Вернуться назад Распечатать

Листкове бездріжджове тісто

Листкове бездріжджове тісто
Кожна господиня часто розмірковує про те, наскільки складно приготувати самостійно листкове тісто. Але також ми знаємо і про тому, що найчастіше покупне готується з дуже неякісних інгредієнтів. Сьогодні ми ходимо розвіяти міф і показати вам, як з легкістю зробити листкове тісто бездріжджове в домашніх умовах.

Рецепт приготування бездріжджове листкового тіста


Інгредієнти:

  • борошно – 555 г;

  • вода – 255 мл;

  • горілка – 55 мл;

  • сіль екстра – щіпка;

  • маргарин – 605 г;

  • лимонка – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування бездріжджового листкового тіста всі необхідні інгредієнти повинні бути заздалегідь охолоджені. Після цього, змішуємо в мисці воду, сіль, горілку і кидаємо дрібку лимонки. Борошно просіваємо і поступово вливаємо в неї кисленькую рідина. Замішуємо пластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Розм'якшений маргарин кладемо в чистий целофановий пакет і качалкою надаємо йому форму прямокутника.
    Тісто розгортаємо в квадрат, викладаємо на середину маргарин і закриваємо його кінцями, формуючи конвертик. Тісто знову розгортаємо в витягнутий прямокутник, складаємо в кілька шарів книжечкою, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин тісто звільняємо від упаковки і знову розгортаємо. Таку процедуру повторюємо кілька разів і після останнього згортання тісто ставимо в холод на 12 годин.

    Швидкий рецепт листкового бездріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 505 г;

  • вершкове масло – 405 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • сіль екстра – щіпка;

  • оцет 9% – 10 мл;

  • вода – 195 мл


  • Приготування
    Борошно просіваємо і частина висипаємо на поверхню столу. Заморожене вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо борошно і розтираємо руками до отримання крихти.
    У мірний стакан розбиваємо яйце, вливаємо столовий оцет, додаємо сіль і доливаємо холодну фільтровану воду до мітки 250 мл Гарненько все перемішуємо і виливаємо отриману суміш в центр приготовленої раніше крихти. Тісто вимішуємо, а просто збирати в грудку. Надаємо йому прямокутний вид, викладаємо в пакет і відправляємо на 3 години в холодильник. Після цього швидке листкове бездріжджове тісто готове до використання за призначенням.

    Листкове бездріжджове тісто на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно – 405 г;

  • масло вершкове – 365 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • кефір – 255 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    З борошна, солі, яйця і кефіру замішуємо пружне тісто і охолоджуємо. Шматок вершкового масла злегка розминаємо. Розкачуємо тісто на квадратний пласт, в центр кладемо підготовлене масло і загортаємо конвертиком. Защипуємо краю і акуратно розгортаємо заготовку в прямокутник. Потім знову викладаємо тісто у кілька шарів і ставимо в холод на 30 хвилин. Повторюємо процедуру кілька разів і після останнього складання прибираємо в морозилку на 2 години. Готове тісто використовуємо для приготування домашньої випічки.

    Що можна приготувати з бездріжджового листкового тіста?


    Інгредієнти:

  • готове бездріжджове тісто – 505 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • сосиски – 10 шт.;

  • олія рослинна.

  • Листкове бездріжджове тісто

    Приготування
    Спочатку готуємо всі інгредієнти: сосиски очищаємо від упаковки, розбиваємо яйце і акуратно відокремлюємо білок від желточка. Тепер розгортаємо розморожене бездріжджове тісто на столі, нарізаємо невеликими тонкими смужками і загорнути кожну сосиску по спіралі.
    Викладаємо заготовки на промаслений лист, змащуємо кожен пиріжок яєчним жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів, поки тісто зверху гарненько не підрум'яниться.