Мафіни з шоколадом

Існує цілі мережі кафе і ресторанів, що пропонують різноманітні види мафінів, де найбільш популярними є мафіни з шоколадом. Який тільки шоколад, і в якому тільки вигляді не використовується для приготування цього ніжного і смачного десерту. А присутність у ньому різноманітних фруктів, частіше бананів або апельсинів, додає випічці нові свіжі і неймовірно апетитні нотки смаку. З таким же успіхом у тісто додають горіхи, кокосову стружку і сухофрукти.
Для того щоб мафіни виходили воістину шоколадними з чудовим смаком і красивим насиченим кольором, крім какао в тісто додають розтоплений на водяній бані або нарізаний шматочками чорний шоколад. Однак чимало шанувальників білих мафінів, приготовлених без какао з додаванням сиру, фруктів і білого шоколаду.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати мафіни з шоколадом в домашніх умовах.
Рецепт мафінів з шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, потім додаємо розм'якшене масло, какао порошок, борошно з розпушувачем і все змішати до однорідного стану. В паперові формочки для мафінів накладаємо трохи приготованого тесту, покласти шматочок шоколаду і знову покриваємо такою ж кількістю тесту. Печемо наші мафіни в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Час випікання залежить від розміру формочок і можливостей вашого духової шафи. Готовність визначаємо зубочисткою.
Пишні, ароматні мафіни остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Білі мафіни з шматочками шоколаду
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, вводимо збиті яйця, шоколад, нарізаний на кубики розміром приблизно п'ять міліметрів, і перемішуємо. Потім, поступово підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо негусте тісто. Накладаємо отриману масу в паперові формочки для мафінів, або промазані силіконові форми для кексів, заповнюючи їх приблизно на дві третини від загального обсягу. Розміщуємо їх в духову шафу, нагріту до 190 градусів приблизно на двадцять-тридцять хвилин. Перевіряємо готовність тоненькою дерев'яною лучиною.
Бананові мафіни з білим шоколадом
Інгредієнти:

Приготування
Збиваємо яйце з цукром, додаємо спочатку холодне топлене масло, а потім молоко, не припиняючи збивати. Тепер поступово підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю і вимішуємо до однорідного стану. В кінці замісу вводимо нарізані невеликими кубиками банани і нарізаний невеликими шматочками білий шоколад і перемішуємо. Трохи промазані маслом формочки для мафінів наливаємо тесту приблизно на дві третини від загального їх обсягу і готуємо двадцять п'ять хвилин в духовці, нагрітій до 190 градусів. Готові бананові мафіни з шматочками білого шоколаду остуджуємо і прикрашаємо за своїм смаком і бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти

Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і

Бананові мафіни
Бананові мафіни - це відмінно доповнення до сніданку для всієї родини та просто ароматною чашкою кави в компанії з друзями. Цей легкий і ніжний

Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про

Мафіни з рідкою начинкою
Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про

Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування

Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька