Торт «Повітряний снікерс»
Свою назву цей смачний торт отримав завдяки прошарку безе, має легку повітряну структуру і великої кількості горіхів як в однойменному батончику. Рецепт начинки для торта «Снікерс» досить незвичайний і цікавий. А в самому приготуванні немає нічого складного, як в іншому і в інгредієнтах, тому вивчивши як приготувати торт «Повітряний снікерс», ви легко подужаєте цей десерт.
Інгредієнти:
Бісквіт:
яйце – 3 шт.;
жовток – 3 шт.;
борошно – 210 г;
розпушувач – 10 г;
какао – 75 г;
цукор – 260 р.
Безе:
білок – 3 шт.;
крохмаль – 10 г;
цукрова пудра – 200 г;
сіль – щіпка.
Карамель:
вершки 33% – 300 мл;
арахіс – 190 г;
цукор – 300 г;
сіль – щіпка;
вода – 85 мл;
вершкове масло – 110 г;
шоколадна глазур.
Приготування
Почнемо з бісквіту, збиваємо в гарну і пишну піну яйця і жовтки, додаємо потроху цукор, збивати можна не перестаючи.
Тепер приготуємо суху суміш: змішаємо муку, какао і розпушувач. Вмішувати сипучі інгредієнти краще вже широкої лопаткою або ложкою акуратно в одному напрямку, щоб не осадити яєчну піну. Випікаємо орієнтовно близько півгодини при 180 градусах. Форму краще використовувати роз'ємну, її застелем пергаментом і злегка припылим борошном. Якщо ви не впевнені у своїй духовці, то готовий бісквіт легко перевірити зубочисткою. Якщо готовий вона залишиться суха, якщо все ж не допекся за відведений час, то залиште в духовці ще на 5-10 хвилин. Бісквіт дістаємо і знімаємо боки, а коли він трохи охолов прибираємо дно і пергамент і залишаємо на решітці для повного охолодження, т. к. нам потрібно розрізати його на 2 частини.
З білків і солі збиваємо піну і додаємо половину пудри, ще збиваємо до густого стану і блиску. Далі вже вручну вмішуємо решту пудру і крохмаль. Ми не будемо пекти її, а як би підсушити протягом трьох годин на 100 градусах.
Щоб приготувати карамель у товстостінній посуді змішуємо цукор і воду і поставимо варитися, головне весь час перемішувати і прибирати кристалики зі стінок. Варимо, поки карамель не стане за кольором як іриска, поступово вливаємо підігріті вершки, перемішуємо і даємо покипіти півхвилинки. Знімаємо з вогню, додаємо масло, сіль і злегка подрібнений арахіс.
Збирати торт починаємо з бісквіту, його можна просочити соком або кави, виливаємо половину карамелі, зверху безе, знову карамель і знову бісквіт (смачніше буде, якщо й його просочити). Все це заливаємо шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися.
Це більш швидкий рецепт, какао в тісто можна додати, а можна і без нього.
Інгредієнти:
Бісквіт:
жовток – 6 шт.;
цукор – 280 м;
майонез – 15 мл;
борошно – 470 г;
маргарин – 250 г;
розпушувач – 10 р.
Безе:
білок – 6 шт.;
цукор – 280 р.
Крем:
вершкове масло – 210 г;
варена згущене молоко – 1/2 літра;
арахіс – 180 р.
Приготування
Цукор змішуємо з жовтками і збиваємо, додаємо розм'якшений маргарин, майонез, розпушувач і половину борошна. Збиваємо, а потім, коли додали решту борошно, вимішуємо вже лопаткою. Готове тісто ставимо в холодильник, щоб злегка застигло. А тим часом збиваємо цукор з білками. Дістаємо тісто, ділимо його на 3 частини. Одну частину розподіляємо руками по деку з пергаментом, зверху викладаємо 1/3 меренги і випікаємо 35 хвилин при 180 градусах. Так готуємо три коржа. Пергамент знімаємо тільки коли коржі повністю охололи. М'яке вершкове масло збиваємо, до нього додаємо згущене молоко і злегка подрібнений арахіс і знову збиваємо. Цей крем поділяємо на дві частини. Перший корж змащуємо кремом, зверху другий і знову змащуємо, а третій прикрашаємо дозволяє фантазія. Можна просто полити глазур'ю, наприклад.
