Свою назву цей смачний торт отримав завдяки прошарку безе, має легку повітряну структуру і великої кількості горіхів як в однойменному батончику. Рецепт начинки для торта «Снікерс» досить незвичайний і цікавий. А в самому приготуванні немає нічого складного, як в іншому і в інгредієнтах, тому вивчивши як приготувати торт «Повітряний снікерс», ви легко подужаєте цей десерт.
Рецепт торта «Повітряний снікерс» з безе
Інгредієнти: Бісквіт:
яйце – 3 шт.; жовток – 3 шт.; борошно – 210 г; розпушувач – 10 г; какао – 75 г; цукор – 260 р. Безе:
білок – 3 шт.; крохмаль – 10 г; цукрова пудра – 200 г; сіль – щіпка. Карамель:
вершки 33% – 300 мл; арахіс – 190 г; цукор – 300 г; сіль – щіпка; вода – 85 мл; вершкове масло – 110 г; шоколадна глазур. Приготування Почнемо з бісквіту, збиваємо в гарну і пишну піну яйця і жовтки, додаємо потроху цукор, збивати можна не перестаючи.
Тепер приготуємо суху суміш: змішаємо муку, какао і розпушувач. Вмішувати сипучі інгредієнти краще вже широкої лопаткою або ложкою акуратно в одному напрямку, щоб не осадити яєчну піну. Випікаємо орієнтовно близько півгодини при 180 градусах. Форму краще використовувати роз'ємну, її застелем пергаментом і злегка припылим борошном. Якщо ви не впевнені у своїй духовці, то готовий бісквіт легко перевірити зубочисткою. Якщо готовий вона залишиться суха, якщо все ж не допекся за відведений час, то залиште в духовці ще на 5-10 хвилин. Бісквіт дістаємо і знімаємо боки, а коли він трохи охолов прибираємо дно і пергамент і залишаємо на решітці для повного охолодження, т. к. нам потрібно розрізати його на 2 частини.
З білків і солі збиваємо піну і додаємо половину пудри, ще збиваємо до густого стану і блиску. Далі вже вручну вмішуємо решту пудру і крохмаль. Ми не будемо пекти її, а як би підсушити протягом трьох годин на 100 градусах.
Щоб приготувати карамель у товстостінній посуді змішуємо цукор і воду і поставимо варитися, головне весь час перемішувати і прибирати кристалики зі стінок. Варимо, поки карамель не стане за кольором як іриска, поступово вливаємо підігріті вершки, перемішуємо і даємо покипіти півхвилинки. Знімаємо з вогню, додаємо масло, сіль і злегка подрібнений арахіс.
Збирати торт починаємо з бісквіту, його можна просочити соком або кави, виливаємо половину карамелі, зверху безе, знову карамель і знову бісквіт (смачніше буде, якщо й його просочити). Все це заливаємо шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися.
Рецепт приготування торта «Повітряний снікерс»
Це більш швидкий рецепт, какао в тісто можна додати, а можна і без нього.
Інгредієнти: Бісквіт:
жовток – 6 шт.; цукор – 280 м; майонез – 15 мл; борошно – 470 г; маргарин – 250 г; розпушувач – 10 р. Безе:
білок – 6 шт.; цукор – 280 р. Крем:
вершкове масло – 210 г; варена згущене молоко – 1/2 літра; арахіс – 180 р. Приготування Цукор змішуємо з жовтками і збиваємо, додаємо розм'якшений маргарин, майонез, розпушувач і половину борошна. Збиваємо, а потім, коли додали решту борошно, вимішуємо вже лопаткою. Готове тісто ставимо в
холодильник, щоб злегка застигло. А тим часом збиваємо цукор з білками. Дістаємо тісто, ділимо його на 3 частини. Одну частину розподіляємо руками по деку з пергаментом, зверху викладаємо 1/3 меренги і випікаємо 35 хвилин при 180 градусах. Так готуємо три коржа. Пергамент знімаємо тільки коли коржі повністю охололи. М'яке вершкове масло збиваємо, до нього додаємо згущене молоко і злегка подрібнений арахіс і знову збиваємо. Цей крем поділяємо на дві частини. Перший корж змащуємо кремом, зверху другий і знову змащуємо, а третій прикрашаємо дозволяє фантазія. Можна просто полити глазур'ю, наприклад.