Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Безе» в домашніх умовах

Торт «Безе» в домашніх умовах

21-09-2016, 17:05
474
Торт «Безе» в домашніх умовах
Безліч різних тортів можна купити в магазинах. Але все ж домашні виходять значно смачніші. Рецепт торта «Безе» в домашніх умовах чекає вас нижче.

Торт з безе – рецепт


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • борошно просеянная гатунку вищого пшеничне – 100 г;

  • цукор коричневий – 150 р.


  • Для безе:

  • яйця – 4 шт.;

  • коричневий цукор – 250 р.


  • Для просочення:

  • цукор коричневий – 100 г;

  • фільтрована вода – 130 мл;

  • коньяк – 20 мл


  • Для крему:

  • масло натуральне вершкове – 150 г;

  • варена згущене молоко – 200 г;

  • згущене молоко – 100 р.


  • Для прикраси:

  • арахіс – 100 г;

  • горіхи;

  • вершки – 100 мл;

  • шоколад чорний – 180 р.


  • Приготування
    Починаємо з приготування тіста для бісквітного торта з безе – акуратно розбиваємо яйця, розділяючи білки і жовтки. Гарненько збиваємо білки в міцну піну. Поступово вводимо 75 г цукру, постійно збиваючи до його розчинення. Збиваємо з цукром жовтки. В отриману масу додаємо приблизно 1/3 збитих білків. Акуратно розмішуємо. Вводимо просіяне борошно, також розмішуємо і тільки після цього вводимо інші білки. Дно форми застеляємо папером для випічки, покласти тісто і випікаємо бісквіт в помірно прогрітій духовці близько 35 хвилин. Потім бісквіту даємо трохи охолонути прямо у формі і виймаємо його. Гострим ножем ділимо його на 2 коржа.
    Для безе цукор перетворюємо в цукрову пудру. Гарненько збиваємо білки в міцну піну, поступово додаємо цукрову пудру, збиваючи до її повного розчинення. Застеляємо деко пергаментом, видавлюємо безе за допомогою кондитерського шприца. При 150 градусах випікаємо близько 1 години. Потім виймаємо з духовки і даємо охолонути.
    Для сиропу в каструльку вливаємо воду, всипаємо цукор. Доводимо до кипіння, як тільки цукор розчиниться, вимикаємо вогонь. Після охолодження рідини додаємо коньяк.
    Для крему м'яке масло збиваємо до білої пишної маси. Поступово додаємо обидва види згущеного молока і продовжуємо збивати до пишноти.
    Приступаємо до складання торта: коржі просочуємо
    Торт «Безе» в домашніх умовах
    сиропом. Добре промазуємо їх кремом і подрібненим горішками. Зверху розміщуємо безе. Кілька штук ламаємо на шматочки і заповнюємо ними порожні місця. Знову товстим шаром наносимо крем. Накриваємо другим коржем. Залишками безе заповнюємо проміжки з боків і акуратно промазуємо кремом. Боки торта присипаємо подрібненими горіхами.
    Вершки вливаємо в каструльку і, коли вони закиплять, додаємо шоколад розтоплюємо на водяній бані. Додаємо масло і, помішуючи, доводимо до однорідного стану. Заливаємо глазур'ю верх торта і прикрашаємо безе. Залишки шоколадної маси покласти в кондитерський шприц і прикрашаємо безе. Прибираємо торт для просочення в холод.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Безе в мультиварці
    Безе в мультиварці
    Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Торт «Графські руїни» з безе
    Торт «Графські руїни» з безе
    Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх
    Тістечко безе
    Тістечко безе
    Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про