Кекс на манці
Пропонуємо рецепти приготування неймовірно смачних кексів на манці. Трохи вільного часу і мінімальний набір продуктів, і ваше чаювання буде забезпечено смачним десертом.
Інгредієнти:
сир – 350 г;
крупа манна – 220 г;
кефір – 220 мл;
яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 125 г;
ванільний цукор – 15 г;
масло вершкове – 90 г;
розпушувач – 20 г;
родзинки – 90 р.
Приготування
Для приготування такого кексу перетираємо сир через ситечко або ж розбиваємо блендером до гладкості і змішуємо з кефіром. В окремій ємності розбиваємо яйця з додаванням цукрового піску і ванільного цукру до пишної, повітряної піни. Продовжуючи процедуру збивання, вводимо сир з кефіром, а потім м'яке вершкове масло. В кінці процесу всипаємо потроху манну крупу, розпушувач і збиваємо масу до однорідності. Залишаємо отримане сирне тісто на тридцять хвилин для набухання манної крупи.
Тим часом промиваємо родзинки, заливаємо його на десять хвилин окропом, а потім зливаємо і обсушуємо на серветці або паперовому рушнику.
У дозріле тісто кидаємо підготовлений родзинки, перемішуємо і викладаємо масу в попередньо промаслений форму для кексів. Прогріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо в ньому кекс приблизно одну годину. По готовності даємо йому охолонути, і можемо подавати. Можна при бажанні змастити поверхню кексу шоколадною помадкою або просто варенням.
Скориставшись запропонованим рецептом можна приготувати як один великий кекс, так і спекти багато сирних кексів з манкою в силіконових формочках.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 160 г;
крупа манна – 200 г;
натерта морква – 350-400 г;
кефір – 250 мл;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 140 г;
ванільний цукор – 15 г;
олія рафінована рослинна – 100 мл;
харчова сода – 15 р.
Приготування
Манну крупу змішати з кефіром і даємо настоятися і набрякнути протягом двадцяти хвилин. Поміщаємо яйця в суху і чисту ємність, збиваємо міксером протягом п'яти хвилин, а потім додаємо цукровий пісок і ванільний цукор і збиваємо ще такий же час. Моркву чистимо, перетираємо через маленьку тертку і віджимаємо сік. Нам знадобиться приблизно дві склянки тертої морквяної маси.
Тепер з'єднуємо яєчну і морквяну масу і перемішуємо. У кефір з манкою додаємо соду, розмішуємо і виливаємо до інших компонентів. На наступному етапі всипаємо попередньо просіяне борошно, перемішуємо, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Не збиваємо!
Підготовлене тісто виливаємо у силіконову форму для кексу і ставимо в прогріту духовку. Випікаємо кекс при температурному режимі 180 градусів протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Час може змінюватись в залежності від діаметру форми і можливостей духової шафи.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 330-350 м;
крупа манна – 160 г;
пюре гарбузове – 160 г;
кефір – 160 мл;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 160 г;
ванільний цукор – 15 г;
масло вершкове – 60 г;
харчова сода – 10 г;
цедра половини лимона;
цедра половини апельсина.
Приготування
У кефір додаємо соду, цукровий пісок і манну крупу, перемішуємо і залишаємо для набухання на одну годину. Після закінчення часу додаємо збиті яйця до піни, м'яке вершкове масло, подрібнену цедру лимона і апельсина і гарбузове пюре. Гарбузове пюре можна отримати наступним чином: гарбуз миємо, розрізаємо навпіл, позбавляє від насіння і запікаємо в духовці протягом приблизно півтори години. Потім выскабливаем м'якоть ложкою і розбиваємо блендером до отримання пюре.
Після того як ми додали в тісто пюре, всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і розкладаємо по попередньо промасленим формочках. Відправляємо їх в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом сорока хвилин. Готовність визначаємо традиційно з допомогою дерев'яної лучинки.
