Не завжди покупні круасани або звичайні слойки радують бажаним смаком. Тому прекрасний варіант не розчаруватися - приготувати тісто самому. При дотриманні наведених нижче рецептів зробити це буде не складно.
Пропонуємо кілька простих рецептів приготування листкового тіста в домашніх умовах, за допомогою яких ви зробите незрівнянну основу для чудової випічки.
Рецепт швидкого листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно пшеничне, вищої якості – 675 г; вода – 85 мл; молоко не жирне – 115 мл; сухі дріжджі – 5 г; сільське масло – 325 г; цукор – 1 десертна ложка без гірки; щедра щіпка солі; яйце велике куряче – 1 шт. Приготування Розбавте тепле (не гаряче!) молоко підігрітою водою і всипте дріжджі разом з цукром. Трохи розмішайте і визначте в тепле місце хвилин на 20. Розмішайте куряче яйце з додаванням дрібку солі і введіть його в ємність з опарою.
Дістаньте з морозилки масло, розділіть на дві частини і одну присипте борошном разом з теркою, через яку його будете перетирати, а після перемішайте з борошном.
Суміш з борошна і масла вмешивайте в миску з підготовленими раніше рідкими складниками, поки не отримаєте щільне тісто. Тепер другий шматочок масла складіть у щільний пакет і збийте його в плоску платівку.
Розкотіть тісто товщиною приблизно один сантиметр, на один край викладіть пласт масляний, закрийте другою половиною тіста і розгортайте, до розміру приблизно такого ж яким воно було до моменту додавання в нього масла. Збирайте тісто, подібно складання рушники і, загорнувши його в пакет відправте в морозилку на півгодини.
Рецепт листкового бездріжджового тіста в домашніх умовах
Цей рецепт вважається швидким так як, на відміну від традиційного не вимагає тривалого і бурхливого розкачування, смугастих з постійним охолодженням.
Інгредієнти: крижана вода – 160 мл; борошно – 475 г; сіль – 1 щедра щіпка; масло «Селянське» – 375 г; оцет яблучний – 10 мл; яйце – 1 шт. Приготування Спочатку збийте охолоджені яйця з щедрою пучкою солі, додайте оцет, вливайте воду і перемішуйте досить ретельно. Обсяг отриманої рідкої бази для тесту повинен бути приблизно дорівнює 200-250 мл. Визначте її в холодильник, а масло дістаньте і натріть над гіркою просіяного борошна, іноді вмочуючи шматочок масла в борошно. Під час натирання періодично розмішуйте олійно-борошняну крихту.
Тепер зберіть масу гіркою, сформуйте в центрі поглиблення і влийте в нього крижану рідку базу, гарненько вимішуючи складывающими рухами, оформляючи тісто шарами.
Надайте тесту прямокутну форму, покладіть в пакет і відправте на зберігання в морозилку. З отриманого обсягу виходить майже два кілограми чудовою листкової випічки.
Як зробити листкове тісто в домашніх умовах в хлібопічці?
Для власниць чудесного кухонного приладу представляємо прекрасний простий рецепт.
Інгредієнти: вода – 265 мл; борошно просеянная (високої якості) – 475 г; молоко сухе – 85 м; цукор – 45 г; щіпка солі; інстантні дріжджі – 2 ч. ложки з гіркою; масло вершкове для замішування тіста – 45 г; масло вершкове для розкачування – 145 г; Приготування Воду, просіяне пшеничне борошно, сухе молоко помістіть в хлібопічку, додайте цукор, дріжджі сіль і розтоплене масло. Замішувати тісто краще в режимі «Французький хліб».
По закінченню процесу замішування перемістіть масу в зручну ємність і поставте в холодильник на сорок хвилин. Тепер можна приступати до розкочування тіста, наповнення шаром вершкового масла. Охолодіть тісто 30-40 хвилин і тільки тепер можете впевнено його використовувати за призначенням.