Домашні порційні кекси в формочках будуть прекрасним варіантом десерт до чаю або ж стануть швидким перекусом діткам в школу. Їх приготування займає зовсім не багато часу і не вимагає особливих кулінарних навичок. Достатньо мати в запасі кілька силіконових або будь-яких інших порційних формочок, набір доступних продуктів і, звичайно ж, бажання господині.
Рецепт шоколадних кексів в силіконових формочках
Інгредієнти: маргарин вершковий – 200 г; борошно – 200 г; какао порошок – 100 г; цукровий пісок – 270 мл; яйця – 4 шт.; молоко – 100 мл; ванільний цукор – 20 г; розпушувач – 20 г; родзинки або горіхи – 100 г або по смаку. Приготування В каструльці, сотейнику або ковшике розтоплюємо на тихому вогні вершковий маргарин. Тепер вливаємо молоко, додаємо цукровий пісок і порошок какао. Безперервно помішуючи, прогріваємо масу до кипіння, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Далі додаємо в шоколадну суміш збиті яйця, ванільний цукор, і змішану з розпушувачем попередньо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо все хорошенечко до однорідності. В кінці замісу додаємо подрібнені горіхи або ж попередньо вимитий і запарені родзинки. Можна наповнити кекси тим і іншим, як кому більше подобається.
Силіконові формочки встановлюємо на деко, промазуємо тонким шаром масла і наповнюємо їх приготованим тістом, трохи не доходячи до верху. Встановлюємо деко на середній рівень попередньо прогрітого до 180 градусів духової шафи і печемо кекси протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
По готовності даємо кекси трохи охолонути, а потім витягуємо з формочок і можемо подавати. При бажанні можна покрити зверху кекси будь-глазур'ю або присипати цукровою пудрою.
Рецепт простих кексів в силіконових формочках на кефірі з родзинками
Інгредієнти: борошно пшеничне – 200 г; яйце – 1 шт.; рафінована рослинна олія – 85-100 мл; кефір – 200 мл; цукровий пісок – 150 г; ванільний цукор – 20 г; харчова сода – 5-7 г; родзинки – 200 г або по смаку; цукрова пудра . Приготування Кефір наливаємо в миску, додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на дві-три хвилини. Тим часом збиваємо яйце до пишноти і додаємо в тісто. Туди ж вливаємо рафіновану олію, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і борошно і гарненько розмішуємо за допомогою віночка до повного розчинення борошняних грудочок і отримання однорідної маси консистенцією трохи густіше, ніж сметана.
Тепер додаємо заздалегідь вимитий, запарені протягом десяти хвилин у гарячій воді, а потім обсушенный на рушник родзинки і перемішуємо.
Розливаємо тісто по силіконових формочках, встановленим перш на деко, трохи не доходячи до країв. Розміщуємо лист з кексами у формочках в заздалегідь прогрітому до 180 градусів духовій шафі і випікаємо протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо традиційно з сухою дерев'яною скіпкою.
Готовим кекси даємо трохи охолонути, витягаємо з форм і притрушиваем цукровою пудрою.
Рецепт домашніх кексів з ягодами і білим шоколадом у формочках в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 265 г; рафінована рослинна олія – 130 мл; молоко – 255 мл; сік лимона – 10 мл; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 160 г; розпушувач – 35 г; сіль – щіпка; білий шоколад – 190 г; ягоди – 350 р. Приготування У глибокій мисочці змішуємо молоко, яйце, масло і лимонний сік і збиваємо вінчиком або міксером до однорідності. Тепер з'єднуємо в іншій мисці просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок, сіль і розламаний на шматочки білий шоколад, перемішуємо сухі компоненти і всипаємо до рідкій основі тесту. Акуратно перемішуємо до зникнення борошняних грудок, в кінці замісу додаємо ягоди.
Тепер розкладаємо отримане тісто з наповнювачем з попередньо змазаним маслом формочках і поставити в прогріту до 180 градусів духовку приблизно на двадцять-тридцять хвилин.