Пісочний пиріг з полуницею
У період полуничного достатку новий рецепт випічки або десерту з участю даної садової ягоди завжди в радість. Пропонуємо спекти неймовірно смачний, приголомшливо ароматний і ніжний пиріг з полуницею з пісочного тіста. Як варіант можна зробити зі сметанною заливкою або безе . Саме про це ми і розповімо далі.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 260 г;
середнього розміру яйце куряче – 1 шт.;
пісок цукровий – 65 г;
вершкове селянське масло – 130 г;
сіль – 1 маленька щіпка;
розпушувач тіста – 1 пакетик;
Для заливки:
середнього розміру курячі яйця – 3 шт.;
сметана – 290 г;
картопляний крохмаль картопляний або кукурудзяний – 35 г;
пшенична просеянная борошно – 30 г;
цукор ванільний – 20 г;
цукровий пісок – 120 г;
полуниця свіжа – 520 р.
Приготування
Пісочне тісто для такого виробу можна підготувати заздалегідь, замісивши, наприклад, з вечора або навіть за добу до передбачуваного випікання пирога. Для цього з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, сіллю і цукровим піском, після чого закладаємо до сухої основі холодне вершкове масло і починаємо рубати його ножем. Після отримання дрібних його частинок перетираємо їх з борошном до більш дрібної крихти. Тепер разбалтываем в плошці куряче яйце до однорідності, виливаємо його в посудину з борошном і маслом і ретельно і спішно вимішуємо до отримання пластичного борошняного кома, який обертаємо плівкою і розташовуємо на полиці холодильника до потреби.
Приступаючи до оформлення пирога, промиваємо, очищаємо і ріжемо (якщо велика) полуницю, а також готуємо сметанную заливку. Для цього змішуємо сметану з курячими яйцями, цукровим піском і ванільним цукром, додаємо пшеничне борошно і крохмаль і ретельно обробляємо суміш міксером до однорідності і пишності.
Тепер розподіляємо тісто по дну і стінкам підходящої форми для випічки викладаємо зверху полуничні ягоди і заливаємо їх сметанною сумішшю. Тепер залишилося тільки довести пиріг до готовності в гарячій духовій шафі при температурі 200 градусів протягом сорока хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 220 г;
жовтки яєчні – 2 шт.;
цукровий пісок – 45 г;
вершковий маргарин або масло – 110 г;
сметана – 60 г;
розпушувач тіста – 20 г;
Для заливки:
білки курячих яєць – 2 шт.;
картопляний або кукурудзяний крохмаль – 30 г;
цукор ванільний – 25 г;
пісок цукровий – 115 г;
полуниця свіжа – 280 р.
Приготування
Для пісочного тіста натираємо заморожений вершковий маргарин або масло на тертці і викладаємо до просіяного заздалегідь пшеничного борошна. Розтираємо масу ретельно долонями до отримання невеликої крихти, після чого додаємо сметану, цукровий пісок, розпушувач і яєчні жовтки і все ретельно вимішуємо до отримання однорідного не липкого, але м'якого тіста. Викладаємо отриманий ком в промаслений ємність для запікання і розподіляємо по дну і бічних стінок. Тепер часто наколюємо за допомогою вилки основу пирога і відправляємо підрум'янюватися в гарячу духовку (200 градусів). Через двадцять п'ять хвилин виймаємо форму з духовки і даємо трохи охолонути. За цей час промиваємо, обсушуємо, очищаємо від хвостиків і при бажанні розрізаємо на кілька частин полуницю і перемішуємо її з картопляним крохмалем. Обробляємо також до піків білки, додавши в процесі звичайний і ванільний цукор.
Перекладаємо полуничні ягідки в крохмалі в рум'яну пісочну форму, зверху розподіляємо білкову масу і ставимо на десять хвилин запектися при тій же температурі, що і корж.
Відкритий пиріг з полуницею та сметаною з пісочного тіста - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Приготування
Пісочне тісто для такого виробу можна підготувати заздалегідь, замісивши, наприклад, з вечора або навіть за добу до передбачуваного випікання пирога. Для цього з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, сіллю і цукровим піском, після чого закладаємо до сухої основі холодне вершкове масло і починаємо рубати його ножем. Після отримання дрібних його частинок перетираємо їх з борошном до більш дрібної крихти. Тепер разбалтываем в плошці куряче яйце до однорідності, виливаємо його в посудину з борошном і маслом і ретельно і спішно вимішуємо до отримання пластичного борошняного кома, який обертаємо плівкою і розташовуємо на полиці холодильника до потреби.
Приступаючи до оформлення пирога, промиваємо, очищаємо і ріжемо (якщо велика) полуницю, а також готуємо сметанную заливку. Для цього змішуємо сметану з курячими яйцями, цукровим піском і ванільним цукром, додаємо пшеничне борошно і крохмаль і ретельно обробляємо суміш міксером до однорідності і пишності.
Тепер розподіляємо тісто по дну і стінкам підходящої форми для випічки викладаємо зверху полуничні ягоди і заливаємо їх сметанною сумішшю. Тепер залишилося тільки довести пиріг до готовності в гарячій духовій шафі при температурі 200 градусів протягом сорока хвилин.
Пісочний пиріг з полуницею та безе - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Приготування
Для пісочного тіста натираємо заморожений вершковий маргарин або масло на тертці і викладаємо до просіяного заздалегідь пшеничного борошна. Розтираємо масу ретельно долонями до отримання невеликої крихти, після чого додаємо сметану, цукровий пісок, розпушувач і яєчні жовтки і все ретельно вимішуємо до отримання однорідного не липкого, але м'якого тіста. Викладаємо отриманий ком в промаслений ємність для запікання і розподіляємо по дну і бічних стінок. Тепер часто наколюємо за допомогою вилки основу пирога і відправляємо підрум'янюватися в гарячу духовку (200 градусів). Через двадцять п'ять хвилин виймаємо форму з духовки і даємо трохи охолонути. За цей час промиваємо, обсушуємо, очищаємо від хвостиків і при бажанні розрізаємо на кілька частин полуницю і перемішуємо її з картопляним крохмалем. Обробляємо також до піків білки, додавши в процесі звичайний і ванільний цукор.
Перекладаємо полуничні ягідки в крохмалі в рум'яну пісочну форму, зверху розподіляємо білкову масу і ставимо на десять хвилин запектися при тій же температурі, що і корж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекс з полуницею
В пору масового дозрівання всіляких ягід потрібно встигнути поласувати і десертами з їх участю. Пропонуємо спекти смачний кекс, наповнений яскравою,
Пиріг з чорною смородиною
Шалено смачну завжди виходить домашня випічка, наповнена ягодами. Такі вироби радують і зовнішнім виглядом, і чудовим смаком. Спробуйте спекти
Пиріг з чорницею і сметанною заливкою
Любителі домашньої випічки напевно оцінять не складні рецепти, які описані далі. Пропонуємо спекти чудовий, неймовірно смачний відкритий пиріг з
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Найсмачніший лимонний пиріг
У цій статті описано два чудових рецепта неймовірно ароматного пирога, які втілити в життя досить просто, а в підсумку випічка виходить просто
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо