» » Солодкі смажені пиріжки зі щавлем

Солодкі смажені пиріжки зі щавлем

Солодкі смажені пиріжки зі щавлем
Поспішайте побалувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками зі щавлем. Приготувати таке ласощі по запропонованим нижче рецептами буде абсолютно не складно, і впоратися з цим зможе навіть новачок в кулінарній справі. Примітивний набір компонентів для тіста, пучок свіжого щавлю і зовсім трохи вільного часу - і рум'яне додаток до чаю вже на вашому столі.

Солодкі пиріжки зі щавлем на сковороді - швидкий рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • просеянная пшеничне борошно – 410 г;

  • кефір середньої жирності – 260 мл;

  • масло селянське вершкове – 35 г;

  • розпушувач тіста – 5 г;

  • яйце середнього розміру куряче – 1 шт.;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • йодована сіль – 1 маленька щіпка;

  • соняшникова без аромату олія для смаження;


  • Для начинки:

  • свіже листя щавлю – 120 г;

  • пісок цукровий – 120 р.


  • Приготування
    У кефір кімнатної температури додаємо цукровий пісок, сіль і розпушувач, додаємо розтоплене вершкове масло і трохи збите яйце і перемішуємо компоненти ретельно. Тепер вмішуємо потроху до отриманої масі просіяне борошно і намагаємося отримати ще м'яке, але не липке тісто.
    Тепер підготуємо солодку начинку з щавлю для пиріжків. Для цього споліскуємо свіжі щавелевые листя, відриваємо жорсткі стебла, а широкі листочки нарізаємо дрібно і змішуємо з цукровим піском, трохи приминаючи масу до початку відділення соку.
    Оформлювати пиріжки можна традиційно руками, формуючи круглі коржі, наповнюючи їх начинкою і зімкнувши і защипнувши протилежні краї. Для більшої герметичності виробів можна трохи зволожити краю в місцях дотику водою.
    Якщо є бажання, можна піти й іншим шляхом. Розкачати тісто одним тонким шаром, вирізати з нього круглі коржики і формувати далі вироби, укладаючи начинку між двома гуртками і защипывая краю. Для смаження прогріваємо достатню кількість соняшникової без аромату олії, викладаємо в нього заготовки пиріжків і підрум'янюємо вироби з двох сторін.

    Солодкі смажені пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • просеянная пшеничне борошно – 370-410 г;

  • кефір середньої жирності – 260 мл;

  • олія соняшникова без аромату – 70 мл;

  • свіжі пресовані дріжджі – 25 г;

  • яйце середнього розміру куряче – 2 шт.;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • йодована сіль – 1 маленька щіпка;

  • соняшникова без аромату олія для смаження;


  • Для начинки:

  • свіже листя щавлю – 140 г;

  • пісок цукровий – 120 г або по смаку.


  • Приготування
    Незважаючи на те, що тісто для приготування солодких смажених пиріжків зі щавлем в даному випадку дріжджове, готується воно практично також швидко, як і попереднє. В тепленькому кефірі даємо розчинитися цукру, солі і дріжджів, перемішуючи масу гарненько руками, після чого додаємо трохи збиті курячі яйця, вливаємо соняшникова без аромату масло і вмішуємо просіяне борошно до досягнення м'якою і не липкою текстури борошняного кома. Расстойки таке тісто не вимагає, тому відразу ж формуємо з нього круглі кульки і вже їм даємо полежати на столі хвилин десять. За цей час якраз встигнемо
    Солодкі смажені пиріжки зі щавлем
    підготувати начинку для пиріжків. Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. Після цього розминаємо нарубану масу трохи руками або просто обдаємо її окропом і даємо стекти.
    Для оформлення пиріжків з підійшли кульок формуємо коржі, наповнюємо кожну щавлем, присипаємо за смаком цукровим піском і защипуємо краю. Смажимо вироби в розпеченому маслі, підрум'янюючи з двох сторін.
    При бажанні начинку з щавлю можна доповнити розпареним родзинками без кісточок, що додасть смак смажених пиріжків особливу насолоду.
    Додав: admin | 21-09-2016, 14:43
    Переглядів: 285