У період полуничного достатку новий рецепт випічки або десерту з участю даної садової ягоди завжди в радість. Пропонуємо спекти неймовірно смачний, приголомшливо ароматний і ніжний пиріг з полуницею з пісочного тіста. Як варіант можна зробити зі сметанною заливкою або безе . Саме про це ми і розповімо далі.
Відкритий пиріг з полуницею та сметаною з пісочного тіста - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 260 г; середнього розміру яйце куряче – 1 шт.; пісок цукровий – 65 г; вершкове селянське масло – 130 г; сіль – 1 маленька щіпка; розпушувач тіста – 1 пакетик; Для заливки:
середнього розміру курячі яйця – 3 шт.; сметана – 290 г; картопляний крохмаль картопляний або кукурудзяний – 35 г; пшенична просеянная борошно – 30 г; цукор ванільний – 20 г; цукровий пісок – 120 г; полуниця свіжа – 520 р. Приготування Пісочне тісто для такого виробу можна підготувати заздалегідь, замісивши, наприклад, з вечора або навіть за добу до передбачуваного випікання пирога. Для цього з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, сіллю і цукровим піском, після чого закладаємо до сухої основі холодне вершкове масло і починаємо рубати його ножем. Після отримання дрібних його частинок перетираємо їх з борошном до більш дрібної крихти. Тепер разбалтываем в плошці куряче яйце до однорідності, виливаємо його в посудину з борошном і маслом і ретельно і спішно вимішуємо до отримання пластичного борошняного кома, який обертаємо плівкою і розташовуємо на полиці холодильника до потреби.
Приступаючи до оформлення пирога, промиваємо, очищаємо і ріжемо (якщо велика) полуницю, а також готуємо сметанную заливку. Для цього змішуємо сметану з курячими яйцями, цукровим піском і ванільним цукром, додаємо пшеничне борошно і крохмаль і ретельно обробляємо суміш міксером до однорідності і пишності.
Тепер розподіляємо тісто по дну і стінкам підходящої форми для випічки викладаємо зверху полуничні ягоди і заливаємо їх сметанною сумішшю. Тепер залишилося тільки довести пиріг до готовності в гарячій духовій шафі при температурі 200 градусів протягом сорока хвилин.
Пісочний пиріг з полуницею та безе - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 220 г; жовтки яєчні – 2 шт.; цукровий пісок – 45 г; вершковий маргарин або масло – 110 г; сметана – 60 г; розпушувач тіста – 20 г; Для заливки:
білки курячих яєць – 2 шт.; картопляний або кукурудзяний крохмаль – 30 г; цукор ванільний – 25 г; пісок цукровий – 115 г; полуниця свіжа – 280 р. Приготування Для пісочного тіста натираємо заморожений вершковий маргарин або масло на тертці і викладаємо до просіяного заздалегідь пшеничного борошна. Розтираємо масу ретельно долонями до отримання невеликої крихти, після чого додаємо сметану, цукровий пісок, розпушувач і яєчні жовтки і все ретельно вимішуємо до отримання однорідного не липкого, але м'якого тіста. Викладаємо отриманий ком в промаслений ємність для запікання і розподіляємо по дну і бічних стінок. Тепер часто наколюємо за допомогою вилки основу пирога і відправляємо
підрум'янюватися в гарячу духовку (200 градусів). Через двадцять п'ять хвилин виймаємо форму з духовки і даємо трохи охолонути. За цей час промиваємо, обсушуємо, очищаємо від хвостиків і при бажанні розрізаємо на кілька частин полуницю і перемішуємо її з картопляним крохмалем. Обробляємо також до піків білки, додавши в процесі звичайний і ванільний цукор.
Перекладаємо полуничні ягідки в крохмалі в рум'яну пісочну форму, зверху розподіляємо білкову масу і ставимо на десять хвилин запектися при тій же температурі, що і корж.