Ватрушка з малиною – рецепт
Ватрушку можна сміливо назвати першим російським тартом. Цей відкритий пиріжок з начинкою з сиру отримав широке розповсюдження завдяки своєї варіативності, простотою приготування і зручності сервірування.
В основі цих ватрушок лежить легке здобне тісто, наповнене начинкою з чистою малини. Якщо вам достатньо солодощі ягід, то не додавайте додаткову кількість цукру, в іншому випадку приблизно чайної ложки на булочку вистачить для обсипання малини.
Інгредієнти:
дріжджі – 1 ч. ложка;
молоко – 125 мл;
борошно – 275 г;
цукор – 75 г;
вершкове масло – 65 г;
яєчний жовток – 1 шт.;
малина – 480 р.
Приготування
Розведіть дріжджі в чверті склянки теплого молока, попередньо підсолодженого щіпкою цукру. Після активації дріжджів, перелийте розчин до залишився молока, також попередньо його підігрів, а потім змішайте всі з половиною борошна. Липке, рідкувате тісто накрийте серветкою і залиште в теплі до подвоєння в обсязі. Після расстойки вимісіть тісто з додаванням розтопленого масла, підсипаючи борошно, протягом приблизно 10 хвилин. Знову дайте тісту підрости.
Розділіть тісто на рівні порції, розкатати кожну кульку і притисніть дном обсипати борошном склянки. В отриману виїмку викладіть малину, а краї покрийте збитим зі столовою ложкою води яйцем. Залиште в теплі на півгодини.
Ватрушка з малиною випікається при 180 градусах 25 хвилин.
Як помітно з попереднього рецепту, приготування тіста для ватрушок вимагає чималих витрат часу, а тому, з метою економії, рекомендуємо пустити в хід листкове дріжджове тісто.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто ;
вершкове масло – 15 г;
сир – 175 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 45 г;
цукор – 30 г;
борошно – 15 г;
малина – 135 р.
Приготування
Попередня підготовка тесту зводиться до його разморозке. Після того, як тісто відтануло, візьміться за начинку, збивши сир, яйце і сметану до максимальної однорідності. Отриману масу підсолодіть, додайте до неї зовсім небагато борошна.
Розділіть пласт листкового тіста на диски. Центр диска часто наколіть виделкою і покрийте все наколоті простір начинкою з сиру. Розподіліть малину поверх. Випікайте ватрушки при 210 градусах 15-17 хвилин.
Звання «Королівської» така ватрушка отримала не тільки за свій приголомшливий смак, але і за розміри – така ватрушка являє собою повноцінний малиновий пиріг. Власне, з класичної ватрушкой таке ласощі не має практично нічого спільного.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло – 235 г;
цукор – 95 г;
борошно – 375 г;
розпушувач – 5 р.
Для начинки:
цукор – 85 м;
сир – 420 г;
сметана – 55 г;
яйця – 2 шт.;
малинове варення – 370 г;
крохмаль – 5 р.
Приготування
Для пісочної основи розімніть разом всі інгредієнти зі списку для тіста і залиште масу в прохолоді на 30 хвилин.
Збийте перетертий сир з яйцем, сметаною і невеликою порцією цукру. Якщо малинове варення і без того солодке, кількість цукру можна зменшити. Покрийте сирною масою пісочну основу, зверху викладіть суміш варення і крохмалю, і помістіть форму в розігрітій до 180 градусів духовці на годину.
Ватрушка з дріжджового тіста з малиною
В основі цих ватрушок лежить легке здобне тісто, наповнене начинкою з чистою малини. Якщо вам достатньо солодощі ягід, то не додавайте додаткову кількість цукру, в іншому випадку приблизно чайної ложки на булочку вистачить для обсипання малини.
Інгредієнти:
Приготування
Розведіть дріжджі в чверті склянки теплого молока, попередньо підсолодженого щіпкою цукру. Після активації дріжджів, перелийте розчин до залишився молока, також попередньо його підігрів, а потім змішайте всі з половиною борошна. Липке, рідкувате тісто накрийте серветкою і залиште в теплі до подвоєння в обсязі. Після расстойки вимісіть тісто з додаванням розтопленого масла, підсипаючи борошно, протягом приблизно 10 хвилин. Знову дайте тісту підрости.
Розділіть тісто на рівні порції, розкатати кожну кульку і притисніть дном обсипати борошном склянки. В отриману виїмку викладіть малину, а краї покрийте збитим зі столовою ложкою води яйцем. Залиште в теплі на півгодини.
Ватрушка з малиною випікається при 180 градусах 25 хвилин.
Ватрушка з малиною і сметаною з листкового тіста - рецепт
Як помітно з попереднього рецепту, приготування тіста для ватрушок вимагає чималих витрат часу, а тому, з метою економії, рекомендуємо пустити в хід листкове дріжджове тісто.
Інгредієнти:
Приготування
Попередня підготовка тесту зводиться до його разморозке. Після того, як тісто відтануло, візьміться за начинку, збивши сир, яйце і сметану до максимальної однорідності. Отриману масу підсолодіть, додайте до неї зовсім небагато борошна.
Розділіть пласт листкового тіста на диски. Центр диска часто наколіть виделкою і покрийте все наколоті простір начинкою з сиру. Розподіліть малину поверх. Випікайте ватрушки при 210 градусах 15-17 хвилин.
Королевська ватрушка з сиром і малиною
Звання «Королівської» така ватрушка отримала не тільки за свій приголомшливий смак, але і за розміри – така ватрушка являє собою повноцінний малиновий пиріг. Власне, з класичної ватрушкой таке ласощі не має практично нічого спільного.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для пісочної основи розімніть разом всі інгредієнти зі списку для тіста і залиште масу в прохолоді на 30 хвилин.
Збийте перетертий сир з яйцем, сметаною і невеликою порцією цукру. Якщо малинове варення і без того солодке, кількість цукру можна зменшити. Покрийте сирною масою пісочну основу, зверху викладіть суміш варення і крохмалю, і помістіть форму в розігрітій до 180 градусів духовці на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Царська ватрушка з сиром – рецепт
Любителі сирною випічки неодмінно оцінять рецепти, представлені далі. Пропонуємо спекти чудовий пиріг з пісочного тіста з неймовірною кількістю
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Ватрушка з сиром – рецепт
Здавалося б, як можна здивувати звичайної ватрушкой? Але виявляється, є такі рецепти ватрушки, які точно приємно здивують і не залишаться без
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,