поверхню висипаються дріжджі. Коли поверхня покриється тонкою пінної шапкою, з'єднайте дріжджовий розчин з борошном і плесніть туди ж трохи рослинного масла. Вимішуйте тісто близько 7 хвилин, після дайте йому час на расстойку, приблизно півтори години. Масло розкачати в квадрат, попередньо накривши шматок плівкою. Перемістити шматок масла в морозильну камеру на 20 хвилин, поки повністю не затвердіє, після чого розкачайте тісто в прямокутник, а ближче до його основи покладіть масляний квадрат. Ширина смуги тіста повинна бути трохи більшою, ніж шматок масла.
Накрийте шматок масла 2/3 тесту з одного боку і залишилася третю з іншого, потім згорніть навпіл, розкачати до колишніх розмірів, обидва краї складіть у центрі і скрутіть всі ще раз навпіл. Повторіть процедуру, попередньо охолодивши листкове дріжджове тісто в домашніх умовах в морозильній камері приблизно 15 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 740 г;
дріжджі свіжі - 50 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 75 г;
вершкове масло - 255 г;
тепле молоко - 370 мл
Приготування
Тепле молоко змішайте з цукром, додайте дріжджі з яйцем і борошно. Замісивши тісто, залиште його на расстойку протягом години. Масло розкачати в квадрат і заморозьте. Викладіть шар масла на розкатане тісто в прямокутник і накрийте його вільними краями, складіть навпіл, розкачати і повторіть процедуру. Домашнє листкове дріжджове тісто готове.
Листкове дріжджове тісто – рецепт в домашніх умовах
Незважаючи на додатковий інгредієнт у вигляді дріжджів, технологія приготування такого тесту, в тому числі і його складання, від варіанту без додавання дріжджів не відрізняється. Так, цей процес займає дійсно чимало часу, але ніхто не забороняє вам готувати тісто відразу в кілька партій, про запас, оскільки воно відмінно переносить заморозку.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування простий опари, для якої ледь теплому молоці розвести цукор і на його поверхню висипаються дріжджі. Коли поверхня покриється тонкою пінної шапкою, з'єднайте дріжджовий розчин з борошном і плесніть туди ж трохи рослинного масла. Вимішуйте тісто близько 7 хвилин, після дайте йому час на расстойку, приблизно півтори години. Масло розкачати в квадрат, попередньо накривши шматок плівкою. Перемістити шматок масла в морозильну камеру на 20 хвилин, поки повністю не затвердіє, після чого розкачайте тісто в прямокутник, а ближче до його основи покладіть масляний квадрат. Ширина смуги тіста повинна бути трохи більшою, ніж шматок масла.
Накрийте шматок масла 2/3 тесту з одного боку і залишилася третю з іншого, потім згорніть навпіл, розкачати до колишніх розмірів, обидва краї складіть у центрі і скрутіть всі ще раз навпіл. Повторіть процедуру, попередньо охолодивши листкове дріжджове тісто в домашніх умовах в морозильній камері приблизно 15 хвилин.
Приготування данської листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Тепле молоко змішайте з цукром, додайте дріжджі з яйцем і борошно. Замісивши тісто, залиште його на расстойку протягом години. Масло розкачати в квадрат і заморозьте. Викладіть шар масла на розкатане тісто в прямокутник і накрийте його вільними краями, складіть навпіл, розкачати і повторіть процедуру. Домашнє листкове дріжджове тісто готове.
Рекомендуємо добрі рецепти
Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
Багато любителів солодкої випічки віддають перевагу саме здобу. Однак приготування такої основи вимагає достатньо часу і дотримання базових правил.
Круасани з начинкою
Ідеальний ранок - це сніданок з чашкою кави і ще тепленьким круасаном. Тому пропонуємо запастися терпінням і спекти це чудове ласощі самостійно.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Як приготувати тісто для піци?
Основою піци і частою проблемою господинь є тісто - адже так часто воно виходить негідно тонким і пишним! Існує безліч видів тіста для піци,