Листкове бездріжджове тісто
Кожна господиня часто розмірковує про те, наскільки складно приготувати самостійно листкове тісто. Але також ми знаємо і про тому, що найчастіше покупне готується з дуже неякісних інгредієнтів. Сьогодні ми ходимо розвіяти міф і показати вам, як з легкістю зробити листкове тісто бездріжджове в домашніх умовах.
Інгредієнти:
борошно – 555 г;
вода – 255 мл;
горілка – 55 мл;
сіль екстра – щіпка;
маргарин – 605 г;
лимонка – щіпка.
Приготування
Для приготування бездріжджового листкового тіста всі необхідні інгредієнти повинні бути заздалегідь охолоджені. Після цього, змішуємо в мисці воду, сіль, горілку і кидаємо дрібку лимонки. Борошно просіваємо і поступово вливаємо в неї кисленькую рідина. Замішуємо пластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Розм'якшений маргарин кладемо в чистий целофановий пакет і качалкою надаємо йому форму прямокутника.
Тісто розгортаємо в квадрат, викладаємо на середину маргарин і закриваємо його кінцями, формуючи конвертик. Тісто знову розгортаємо в витягнутий прямокутник, складаємо в кілька шарів книжечкою, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин тісто звільняємо від упаковки і знову розгортаємо. Таку процедуру повторюємо кілька разів і після останнього згортання тісто ставимо в холод на 12 годин.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 505 г;
вершкове масло – 405 г;
яйце велике – 1 шт.;
сіль екстра – щіпка;
оцет 9% – 10 мл;
вода – 195 мл
Приготування
Борошно просіваємо і частина висипаємо на поверхню столу. Заморожене вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо борошно і розтираємо руками до отримання крихти.
У мірний стакан розбиваємо яйце, вливаємо столовий оцет, додаємо сіль і доливаємо холодну фільтровану воду до мітки 250 мл Гарненько все перемішуємо і виливаємо отриману суміш в центр приготовленої раніше крихти. Тісто вимішуємо, а просто збирати в грудку. Надаємо йому прямокутний вид, викладаємо в пакет і відправляємо на 3 години в холодильник. Після цього швидке листкове бездріжджове тісто готове до використання за призначенням.
Інгредієнти:
борошно – 405 г;
масло вершкове – 365 г;
яйце – 1 шт.;
кефір – 255 мл;
сіль – щіпка.
Приготування
З борошна, солі, яйця і кефіру замішуємо пружне тісто і охолоджуємо. Шматок вершкового масла злегка розминаємо. Розкачуємо тісто на квадратний пласт, в центр кладемо підготовлене масло і загортаємо конвертиком. Защипуємо краю і акуратно розгортаємо заготовку в прямокутник. Потім знову викладаємо тісто у кілька шарів і ставимо в холод на 30 хвилин. Повторюємо процедуру кілька разів і після останнього складання прибираємо в морозилку на 2 години. Готове тісто використовуємо для приготування домашньої випічки.
Інгредієнти:
готове бездріжджове тісто – 505 г;
яйце відбірне – 1 шт.;
сосиски – 10 шт.;
олія рослинна.
Приготування
Спочатку готуємо всі інгредієнти: сосиски очищаємо від упаковки, розбиваємо яйце і акуратно відокремлюємо білок від желточка. Тепер розгортаємо розморожене бездріжджове тісто на столі, нарізаємо невеликими тонкими смужками і загорнути кожну сосиску по спіралі.
Викладаємо заготовки на промаслений лист, змащуємо кожен пиріжок яєчним жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів, поки тісто зверху гарненько не підрум'яниться.
Рецепт приготування бездріжджове листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бездріжджового листкового тіста всі необхідні інгредієнти повинні бути заздалегідь охолоджені. Після цього, змішуємо в мисці воду, сіль, горілку і кидаємо дрібку лимонки. Борошно просіваємо і поступово вливаємо в неї кисленькую рідина. Замішуємо пластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Розм'якшений маргарин кладемо в чистий целофановий пакет і качалкою надаємо йому форму прямокутника.
Тісто розгортаємо в квадрат, викладаємо на середину маргарин і закриваємо його кінцями, формуючи конвертик. Тісто знову розгортаємо в витягнутий прямокутник, складаємо в кілька шарів книжечкою, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин тісто звільняємо від упаковки і знову розгортаємо. Таку процедуру повторюємо кілька разів і після останнього згортання тісто ставимо в холод на 12 годин.
Швидкий рецепт листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і частина висипаємо на поверхню столу. Заморожене вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо борошно і розтираємо руками до отримання крихти.
У мірний стакан розбиваємо яйце, вливаємо столовий оцет, додаємо сіль і доливаємо холодну фільтровану воду до мітки 250 мл Гарненько все перемішуємо і виливаємо отриману суміш в центр приготовленої раніше крихти. Тісто вимішуємо, а просто збирати в грудку. Надаємо йому прямокутний вид, викладаємо в пакет і відправляємо на 3 години в холодильник. Після цього швидке листкове бездріжджове тісто готове до використання за призначенням.
Листкове бездріжджове тісто на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
З борошна, солі, яйця і кефіру замішуємо пружне тісто і охолоджуємо. Шматок вершкового масла злегка розминаємо. Розкачуємо тісто на квадратний пласт, в центр кладемо підготовлене масло і загортаємо конвертиком. Защипуємо краю і акуратно розгортаємо заготовку в прямокутник. Потім знову викладаємо тісто у кілька шарів і ставимо в холод на 30 хвилин. Повторюємо процедуру кілька разів і після останнього складання прибираємо в морозилку на 2 години. Готове тісто використовуємо для приготування домашньої випічки.
Що можна приготувати з бездріжджового листкового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо всі інгредієнти: сосиски очищаємо від упаковки, розбиваємо яйце і акуратно відокремлюємо білок від желточка. Тепер розгортаємо розморожене бездріжджове тісто на столі, нарізаємо невеликими тонкими смужками і загорнути кожну сосиску по спіралі.
Викладаємо заготовки на промаслений лист, змащуємо кожен пиріжок яєчним жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів, поки тісто зверху гарненько не підрум'яниться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт швидкого приготування листкового бездріжджового тіста
Не потрібно бігти в маркет за заповітної упаковочкой листкового тіста, адже його можна швидко, з підручних компонентів зробити власноруч. Побалуйте
Пиріг з листкового тіста з сиром
Добре, що листкове тісто сьогодні доступно повсюдно. З нього виходить напрочуд смачна і безперечно проста випічка. У цій статті ви дізнаєтеся, як
Тісто для «Горішків»
В цій статті детально описано кілька рецептів, які неодмінно повернуть вас у дитинство, адже печиво «Горішки» напевно готували в кожному будинку.
Листкове тісто швидкого приготування - рецепт
Листкове тісто добре тим, що з нього можна зробити все що завгодно - починаючи від м'ясних пиріжків і закінчуючи пирогами з солодкою начинкою. І,
Листкове тісто з сиром
Хочете здивувати близьких смачною домашньою випічкою? Тоді зробіть дивовижні булочки з листкового тіста з сиром. А наші цікаві та оригінальні рецепти
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте