Кожна господиня часто розмірковує про те, наскільки складно приготувати самостійно листкове тісто. Але також ми знаємо і про тому, що найчастіше покупне готується з дуже неякісних інгредієнтів. Сьогодні ми ходимо розвіяти міф і показати вам, як з легкістю зробити листкове тісто бездріжджове в домашніх умовах.
Рецепт приготування бездріжджове листкового тіста
Інгредієнти: борошно – 555 г; вода – 255 мл; горілка – 55 мл; сіль екстра – щіпка; маргарин – 605 г; лимонка – щіпка. Приготування Для приготування бездріжджового листкового тіста всі необхідні інгредієнти повинні бути заздалегідь охолоджені. Після цього, змішуємо в мисці воду, сіль, горілку і кидаємо дрібку лимонки. Борошно просіваємо і поступово вливаємо в неї кисленькую рідина. Замішуємо пластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Розм'якшений маргарин кладемо в чистий целофановий пакет і качалкою надаємо йому форму прямокутника.
Тісто розгортаємо в квадрат, викладаємо на середину маргарин і закриваємо його кінцями, формуючи конвертик. Тісто знову розгортаємо в витягнутий прямокутник, складаємо в кілька шарів книжечкою, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Через 30 хвилин тісто звільняємо від упаковки і знову розгортаємо. Таку процедуру повторюємо кілька разів і після останнього згортання тісто ставимо в холод на 12 годин.
Швидкий рецепт листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 505 г; вершкове масло – 405 г; яйце велике – 1 шт.; сіль екстра – щіпка; оцет 9% – 10 мл; вода – 195 мл Приготування Борошно просіваємо і частина висипаємо на поверхню столу. Заморожене вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо борошно і розтираємо руками до отримання крихти.
У мірний стакан розбиваємо яйце, вливаємо столовий оцет, додаємо сіль і доливаємо холодну фільтровану воду до мітки 250 мл Гарненько все перемішуємо і виливаємо отриману суміш в центр приготовленої раніше крихти. Тісто вимішуємо, а просто збирати в грудку. Надаємо йому прямокутний вид, викладаємо в пакет і відправляємо на 3 години в холодильник. Після цього швидке листкове бездріжджове тісто готове до використання за призначенням.
Листкове бездріжджове тісто на кефірі
Інгредієнти: борошно – 405 г; масло вершкове – 365 г; яйце – 1 шт.; кефір – 255 мл; сіль – щіпка. Приготування З борошна, солі, яйця і кефіру замішуємо пружне тісто і охолоджуємо. Шматок вершкового масла злегка розминаємо. Розкачуємо тісто на квадратний пласт, в центр кладемо підготовлене масло і загортаємо конвертиком. Защипуємо краю і акуратно розгортаємо заготовку в прямокутник. Потім знову викладаємо тісто у кілька шарів і ставимо в холод на 30 хвилин. Повторюємо процедуру кілька разів і після останнього складання прибираємо в морозилку на 2 години. Готове тісто використовуємо для приготування домашньої випічки.
Що можна приготувати з бездріжджового листкового тіста?
Інгредієнти: готове бездріжджове тісто – 505 г; яйце відбірне – 1 шт.; сосиски – 10 шт.; олія рослинна. Приготування Спочатку готуємо всі інгредієнти: сосиски очищаємо від упаковки, розбиваємо яйце і акуратно відокремлюємо білок від желточка. Тепер розгортаємо розморожене бездріжджове тісто на столі, нарізаємо невеликими тонкими смужками і загорнути кожну сосиску по спіралі.
Викладаємо заготовки на промаслений лист, змащуємо кожен пиріжок яєчним жовтком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів, поки тісто зверху гарненько не підрум'яниться.