Вернуться назад Распечатать

Як зробити листкове тісто в домашніх умовах?

Як зробити листкове тісто в домашніх умовах?
Не завжди покупні круасани або звичайні слойки радують бажаним смаком. Тому прекрасний варіант не розчаруватися - приготувати тісто самому. При дотриманні наведених нижче рецептів зробити це буде не складно.
Пропонуємо кілька простих рецептів приготування листкового тіста в домашніх умовах, за допомогою яких ви зробите незрівнянну основу для чудової випічки.

Рецепт швидкого листкового дріжджового тіста в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне, вищої якості – 675 г;

  • вода – 85 мл;

  • молоко не жирне – 115 мл;

  • сухі дріжджі – 5 г;

  • сільське масло – 325 г;

  • цукор – 1 десертна ложка без гірки;

  • щедра щіпка солі;

  • яйце велике куряче – 1 шт.


  • Приготування
    Розбавте тепле (не гаряче!) молоко підігрітою водою і всипте дріжджі разом з цукром. Трохи розмішайте і визначте в тепле місце хвилин на 20. Розмішайте куряче яйце з додаванням дрібку солі і введіть його в ємність з опарою.
    Дістаньте з морозилки масло, розділіть на дві частини і одну присипте борошном разом з теркою, через яку його будете перетирати, а після перемішайте з борошном.
    Суміш з борошна і масла вмешивайте в миску з підготовленими раніше рідкими складниками, поки не отримаєте щільне тісто. Тепер другий шматочок масла складіть у щільний пакет і збийте його в плоску платівку.
    Розкотіть тісто товщиною приблизно один сантиметр, на один край викладіть пласт масляний, закрийте другою половиною тіста і розгортайте, до розміру приблизно такого ж яким воно було до моменту додавання в нього масла. Збирайте тісто, подібно складання рушники і, загорнувши його в пакет відправте в морозилку на півгодини.

    Рецепт листкового бездріжджового тіста в домашніх умовах


    Цей рецепт вважається швидким так як, на відміну від традиційного не вимагає тривалого і бурхливого розкачування, смугастих з постійним охолодженням.
    Інгредієнти:

  • крижана вода – 160 мл;

  • борошно – 475 г;

  • сіль – 1 щедра щіпка;

  • масло «Селянське» – 375 г;

  • оцет яблучний – 10 мл;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Спочатку збийте охолоджені яйця з щедрою пучкою солі, додайте оцет, вливайте воду і перемішуйте досить ретельно. Обсяг отриманої рідкої бази для тесту повинен бути приблизно дорівнює 200-250 мл. Визначте її в холодильник, а масло дістаньте і натріть над гіркою просіяного борошна, іноді вмочуючи шматочок масла в борошно. Під час натирання періодично розмішуйте олійно-борошняну крихту.
    Тепер зберіть масу гіркою, сформуйте в центрі поглиблення і влийте в нього крижану рідку базу, гарненько вимішуючи складывающими рухами, оформляючи тісто шарами.
    Надайте тесту прямокутну форму, покладіть в пакет і відправте на зберігання в морозилку. З отриманого обсягу виходить майже два кілограми чудовою листкової випічки.

    Як зробити листкове тісто в домашніх умовах в хлібопічці?


    Для власниць чудесного кухонного приладу представляємо прекрасний простий рецепт.
    Інгредієнти:

  • вода – 265 мл;

  • борошно просеянная (високої якості) – 475 г;

  • молоко сухе – 85 м;

  • цукор – 45 г;

  • щіпка солі;

  • інстантні дріжджі – 2 ч. ложки з гіркою;

  • масло вершкове для замішування тіста – 45 г;

  • масло вершкове для розкачування – 145 г;
  • Як зробити листкове тісто в домашніх умовах?


    Приготування
    Воду, просіяне пшеничне борошно, сухе молоко помістіть в хлібопічку, додайте цукор, дріжджі сіль і розтоплене масло. Замішувати тісто краще в режимі «Французький хліб».
    По закінченню процесу замішування перемістіть масу в зручну ємність і поставте в холодильник на сорок хвилин. Тепер можна приступати до розкочування тіста, наповнення шаром вершкового масла. Охолодіть тісто 30-40 хвилин і тільки тепер можете впевнено його використовувати за призначенням.