Рецепт торта «Повітряний снікерс» з безе
Інгредієнти:
Бісквіт:
Безе:
Карамель:
Приготування
Почнемо з бісквіту, збиваємо в гарну і пишну піну яйця і жовтки, додаємо потроху цукор, збивати можна не перестаючи.
Тепер приготуємо суху суміш: змішаємо муку, какао і розпушувач. Вмішувати сипучі інгредієнти краще вже широкої лопаткою або ложкою акуратно в одному напрямку, щоб не осадити яєчну піну. Випікаємо орієнтовно близько півгодини при 180 градусах. Форму краще використовувати роз'ємну, її застелем пергаментом і злегка припылим борошном. Якщо ви не впевнені у своїй духовці, то готовий бісквіт легко перевірити зубочисткою. Якщо готовий вона залишиться суха, якщо все ж не допекся за відведений час, то залиште в духовці ще на 5-10 хвилин. Бісквіт дістаємо і знімаємо боки, а коли він трохи охолов прибираємо дно і пергамент і залишаємо на решітці для повного охолодження, т. к. нам потрібно розрізати його на 2 частини.
З білків і солі збиваємо піну і додаємо половину пудри, ще збиваємо до густого стану і блиску. Далі вже вручну вмішуємо решту пудру і крохмаль. Ми не будемо пекти її, а як би підсушити протягом трьох годин на 100 градусах.
Щоб приготувати карамель у товстостінній посуді змішуємо цукор і воду і поставимо варитися, головне весь час перемішувати і прибирати кристалики зі стінок. Варимо, поки карамель не стане за кольором як іриска, поступово вливаємо підігріті вершки, перемішуємо і даємо покипіти півхвилинки. Знімаємо з вогню, додаємо масло, сіль і злегка подрібнений арахіс.
Збирати торт починаємо з бісквіту, його можна просочити соком або кави, виливаємо половину карамелі, зверху безе, знову карамель і знову бісквіт (смачніше буде, якщо й його просочити). Все це заливаємо шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися.
Рецепт приготування торта «Повітряний снікерс»
Це більш швидкий рецепт, какао в тісто можна додати, а можна і без нього.
Інгредієнти:
Бісквіт:
Безе:
Крем:
Приготування
Цукор змішуємо з жовтками і збиваємо, додаємо розм'якшений маргарин, майонез, розпушувач і половину борошна. Збиваємо, а потім, коли додали решту борошно, вимішуємо вже лопаткою. Готове тісто ставимо в холодильник, щоб злегка застигло. А тим часом збиваємо цукор з білками. Дістаємо тісто, ділимо його на 3 частини. Одну частину розподіляємо руками по деку з пергаментом, зверху викладаємо 1/3 меренги і випікаємо 35 хвилин при 180 градусах. Так готуємо три коржа. Пергамент знімаємо тільки коли коржі повністю охололи. М'яке вершкове масло збиваємо, до нього додаємо згущене молоко і злегка подрібнений арахіс і знову збиваємо. Цей крем поділяємо на дві частини. Перший корж змащуємо кремом, зверху другий і знову змащуємо, а третій прикрашаємо дозволяє фантазія. Можна просто полити глазур'ю, наприклад.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Безе» в домашніх умовах
Складно описати словами десерт, який пропонуємо далі приготувати. Торт «Безе» - це запаморочливо ніжне, повітряне ласощі, яке не вимагає яких-небудь
Повітряний снікерс
Дивовижно ніжний десерт можна зробити, дотримуючись докладним рекомендацій, описаних в даному матеріалі. Спробуйте спекти незрівнянний торт
Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з унікальною назвою «Посмішка негра» - це всього лише шоколадні бісквіти з прошарком повітряного безе посередині. Але тим не менш, такий простий
Торт "Снікерс" - рецепт
Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо