Солодкі смажені пиріжки зі щавлем
Поспішайте побалувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками зі щавлем. Приготувати таке ласощі по запропонованим нижче рецептами буде абсолютно не складно, і впоратися з цим зможе навіть новачок в кулінарній справі. Примітивний набір компонентів для тіста, пучок свіжого щавлю і зовсім трохи вільного часу - і рум'яне додаток до чаю вже на вашому столі.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 410 г;
кефір середньої жирності – 260 мл;
масло селянське вершкове – 35 г;
розпушувач тіста – 5 г;
яйце середнього розміру куряче – 1 шт.;
пісок цукровий – 25 г;
йодована сіль – 1 маленька щіпка;
соняшникова без аромату олія для смаження;
Для начинки:
свіже листя щавлю – 120 г;
пісок цукровий – 120 р.
Приготування
У кефір кімнатної температури додаємо цукровий пісок, сіль і розпушувач, додаємо розтоплене вершкове масло і трохи збите яйце і перемішуємо компоненти ретельно. Тепер вмішуємо потроху до отриманої масі просіяне борошно і намагаємося отримати ще м'яке, але не липке тісто.
Тепер підготуємо солодку начинку з щавлю для пиріжків. Для цього споліскуємо свіжі щавелевые листя, відриваємо жорсткі стебла, а широкі листочки нарізаємо дрібно і змішуємо з цукровим піском, трохи приминаючи масу до початку відділення соку.
Оформлювати пиріжки можна традиційно руками, формуючи круглі коржі, наповнюючи їх начинкою і зімкнувши і защипнувши протилежні краї. Для більшої герметичності виробів можна трохи зволожити краю в місцях дотику водою.
Якщо є бажання, можна піти й іншим шляхом. Розкачати тісто одним тонким шаром, вирізати з нього круглі коржики і формувати далі вироби, укладаючи начинку між двома гуртками і защипывая краю. Для смаження прогріваємо достатню кількість соняшникової без аромату олії, викладаємо в нього заготовки пиріжків і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 370-410 г;
кефір середньої жирності – 260 мл;
олія соняшникова без аромату – 70 мл;
свіжі пресовані дріжджі – 25 г;
яйце середнього розміру куряче – 2 шт.;
пісок цукровий – 25 г;
йодована сіль – 1 маленька щіпка;
соняшникова без аромату олія для смаження;
Для начинки:
свіже листя щавлю – 140 г;
пісок цукровий – 120 г або по смаку.
Приготування
Незважаючи на те, що тісто для приготування солодких смажених пиріжків зі щавлем в даному випадку дріжджове, готується воно практично також швидко, як і попереднє. В тепленькому кефірі даємо розчинитися цукру, солі і дріжджів, перемішуючи масу гарненько руками, після чого додаємо трохи збиті курячі яйця, вливаємо соняшникова без аромату масло і вмішуємо просіяне борошно до досягнення м'якою і не липкою текстури борошняного кома. Расстойки таке тісто не вимагає, тому відразу ж формуємо з нього круглі кульки і вже їм даємо полежати на столі хвилин десять. За цей час якраз встигнемо підготувати начинку для пиріжків. Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. Після цього розминаємо нарубану масу трохи руками або просто обдаємо її окропом і даємо стекти.
Для оформлення пиріжків з підійшли кульок формуємо коржі, наповнюємо кожну щавлем, присипаємо за смаком цукровим піском і защипуємо краю. Смажимо вироби в розпеченому маслі, підрум'янюючи з двох сторін.
При бажанні начинку з щавлю можна доповнити розпареним родзинками без кісточок, що додасть смак смажених пиріжків особливу насолоду.
Солодкі пиріжки зі щавлем на сковороді - швидкий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У кефір кімнатної температури додаємо цукровий пісок, сіль і розпушувач, додаємо розтоплене вершкове масло і трохи збите яйце і перемішуємо компоненти ретельно. Тепер вмішуємо потроху до отриманої масі просіяне борошно і намагаємося отримати ще м'яке, але не липке тісто.
Тепер підготуємо солодку начинку з щавлю для пиріжків. Для цього споліскуємо свіжі щавелевые листя, відриваємо жорсткі стебла, а широкі листочки нарізаємо дрібно і змішуємо з цукровим піском, трохи приминаючи масу до початку відділення соку.
Оформлювати пиріжки можна традиційно руками, формуючи круглі коржі, наповнюючи їх начинкою і зімкнувши і защипнувши протилежні краї. Для більшої герметичності виробів можна трохи зволожити краю в місцях дотику водою.
Якщо є бажання, можна піти й іншим шляхом. Розкачати тісто одним тонким шаром, вирізати з нього круглі коржики і формувати далі вироби, укладаючи начинку між двома гуртками і защипывая краю. Для смаження прогріваємо достатню кількість соняшникової без аромату олії, викладаємо в нього заготовки пиріжків і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
Солодкі смажені пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Незважаючи на те, що тісто для приготування солодких смажених пиріжків зі щавлем в даному випадку дріжджове, готується воно практично також швидко, як і попереднє. В тепленькому кефірі даємо розчинитися цукру, солі і дріжджів, перемішуючи масу гарненько руками, після чого додаємо трохи збиті курячі яйця, вливаємо соняшникова без аромату масло і вмішуємо просіяне борошно до досягнення м'якою і не липкою текстури борошняного кома. Расстойки таке тісто не вимагає, тому відразу ж формуємо з нього круглі кульки і вже їм даємо полежати на столі хвилин десять. За цей час якраз встигнемо підготувати начинку для пиріжків. Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. Після цього розминаємо нарубану масу трохи руками або просто обдаємо її окропом і даємо стекти.
Для оформлення пиріжків з підійшли кульок формуємо коржі, наповнюємо кожну щавлем, присипаємо за смаком цукровим піском і защипуємо краю. Смажимо вироби в розпеченому маслі, підрум'янюючи з двох сторін.
При бажанні начинку з щавлю можна доповнити розпареним родзинками без кісточок, що додасть смак смажених пиріжків особливу насолоду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка з щавлю для пиріжків
Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
Коли всі банки з щавлем закатані можна, нарешті, приготувати з його участю щось надзвичайно смачне. Спробуйте спекти дивовижні пиріжки з тонким
Смажені пиріжки зі щавлем
Коли урожай зелені зашкалює, хочеться готувати з неї щось зовсім незвичайне. Наприклад, швидкі і прості пиріжки з щавлевим наповненням. До речі такі
Смажені пиріжки з сиром
Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
Солодкі пиріжки з щавлем
У традиційної російської кухні щавель використовують в абсолютно різних стравах. Багато звикли бачити його лише в супі або в щах. Але адже його
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з