На завершення полуничного сезону, коли свіжою полуницею все вже поласували вдосталь, а також встигли зробити з неї різноманіття заготовок на зиму, залишилося тільки експериментувати з різними десертами і випічкою з участю цієї ягоди. Найпростіше, що можна спекти з полуничним наповненням - це кекси. Саме про це ми і розповімо нижче, і запропонуємо кілька варіантів такої випічки.
Сирний кекс з полуницею - рецепт
Інгредієнти: сир середньої жирності – 220 г; борошно просеянная пшеничне – 220 г; масло селянське вершкове – 130 г; великі яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 225 г; ванільний екстракт – 05 ч. ложки; цедра лимона – 10 г; розпушувач тесту – 10 г; сіль – 1 маленька щіпка; свіжа полуниця – 210 р. Приготування Приготування кексу починаємо з того, що ставимо растапливаться на самому малому спеці в ковшике вершкове масло, а тим часом обробляємо за допомогою міксера курячі яйця, змішані з цукровим піском і дрібкою солі. Додаємо до отриманої яєчної маси сир, закладаємо лимонну цедру і вливаємо розтоплене масло вершкове. Розбиваємо всі блендером або на високих обертах міксером, після чого вводимо невеликими частинами просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Перекладаємо тісто в промаслений форму для випічки, зверху розкладаємо полуничні ягоди і трохи притапливаем їх всередину. Не забуваємо попередньо помити полуницю, обсушити і позбавити від хвостиків.
Залишилося лише довести кекс з полуницею до готовності. Для цього заздалегідь прогріваємо духовку, настройте пристрій на температуру 180 градусів, і поміщаємо в нього виріб на сорок хвилин або до готовності, яку перевіряємо по сухій зубочистці.
Як приготувати кекси з полуницею в силіконових формочках?
Інгредієнти: незбиране молоко – 120 мл; борошно просеянная пшеничне – 230 г; масло селянське вершкове – 110 г; великі яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 190 г; цедра лимона – 10 г; розпушувач тіста – 15 г; сіль – 1 маленька щіпка; свіжа полуниця – 210 р. Приготування В даному випадку ми будемо готувати кекси в силіконових порційних формочках, які не вимагають попереднього змащення. Можна використовувати і металеві форми, але їх потрібно промазати перед заповненням тестом маслом вершковим або рафінованим рослинним.
Для приготування тіста для кексів підготуємо дві посудини. В одній з них змішуємо сухі компоненти: просіяне борошно, цукровий пісок, сіль і розпушувач тіста, а в іншій ємності з'єднуємо розтоплене заздалегідь вершкове масло, молоко і трохи збиті курячі яйця. Тепер перекладаємо суху основу для тіста до яєчно-молочної суміші, розмішуємо спішно до зволоження борошна і вводимо в тісто лимонну цедру і половину порції полуниці. Її необхідно заздалегідь помити, обсушити і нарізати часточками.
Тепер заповнюємо отриманим тістом формочки приблизно на дві третини, зверху розкладаємо залишилися полуничні часточки і відправляємо вироби запікатися в духовку. Її необхідно попередньо розігріти до температури 210 градусів, а після десяти хвилин приготування знизити температуру до 180 градусів і витримати вироби вже при таких умовах ще хвилин двадцять.
Щоб приготувати шоколадні кекси з полуницею, необхідно додати в тісто пару столових ложок порошку какао, замінивши їм відповідну кількість борошна.
Кекс з полуницею та бананом в мультиварці
Інгредієнти: кефір або сметана – 110 мл; стиглі великі банани – 2 шт.; борошно просеянная пшеничне – 260 г; олія соняшникова без аромату – 115 мл; великі яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 70 г; цукор ванільний 25 г; розпушувач – 15 г; сіль – 1 маленька щіпка; свіжа полуниця – 220 р. Приготування Принцип приготування тіста для кексу з бананом і полуницею схожий з описаним вище. Спочатку змішуємо в одній ємності просіяне борошно,
розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванільний цукор, а в іншій посудині обробляємо трохи міксером яйця з цукром, додаємо розім'яті виделкою попередньо очищені банани, рафінована олія, вливаємо кефір або сметану і перемішуємо. З'єднуємо в одній мисці суху і мокру основу тесту і розмішуємо до однорідності. Тепер перекладаємо отриману масу в ємність мультиустройства, проклавши додатково на її дно коло з пергаментного паперу, і розкладаємо зверху попередньо підготовлені полуничні ягоди. Їх необхідно заздалегідь помити, обсушити і звільнити від плодоніжок.
Готується такий кекс в режимі «Випічка» протягом години.