Рецепт сирного кексу з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого кексу перетираємо сир через ситечко або ж розбиваємо блендером до гладкості і змішуємо з кефіром. В окремій ємності розбиваємо яйця з додаванням цукрового піску і ванільного цукру до пишної, повітряної піни. Продовжуючи процедуру збивання, вводимо сир з кефіром, а потім м'яке вершкове масло. В кінці процесу всипаємо потроху манну крупу, розпушувач і збиваємо масу до однорідності. Залишаємо отримане сирне тісто на тридцять хвилин для набухання манної крупи.
Тим часом промиваємо родзинки, заливаємо його на десять хвилин окропом, а потім зливаємо і обсушуємо на серветці або паперовому рушнику.
У дозріле тісто кидаємо підготовлений родзинки, перемішуємо і викладаємо масу в попередньо промаслений форму для кексів. Прогріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо в ньому кекс приблизно одну годину. По готовності даємо йому охолонути, і можемо подавати. Можна при бажанні змастити поверхню кексу шоколадною помадкою або просто варенням.
Скориставшись запропонованим рецептом можна приготувати як один великий кекс, так і спекти багато сирних кексів з манкою в силіконових формочках.
Морквяний кекс з манкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу змішати з кефіром і даємо настоятися і набрякнути протягом двадцяти хвилин. Поміщаємо яйця в суху і чисту ємність, збиваємо міксером протягом п'яти хвилин, а потім додаємо цукровий пісок і ванільний цукор і збиваємо ще такий же час. Моркву чистимо, перетираємо через маленьку тертку і віджимаємо сік. Нам знадобиться приблизно дві склянки тертої морквяної маси.
Тепер з'єднуємо яєчну і морквяну масу і перемішуємо. У кефір з манкою додаємо соду, розмішуємо і виливаємо до інших компонентів. На наступному етапі всипаємо попередньо просіяне борошно, перемішуємо, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Не збиваємо!
Підготовлене тісто виливаємо у силіконову форму для кексу і ставимо в прогріту духовку. Випікаємо кекс при температурному режимі 180 градусів протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Час може змінюватись в залежності від діаметру форми і можливостей духової шафи.
Рецепт кексу з гарбуза і манки з цитрусовим смаком
Інгредієнти:
Приготування
У кефір додаємо соду, цукровий пісок і манну крупу, перемішуємо і залишаємо для набухання на одну годину. Після закінчення часу додаємо збиті яйця до піни, м'яке вершкове масло, подрібнену цедру лимона і апельсина і гарбузове пюре. Гарбузове пюре можна отримати наступним чином: гарбуз миємо, розрізаємо навпіл, позбавляє від насіння і запікаємо в духовці протягом приблизно півтори години. Потім выскабливаем м'якоть ложкою і розбиваємо блендером до отримання пюре.
Після того як ми додали в тісто пюре, всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і розкладаємо по попередньо промасленим формочках. Відправляємо їх в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом сорока хвилин. Готовність визначаємо традиційно з допомогою дерев'яної лучинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт кексів у формочках
Сьогодні приготування домашньої випічки перестало бути чимось фантастичним. Для того, щоб створити чудове ласощі, досить обзавестися невеликими
Кекс з манкою на молоці
Досить часто кулінари в рецептах різної випічки замінюють борошно додаванням до складу манної крупи. Завдяки цьому нехитрому дії виріб виходить ще
Як спекти кекси в домашніх умовах?
З приготуванням ароматних і чудово смачних кексів здатний впоратися кожен, і напевно будь-вже знайомий з базовим рецептом їх приготування. У цій
Сирна запіканка з манкою в мультиварці
Пропонуємо кілька рецептів сирної запіканки і, щоб позбутися від страху зіпсувати її, рекомендуємо приготувати страву в мультиварці. Розповімо, як
Швидкий кекс в мікрохвильовці
Пропонуємо вам простий і швидкий рецепт кексу в мікрохвильовці, який виручить вас не один раз. Набір продуктів для його виготовлення завжди є у
Кекс з цукатами
Коли хочеться випити чашечку смачної кави та поласувати ніжним солодким ласощами, то варто згадати про простих рецепти кексів з цукатами. Про них ми