Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушка з малиною – рецепт

Ватрушка з малиною – рецепт

22-09-2016, 13:35
266
Ватрушка з малиною – рецепт
Ватрушку можна сміливо назвати першим російським тартом. Цей відкритий пиріжок з начинкою з сиру отримав широке розповсюдження завдяки своєї варіативності, простотою приготування і зручності сервірування.

Ватрушка з дріжджового тіста з малиною


В основі цих ватрушок лежить легке здобне тісто, наповнене начинкою з чистою малини. Якщо вам достатньо солодощі ягід, то не додавайте додаткову кількість цукру, в іншому випадку приблизно чайної ложки на булочку вистачить для обсипання малини.
Інгредієнти:

  • дріжджі – 1 ч. ложка;

  • молоко – 125 мл;

  • борошно – 275 г;

  • цукор – 75 г;

  • вершкове масло – 65 г;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • малина – 480 р.


  • Приготування
    Розведіть дріжджі в чверті склянки теплого молока, попередньо підсолодженого щіпкою цукру. Після активації дріжджів, перелийте розчин до залишився молока, також попередньо його підігрів, а потім змішайте всі з половиною борошна. Липке, рідкувате тісто накрийте серветкою і залиште в теплі до подвоєння в обсязі. Після расстойки вимісіть тісто з додаванням розтопленого масла, підсипаючи борошно, протягом приблизно 10 хвилин. Знову дайте тісту підрости.
    Розділіть тісто на рівні порції, розкатати кожну кульку і притисніть дном обсипати борошном склянки. В отриману виїмку викладіть малину, а краї покрийте збитим зі столовою ложкою води яйцем. Залиште в теплі на півгодини.
    Ватрушка з малиною випікається при 180 градусах 25 хвилин.

    Ватрушка з малиною і сметаною з листкового тіста - рецепт


    Як помітно з попереднього рецепту, приготування тіста для ватрушок вимагає чималих витрат часу, а тому, з метою економії, рекомендуємо пустити в хід листкове дріжджове тісто.
    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто ;

  • вершкове масло – 15 г;

  • сир – 175 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана – 45 г;

  • цукор – 30 г;

  • борошно – 15 г;

  • малина – 135 р.


  • Приготування
    Попередня підготовка тесту зводиться до його разморозке. Після того, як тісто відтануло, візьміться за начинку, збивши сир, яйце і сметану до максимальної однорідності. Отриману масу підсолодіть, додайте до неї зовсім небагато борошна.
    Розділіть пласт листкового тіста на диски. Центр диска часто наколіть виделкою і покрийте все наколоті простір начинкою з сиру. Розподіліть малину поверх. Випікайте ватрушки при 210 градусах 15-17 хвилин.

    Королевська ватрушка з сиром і малиною


    Звання «Королівської» така ватрушка отримала не тільки за свій приголомшливий смак, але і за розміри – така ватрушка являє собою повноцінний малиновий пиріг. Власне, з класичної ватрушкой таке ласощі не має практично нічого спільного.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло – 235 г;

  • цукор – 95 г;

  • борошно – 375 г;

  • розпушувач – 5 р.


  • Для начинки:

  • цукор – 85 м;

  • сир – 420 г;

  • сметана – 55 г;

  • яйця – 2 шт.;
  • Ватрушка з малиною – рецепт

  • малинове варення – 370 г;

  • крохмаль – 5 р.


  • Приготування
    Для пісочної основи розімніть разом всі інгредієнти зі списку для тіста і залиште масу в прохолоді на 30 хвилин.
    Збийте перетертий сир з яйцем, сметаною і невеликою порцією цукру. Якщо малинове варення і без того солодке, кількість цукру можна зменшити. Покрийте сирною масою пісочну основу, зверху викладіть суміш варення і крохмалю, і помістіть форму в розігрітій до 180 градусів духовці на годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Царська ватрушка з сиром – рецепт
    Царська ватрушка з сиром – рецепт
    Любителі сирною випічки неодмінно оцінять рецепти, представлені далі. Пропонуємо спекти чудовий пиріг з пісочного тіста з неймовірною кількістю
    Пиріжки з малиною в духовці
    Пиріжки з малиною в духовці
    Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
    Ватрушка з сиром – рецепт
    Ватрушка з сиром – рецепт
    Здавалося б, як можна здивувати звичайної ватрушкой? Але виявляється, є такі рецепти ватрушки, які точно приємно здивують і не залишаться без
    Тісто для ватрушок
    Тісто для ватрушок
    Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
    Угорська ватрушка
    Угорська ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,