Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мафіни з шоколадом

Мафіни з шоколадом

5-07-2015, 20:32
836
Мафіни з шоколадом
Чудовий десерт під назвою мафін являє собою одну з різновидів кексів, які випікаються в невеликих паперових формочках і в них же подаються.
Існує цілі мережі кафе і ресторанів, що пропонують різноманітні види мафінів, де найбільш популярними є мафіни з шоколадом. Який тільки шоколад, і в якому тільки вигляді не використовується для приготування цього ніжного і смачного десерту. А присутність у ньому різноманітних фруктів, частіше бананів або апельсинів, додає випічці нові свіжі і неймовірно апетитні нотки смаку. З таким же успіхом у тісто додають горіхи, кокосову стружку і сухофрукти.
Для того щоб мафіни виходили воістину шоколадними з чудовим смаком і красивим насиченим кольором, крім какао в тісто додають розтоплений на водяній бані або нарізаний шматочками чорний шоколад. Однак чимало шанувальників білих мафінів, приготовлених без какао з додаванням сиру, фруктів і білого шоколаду.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати мафіни з шоколадом в домашніх умовах.

Рецепт мафінів з шоколадом


Інгредієнти:

  • вершкове масло – 145 г;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно – 245 г;

  • порошок какао – 60 г;

  • розпушувач – 30 г;

  • шоколад – 200 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, потім додаємо розм'якшене масло, какао порошок, борошно з розпушувачем і все змішати до однорідного стану. В паперові формочки для мафінів накладаємо трохи приготованого тесту, покласти шматочок шоколаду і знову покриваємо такою ж кількістю тесту. Печемо наші мафіни в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Час випікання залежить від розміру формочок і можливостей вашого духової шафи. Готовність визначаємо зубочисткою.
    Пишні, ароматні мафіни остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Білі мафіни з шматочками шоколаду


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 120 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно пшеничне – 220 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • шоколад – 200 р.


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, вводимо збиті яйця, шоколад, нарізаний на кубики розміром приблизно п'ять міліметрів, і перемішуємо. Потім, поступово підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо негусте тісто. Накладаємо отриману масу в паперові формочки для мафінів, або промазані силіконові форми для кексів, заповнюючи їх приблизно на дві третини від загального обсягу. Розміщуємо їх в духову шафу, нагріту до 190 градусів приблизно на двадцять-тридцять хвилин. Перевіряємо готовність тоненькою дерев'яною лучиною.

    Бананові мафіни з білим шоколадом


    Інгредієнти:

  • очищений банан – 100 г;

  • білий шоколад – 100 г;

  • топлене вершкове масло – 50 г;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 150 г;

  • молоко – 120 мл;

  • розпушувач – 2 ч. ложки.
  • Мафіни з шоколадом


    Приготування
    Збиваємо яйце з цукром, додаємо спочатку холодне топлене масло, а потім молоко, не припиняючи збивати. Тепер поступово підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю і вимішуємо до однорідного стану. В кінці замісу вводимо нарізані невеликими кубиками банани і нарізаний невеликими шматочками білий шоколад і перемішуємо. Трохи промазані маслом формочки для мафінів наливаємо тесту приблизно на дві третини від загального їх обсягу і готуємо двадцять п'ять хвилин в духовці, нагрітій до 190 градусів. Готові бананові мафіни з шматочками білого шоколаду остуджуємо і прикрашаємо за своїм смаком і бажанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мафіни в мікрохвильовці
    Мафіни в мікрохвильовці
    Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
    Бананові мафіни
    Бананові мафіни
    Бананові мафіни - це відмінно доповнення до сніданку для всієї родини та просто ароматною чашкою кави в компанії з друзями. Цей легкий і ніжний
    Сирні маффіни
    Сирні маффіни
    Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
    Мафіни з малиною
    Мафіни з малиною
    Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
    Мафіни з вишнею
    Мафіни з вишнею
    Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька