Кекс з полуницею
На завершення полуничного сезону, коли свіжою полуницею все вже поласували вдосталь, а також встигли зробити з неї різноманіття заготовок на зиму, залишилося тільки експериментувати з різними десертами і випічкою з участю цієї ягоди. Найпростіше, що можна спекти з полуничним наповненням - це кекси. Саме про це ми і розповімо нижче, і запропонуємо кілька варіантів такої випічки.
Інгредієнти:
сир середньої жирності – 220 г;
борошно просеянная пшеничне – 220 г;
масло селянське вершкове – 130 г;
великі яйця курячі – 3 шт.;
цукровий пісок – 225 г;
ванільний екстракт – 05 ч. ложки;
цедра лимона – 10 г;
розпушувач тесту – 10 г;
сіль – 1 маленька щіпка;
свіжа полуниця – 210 р.
Приготування
Приготування кексу починаємо з того, що ставимо растапливаться на самому малому спеці в ковшике вершкове масло, а тим часом обробляємо за допомогою міксера курячі яйця, змішані з цукровим піском і дрібкою солі. Додаємо до отриманої яєчної маси сир, закладаємо лимонну цедру і вливаємо розтоплене масло вершкове. Розбиваємо всі блендером або на високих обертах міксером, після чого вводимо невеликими частинами просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Перекладаємо тісто в промаслений форму для випічки, зверху розкладаємо полуничні ягоди і трохи притапливаем їх всередину. Не забуваємо попередньо помити полуницю, обсушити і позбавити від хвостиків.
Залишилося лише довести кекс з полуницею до готовності. Для цього заздалегідь прогріваємо духовку, настройте пристрій на температуру 180 градусів, і поміщаємо в нього виріб на сорок хвилин або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
Інгредієнти:
незбиране молоко – 120 мл;
борошно просеянная пшеничне – 230 г;
масло селянське вершкове – 110 г;
великі яйця курячі – 2 шт.;
цукровий пісок – 190 г;
цедра лимона – 10 г;
розпушувач тіста – 15 г;
сіль – 1 маленька щіпка;
свіжа полуниця – 210 р.
Приготування
В даному випадку ми будемо готувати кекси в силіконових порційних формочках, які не вимагають попереднього змащення. Можна використовувати і металеві форми, але їх потрібно промазати перед заповненням тестом маслом вершковим або рафінованим рослинним.
Для приготування тіста для кексів підготуємо дві посудини. В одній з них змішуємо сухі компоненти: просіяне борошно, цукровий пісок, сіль і розпушувач тіста, а в іншій ємності з'єднуємо розтоплене заздалегідь вершкове масло, молоко і трохи збиті курячі яйця. Тепер перекладаємо суху основу для тіста до яєчно-молочної суміші, розмішуємо спішно до зволоження борошна і вводимо в тісто лимонну цедру і половину порції полуниці. Її необхідно заздалегідь помити, обсушити і нарізати часточками.
Тепер заповнюємо отриманим тістом формочки приблизно на дві третини, зверху розкладаємо залишилися полуничні часточки і відправляємо вироби запікатися в духовку. Її необхідно попередньо розігріти до температури 210 градусів, а після десяти хвилин приготування знизити температуру до 180 градусів і витримати вироби вже при таких умовах ще хвилин двадцять.
Щоб приготувати шоколадні кекси з полуницею, необхідно додати в тісто пару столових ложок порошку какао, замінивши їм відповідну кількість борошна.
Інгредієнти:
кефір або сметана – 110 мл;
стиглі великі банани – 2 шт.;
борошно просеянная пшеничне – 260 г;
олія соняшникова без аромату – 115 мл;
великі яйця курячі – 2 шт.;
цукровий пісок – 70 г;
цукор ванільний 25 г;
розпушувач – 15 г;
сіль – 1 маленька щіпка;
свіжа полуниця – 220 р.
Приготування
Принцип приготування тіста для кексу з бананом і полуницею схожий з описаним вище. Спочатку змішуємо в одній ємності просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванільний цукор, а в іншій посудині обробляємо трохи міксером яйця з цукром, додаємо розім'яті виделкою попередньо очищені банани, рафінована олія, вливаємо кефір або сметану і перемішуємо. З'єднуємо в одній мисці суху і мокру основу тесту і розмішуємо до однорідності. Тепер перекладаємо отриману масу в ємність мультиустройства, проклавши додатково на її дно коло з пергаментного паперу, і розкладаємо зверху попередньо підготовлені полуничні ягоди. Їх необхідно заздалегідь помити, обсушити і звільнити від плодоніжок.
Готується такий кекс в режимі «Випічка» протягом години.
Сирний кекс з полуницею - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування кексу починаємо з того, що ставимо растапливаться на самому малому спеці в ковшике вершкове масло, а тим часом обробляємо за допомогою міксера курячі яйця, змішані з цукровим піском і дрібкою солі. Додаємо до отриманої яєчної маси сир, закладаємо лимонну цедру і вливаємо розтоплене масло вершкове. Розбиваємо всі блендером або на високих обертах міксером, після чого вводимо невеликими частинами просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Перекладаємо тісто в промаслений форму для випічки, зверху розкладаємо полуничні ягоди і трохи притапливаем їх всередину. Не забуваємо попередньо помити полуницю, обсушити і позбавити від хвостиків.
Залишилося лише довести кекс з полуницею до готовності. Для цього заздалегідь прогріваємо духовку, настройте пристрій на температуру 180 градусів, і поміщаємо в нього виріб на сорок хвилин або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
Як приготувати кекси з полуницею в силіконових формочках?
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми будемо готувати кекси в силіконових порційних формочках, які не вимагають попереднього змащення. Можна використовувати і металеві форми, але їх потрібно промазати перед заповненням тестом маслом вершковим або рафінованим рослинним.
Для приготування тіста для кексів підготуємо дві посудини. В одній з них змішуємо сухі компоненти: просіяне борошно, цукровий пісок, сіль і розпушувач тіста, а в іншій ємності з'єднуємо розтоплене заздалегідь вершкове масло, молоко і трохи збиті курячі яйця. Тепер перекладаємо суху основу для тіста до яєчно-молочної суміші, розмішуємо спішно до зволоження борошна і вводимо в тісто лимонну цедру і половину порції полуниці. Її необхідно заздалегідь помити, обсушити і нарізати часточками.
Тепер заповнюємо отриманим тістом формочки приблизно на дві третини, зверху розкладаємо залишилися полуничні часточки і відправляємо вироби запікатися в духовку. Її необхідно попередньо розігріти до температури 210 градусів, а після десяти хвилин приготування знизити температуру до 180 градусів і витримати вироби вже при таких умовах ще хвилин двадцять.
Щоб приготувати шоколадні кекси з полуницею, необхідно додати в тісто пару столових ложок порошку какао, замінивши їм відповідну кількість борошна.
Кекс з полуницею та бананом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Принцип приготування тіста для кексу з бананом і полуницею схожий з описаним вище. Спочатку змішуємо в одній ємності просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванільний цукор, а в іншій посудині обробляємо трохи міксером яйця з цукром, додаємо розім'яті виделкою попередньо очищені банани, рафінована олія, вливаємо кефір або сметану і перемішуємо. З'єднуємо в одній мисці суху і мокру основу тесту і розмішуємо до однорідності. Тепер перекладаємо отриману масу в ємність мультиустройства, проклавши додатково на її дно коло з пергаментного паперу, і розкладаємо зверху попередньо підготовлені полуничні ягоди. Їх необхідно заздалегідь помити, обсушити і звільнити від плодоніжок.
Готується такий кекс в режимі «Випічка» протягом години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з полуницею і вершками
Класичне поєднання в десерті - полуницю з вершками, можна використовувати у приготуванні дивовижного торта. Спробуйте спекти і оформити домашнє
Пісочний пиріг з полуницею
У пору дозрівання ягід потрібно неодмінно випробувати кілька рецептів випічки з соковитим наповненням. Прекрасним варіантом побалувати домашніх
Випічка з полуницею
Особливим ароматом володіє випічка, наповнений свіжими сезонними ягодами. Наприклад, пироги або кекси з полуницею виходять ніжними, смачними і точно
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Рецепт кексів у формочках
Сьогодні приготування домашньої випічки перестало бути чимось фантастичним. Для того, щоб створити чудове ласощі, досить обзавестися невеликими