Рецепт кексів у формочках
Домашні порційні кекси в формочках будуть прекрасним варіантом десерт до чаю або ж стануть швидким перекусом діткам в школу. Їх приготування займає зовсім не багато часу і не вимагає особливих кулінарних навичок. Достатньо мати в запасі кілька силіконових або будь-яких інших порційних формочок, набір доступних продуктів і, звичайно ж, бажання господині.
Інгредієнти:
маргарин вершковий – 200 г;
борошно – 200 г;
какао порошок – 100 г;
цукровий пісок – 270 мл;
яйця – 4 шт.;
молоко – 100 мл;
ванільний цукор – 20 г;
розпушувач – 20 г;
родзинки або горіхи – 100 г або по смаку.
Приготування
В каструльці, сотейнику або ковшике розтоплюємо на тихому вогні вершковий маргарин. Тепер вливаємо молоко, додаємо цукровий пісок і порошок какао. Безперервно помішуючи, прогріваємо масу до кипіння, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Далі додаємо в шоколадну суміш збиті яйця, ванільний цукор, і змішану з розпушувачем попередньо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо все хорошенечко до однорідності. В кінці замісу додаємо подрібнені горіхи або ж попередньо вимитий і запарені родзинки. Можна наповнити кекси тим і іншим, як кому більше подобається.
Силіконові формочки встановлюємо на деко, промазуємо тонким шаром масла і наповнюємо їх приготованим тістом, трохи не доходячи до верху. Встановлюємо деко на середній рівень попередньо прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо кекси протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
По готовності даємо кекси трохи охолонути, а потім витягуємо з формочок і можемо подавати. При бажанні можна покрити зверху кекси будь-глазур'ю або присипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 200 г;
яйце – 1 шт.;
рафінована рослинна олія – 85-100 мл;
кефір – 200 мл;
цукровий пісок – 150 г;
ванільний цукор – 20 г;
харчова сода – 5-7 г;
родзинки – 200 г або по смаку;
цукрова пудра .
Приготування
Кефір наливаємо в миску, додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на дві-три хвилини. Тим часом збиваємо яйце до пишноти і додаємо в тісто. Туди ж вливаємо рафіновану олію, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і борошно і гарненько розмішуємо за допомогою віночка до повного розчинення борошняних грудочок і отримання однорідної маси консистенцією трохи густіше, ніж сметана.
Тепер додаємо заздалегідь вимитий, запарені протягом десяти хвилин у гарячій воді, а потім обсушенный на рушник родзинки і перемішуємо.
Розливаємо тісто по силіконових формочках, встановленим перш на деко, трохи не доходячи до країв. Розміщуємо лист з кексами у формочках в заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі і випікаємо протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо традиційно з сухою дерев'яною скіпкою.
Готовим кекси даємо трохи охолонути, витягаємо з форм і притрушиваем цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 265 г;
рафінована рослинна олія – 130 мл;
молоко – 255 мл;
сік лимона – 10 мл;
яйце – 1 шт.;
цукровий пісок – 160 г;
розпушувач – 35 г;
сіль – щіпка;
білий шоколад – 190 г;
ягоди – 350 р.
Приготування
У глибокій мисочці змішуємо молоко, яйце, масло і лимонний сік і збиваємо вінчиком або міксером до однорідності. Тепер з'єднуємо в іншій мисці просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок, сіль і розламаний на шматочки білий шоколад, перемішуємо сухі компоненти і всипаємо до рідкій основі тесту. Акуратно перемішуємо до зникнення борошняних грудок, в кінці замісу додаємо ягоди.
Тепер розкладаємо отримане тісто з наповнювачем з попередньо змазаним маслом формочках і поставити в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на двадцять-тридцять хвилин.
Рецепт шоколадних кексів в силіконових формочках
Інгредієнти:
Приготування
В каструльці, сотейнику або ковшике розтоплюємо на тихому вогні вершковий маргарин. Тепер вливаємо молоко, додаємо цукровий пісок і порошок какао. Безперервно помішуючи, прогріваємо масу до кипіння, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Далі додаємо в шоколадну суміш збиті яйця, ванільний цукор, і змішану з розпушувачем попередньо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо все хорошенечко до однорідності. В кінці замісу додаємо подрібнені горіхи або ж попередньо вимитий і запарені родзинки. Можна наповнити кекси тим і іншим, як кому більше подобається.
Силіконові формочки встановлюємо на деко, промазуємо тонким шаром масла і наповнюємо їх приготованим тістом, трохи не доходячи до верху. Встановлюємо деко на середній рівень попередньо прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо кекси протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
По готовності даємо кекси трохи охолонути, а потім витягуємо з формочок і можемо подавати. При бажанні можна покрити зверху кекси будь-глазур'ю або присипати цукровою пудрою.
Рецепт простих кексів в силіконових формочках на кефірі з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Кефір наливаємо в миску, додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на дві-три хвилини. Тим часом збиваємо яйце до пишноти і додаємо в тісто. Туди ж вливаємо рафіновану олію, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і борошно і гарненько розмішуємо за допомогою віночка до повного розчинення борошняних грудочок і отримання однорідної маси консистенцією трохи густіше, ніж сметана.
Тепер додаємо заздалегідь вимитий, запарені протягом десяти хвилин у гарячій воді, а потім обсушенный на рушник родзинки і перемішуємо.
Розливаємо тісто по силіконових формочках, встановленим перш на деко, трохи не доходячи до країв. Розміщуємо лист з кексами у формочках в заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі і випікаємо протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо традиційно з сухою дерев'яною скіпкою.
Готовим кекси даємо трохи охолонути, витягаємо з форм і притрушиваем цукровою пудрою.
Рецепт домашніх кексів з ягодами і білим шоколадом у формочках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисочці змішуємо молоко, яйце, масло і лимонний сік і збиваємо вінчиком або міксером до однорідності. Тепер з'єднуємо в іншій мисці просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок, сіль і розламаний на шматочки білий шоколад, перемішуємо сухі компоненти і всипаємо до рідкій основі тесту. Акуратно перемішуємо до зникнення борошняних грудок, в кінці замісу додаємо ягоди.
Тепер розкладаємо отримане тісто з наповнювачем з попередньо змазаним маслом формочках і поставити в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на двадцять-тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Кекси в силіконових формочках
Найпростіший спосіб випікання маленьких кексів, яким активно користується більшість кулінарів - це використання силіконових формочок. Випічка в них
Кекс на манці
Тісто для кексів не можна назвати складним. Приготувати ніжне і разом з тим розсипчасте ласощі не складе труднощів навіть новачкові, особливо
Кекси в формочках - прості рецепти
Приготувавши кекси ви порадуєте малюків і дорослих, адже це ласощі так любимо багатьма за свій неймовірний аромат, насичений смак, який не може
Як спекти кекси в домашніх умовах?
З приготуванням ароматних і чудово смачних кексів здатний впоратися кожен, і напевно будь-вже знайомий з базовим рецептом їх приготування. У цій
Мафіни з шоколадом
Шоколадні мафіни – проста і при цьому дуже смачне частування. Це неймовірно апетитна випічка, яку оцінять абсолютно всі, особливо діти. Такі кекси