Як спекти кекси в домашніх умовах?
Серед величезного різноманіття домашньої випічки кекси є самим простим і швидким варіантом. Але це не заважає їм користуватися авторитетом серед споживачів у вигляді прекрасного смаку, а серед господинь завдяки широким можливостям для експериментів.
Пропонуємо кілька рецептів цього невигадливого десерт до чаю, які ви зможете взяти за основу ваших майбутніх кулінарних дослідів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 220 г;
яйце – 1 шт.;
рафінована рослинна олія – 90 мл;
кефір – 220 мл;
цукровий пісок – 160 г;
цукор ванільний – 20 г;
розпушувач – 15 г;
родзинки – за смаком;
сіль – щіпка;
цукрова пудра .
Приготування
Спочатку гарненько промиваємо родзинки, запарюємо його на десять хвилин гарячою водою, а потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти, і обсушуємо на паперовому рушнику.
Яйце збиваємо з дрібкою солі до пишноти і змішуємо з кефіром. Всипаємо в рідку основу цукровий пісок, ванільний цукор, змішану з розпушувачем заздалегідь просіяне борошно і розмішуємо масу за допомогою віночка до отримання гладкої, однорідної маси без домішки борошняних грудочок і нерозчинених цукрових кристалів. Консистенція готового тіста повинна бути трохи густіше, ніж сметана. В кінці замісу додаємо підготовлений раніше родзинки.
Тепер розливаємо тісто з промасленим формах (якщо силіконові форми, то можна не змащувати) і ставимо їх у заздалегідь прогрітий духова шафа. Випікаємо кекси при температурному режимі 185 градусів протягом приблизно двадцяти-тридцяти хвилин. Час перебування виробів у духовці може змінюватись у залежності від можливостей пристрою, а також розмірів форм.
По готовності даємо домашнім кекси з родзинками трохи часу на охолодження, а потім витягуємо з формочок, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати.
При відсутності порційних формочок можна успішно спекти кекс у великій формі, дещо збільшивши час приготування, а родзинки при бажанні замінити горіхами, ягодами або іншими наповнювачами. Також можна урізноманітнити смак кексів додаванням ванілі, кориці або цедри цитрусових, а поверхню покрити замість цукрової пудри будь глазур'ю. Експериментуйте і насолоджуйтеся новими смаками.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 310 г;
маргарин вершковий або масло – 160 г;
сир з високим відсотком жирності – 280 м;
родзинки без кісточок – 90-120 г;
яйця великі – 3 шт.;
цукровий пісок – 260 г;
розпушувач – 10 г;
ваніль – за смаком.
Приготування
Розм'якшений маргарин або вершкове масло змішуємо з цукровим піском, ваніллю, гарненько розтираємо і трохи збиваємо до легкості. Тепер перетираємо сир через ситечко або розбиваємо до гладкості блендером і додаємо в солодку масляну суміш. Знову розбиваємо масу міксером до однорідності, потім вбиваємо яйця і знову розбиваємо до отримання гладкої однорідної суміші.
Далі всипаємо просіяне і збагачену киснем борошно, додаємо розпушувач і знову розмішуємо масу до однорідності, тільки тепер вже за допомогою ложки або лопатки. Тепер прийшла черга родзинок. Його необхідно заздалегідь підготувати. Для цього промиємо його, запарим на кілька хвилин в окропі і потім обсушим.
Коли родзинки буде вмешан, викладаємо тісто в промаслений форму і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Необхідний температурний режим для такої випічки 165-170 градусів. Приблизно через одну годину кекс пропечеться і зарум'яниться. Готовність перевіряємо традиційно дерев'яною шпажкою.
Пропонуємо кілька рецептів цього невигадливого десерт до чаю, які ви зможете взяти за основу ваших майбутніх кулінарних дослідів.
Як приготувати кекси в формочках в домашніх умовах на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку гарненько промиваємо родзинки, запарюємо його на десять хвилин гарячою водою, а потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти, і обсушуємо на паперовому рушнику.
Яйце збиваємо з дрібкою солі до пишноти і змішуємо з кефіром. Всипаємо в рідку основу цукровий пісок, ванільний цукор, змішану з розпушувачем заздалегідь просіяне борошно і розмішуємо масу за допомогою віночка до отримання гладкої, однорідної маси без домішки борошняних грудочок і нерозчинених цукрових кристалів. Консистенція готового тіста повинна бути трохи густіше, ніж сметана. В кінці замісу додаємо підготовлений раніше родзинки.
Тепер розливаємо тісто з промасленим формах (якщо силіконові форми, то можна не змащувати) і ставимо їх у заздалегідь прогрітий духова шафа. Випікаємо кекси при температурному режимі 185 градусів протягом приблизно двадцяти-тридцяти хвилин. Час перебування виробів у духовці може змінюватись у залежності від можливостей пристрою, а також розмірів форм.
По готовності даємо домашнім кекси з родзинками трохи часу на охолодження, а потім витягуємо з формочок, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати.
При відсутності порційних формочок можна успішно спекти кекс у великій формі, дещо збільшивши час приготування, а родзинки при бажанні замінити горіхами, ягодами або іншими наповнювачами. Також можна урізноманітнити смак кексів додаванням ванілі, кориці або цедри цитрусових, а поверхню покрити замість цукрової пудри будь глазур'ю. Експериментуйте і насолоджуйтеся новими смаками.
Як приготувати смачний сирний кекс в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшений маргарин або вершкове масло змішуємо з цукровим піском, ваніллю, гарненько розтираємо і трохи збиваємо до легкості. Тепер перетираємо сир через ситечко або розбиваємо до гладкості блендером і додаємо в солодку масляну суміш. Знову розбиваємо масу міксером до однорідності, потім вбиваємо яйця і знову розбиваємо до отримання гладкої однорідної суміші.
Далі всипаємо просіяне і збагачену киснем борошно, додаємо розпушувач і знову розмішуємо масу до однорідності, тільки тепер вже за допомогою ложки або лопатки. Тепер прийшла черга родзинок. Його необхідно заздалегідь підготувати. Для цього промиємо його, запарим на кілька хвилин в окропі і потім обсушим.
Коли родзинки буде вмешан, викладаємо тісто в промаслений форму і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Необхідний температурний режим для такої випічки 165-170 градусів. Приблизно через одну годину кекс пропечеться і зарум'яниться. Готовність перевіряємо традиційно дерев'яною шпажкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Кекси в силіконових формочках
Найпростіший спосіб випікання маленьких кексів, яким активно користується більшість кулінарів - це використання силіконових формочок. Випічка в них
Кекс на манці
Тісто для кексів не можна назвати складним. Приготувати ніжне і разом з тим розсипчасте ласощі не складе труднощів навіть новачкові, особливо
Рецепт кексів у формочках
Сьогодні приготування домашньої випічки перестало бути чимось фантастичним. Для того, щоб створити чудове ласощі, досить обзавестися невеликими
Класичний кекс - рецепт
Класичний кекс - це неймовірний вид домашньої випічки. Рум'яний зовні з найніжнішим, розсипчастим м'якушем - він здатний підкорити навіть стійкого
Тісто для кексів
Кекс - приголомшливе блюдо, яке готується досить швидко при мінімальній кількості продуктів. І сьогодні ми поговоримо про те, як для нього правильно