» » Кекс з манкою на молоці

Кекс з манкою на молоці

Кекс з манкою на молоці
Серед сухих інгредієнтів альтернативою борошні нерідко виступає манна крупа, на якій готують не тільки запіканки , але і повноцінні кекси і бісквіти. Останні виходять неймовірно легкими, при цьому досить щільними для того, щоб зберігати свою форму і вологу, залишаючи випічку свіжої надовго. Нижче ми запропонуємо свої рецепти кексу з манкою на молоці.

Кекс на молоці - простий рецепт


З-за своєї пористості, кекси на манці вбирають сиропи не гірше традиційних бісквітів . Щоб зробити цей кекс ще більш пишним, ми вирішили доповнити манку борошном в суміші з розпушувачем, а для текстури додати меленого мигдалю.
Інгредієнти:
Для кексу:

  • вершкове масло - 245 г;

  • цукровий пісок - 195 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 55 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сік і цедра пари апельсинів;

  • манна крупа - 240 г;

  • мелений мигдаль - 180 г;

  • молоко - 90 мл;

  • сметана - 45 мл


  • Для сиропу:

  • сік і цедра пари апельсинів;

  • вода - 375 мл;

  • цукор - 275 мл


  • Приготування
    Приготування манного кексу починається зі стандартною для всіх кексів і бісквітів процедури збивання м'якого масла і цукру. Пара-трійка хвилин на максимальній швидкості блендера і інгредієнти перетворяться в пишний крем. Далі до суміші починають поступово вводити яйця, а слідом за ними сметану та молоко. Вичавивши сік цитрусових, вливаємо і його. Тепер черга сухих складових: суміші борошна і розпушувача, манки і меленого мигдалю. Готове тісто доповніть цитрусової цедрою. Залиште на годину в розігрітій до 170 градусів духовці.
    Поки наш пишний кекс на молоці доходить до готовності, приготуємо простий сироп, що складається з провареної протягом півгодини суміші цукру, води, цедри і соку. Поки кекс гарячий, поливаємо його половиною сиропу. Поливаємо сиропом, що залишився вже нарізані і остиглі шматочки.

    Кекс на манці і молоці


    Якщо ви не байдужі до сирних запіканок, то цей ніжний кекс на основі сиру стане вашим фаворитом. В рамках цього рецепта перед початком приготування нам доведеться буквально зварити манну кашу, а тому кекс вийде досить щільним і дуже ніжним.
    Інгредієнти:

  • молоко - 470 мл;

  • вода - 430 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • манна крупа - 210 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 280 м;

  • борошно - 45 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сир - 330 г;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом і розмістіть на середньому вогні. Як тільки рідини дійдуть до кипіння, всипте манку і, безперервно перемішуючи, варіть її на протязі 10 хвилин. Охолодіть готову кашу до теплого.
    Поки манка остигає, збийте яйця і цукровий пісок з сиром і екстрактом ванілі. Всипте суміш борошна з розпушувачем і додайте до цього манку. Перелийте тісто для кексу на молоці у промаслений 20-см форму. Випікайте кекс годину при 180.

    Кекси з манкою – рецепти


    Можна приготувати і порціонну версію ласощі у вигляді невеликих кексів, доповнених стружкою кокоса і просочених медом.
    Інгредієнти:
    Для кексу:

  • яйце - 1 шт.;

  • манна крупа - 185 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • кокосова стружка - 25 г;

  • молоко - 45 мл;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Для сиропу:

  • мед - 55 мл;

  • вода - 55 мл;

  • лимонний сік - 25 мл
  • Кекс з манкою на молоці


    Приготування
    Розтопивши масло, злегка охолодіть його, а потім збийте з яйцем, молоком і цукровим піском. Окремо з'єднайте залишилися сухі складники і замісити туге тісто. Розділіть його на рівні порції і сформуйте з кожної кульки. Розкладіть кульки у форми для кексів і залиште на годину. За цей час манка вбере всю вологу, розбухне і стане м'якою. Поставте манні кекси на молоці в духовку при 180 градусах хвилин на 20. Розведіть мед в теплій воді і додайте сік лимона. Просочіть отриманим сиропом готові кекси і залиште охолонути.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:11
    Переглядів: 650