Від свого найближчого побратима бездріжджового тіста – тісто з дріжджами у складі помітно відрізняється більшою пишністю і м'якістю, а тому набагато краще підходить для приготування пирогів і улюблених багатьма круасанів .
Листкове дріжджове тісто – рецепт в домашніх умовах
Незважаючи на додатковий інгредієнт у вигляді дріжджів, технологія приготування такого тесту, в тому числі і його складання, від варіанту без додавання дріжджів не відрізняється. Так, цей процес займає дійсно чимало часу, але ніхто не забороняє вам готувати тісто відразу в кілька партій, про запас, оскільки воно відмінно переносить заморозку.
Інгредієнти: борошно - 410 г; молоко - 310 мл; дріжджі - 10 г; рослинне масло - 45 мл; цукор - 10 г; вершкове масло - 335 р. Приготування Почніть з приготування простий опари, для якої ледь теплому молоці розвести цукор і на його поверхню висипаються дріжджі. Коли поверхня покриється тонкою пінної шапкою, з'єднайте дріжджовий розчин з борошном і плесніть туди ж трохи рослинного масла. Вимішуйте тісто близько 7 хвилин, після дайте йому час на расстойку, приблизно півтори години. Масло розкачати в квадрат, попередньо накривши шматок плівкою. Перемістити шматок масла в морозильну камеру на 20 хвилин, поки повністю не затвердіє, після чого розкачайте тісто в прямокутник, а ближче до його основи покладіть масляний квадрат. Ширина смуги тіста повинна бути трохи більшою, ніж шматок масла.
Накрийте шматок масла 2/3 тесту з одного боку і залишилася третю з іншого, потім згорніть навпіл, розкачати до колишніх розмірів, обидва краї складіть у центрі і скрутіть всі ще раз навпіл. Повторіть процедуру, попередньо охолодивши листкове дріжджове тісто в домашніх умовах в морозильній камері приблизно 15 хвилин.
Приготування данської листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно - 740 г; дріжджі свіжі - 50 г; яйце - 1 шт.; цукор - 75 г; вершкове масло - 255 г; тепле молоко - 370 мл Приготування Тепле молоко змішайте з цукром, додайте дріжджі з яйцем і борошно. Замісивши тісто, залиште його на расстойку протягом години. Масло розкачати в квадрат і заморозьте. Викладіть шар масла на розкатане тісто в прямокутник і накрийте його вільними краями, складіть навпіл, розкачати і повторіть процедуру. Домашнє листкове дріжджове тісто готове.